به گزارش بازرگانی سلیمانی؛ راه اندازی کارگاه نجاری در محیط خانه می تواند برای بسیاری از علاقمندان به این حوزه یک رویای دست نیافتنی به نظر برسد. گرچه شکی نیست که این کار بسته به میزان جامعیت تجهیزات شما هزینه زیادی می تواند داشته باشد، اما موفقیت در انجام آن هم می تواند برای شما درآمدزا باشد. به کرات دیده شده است که یک کارگاه کوچک خانگی بیشتر از یک کارگاه وسیع ۱۰۰ متری درآمد کسب می‌کند.

برخی رشته های کار با چوب می توانند با فضای کمتری کار کنند، مانند معرق کاری و پیپ سازی. این در حالی است که ساخت مبلمان و وسایل خواب فضای بیشتری می طلبد. انتخاب نوع کار اثر مستقیمی بر ابعادی که باید در نظر بگیرید،خواهد گذاشت. با این وجود، برخی ابزارهای نجاری و میزان فضاهای حداقلی وجود دارند که قادرند علاقه شما به یک کارگاه خانگی پاسخ دهند.

فضای مورد نیاز برای کارگاه نجاری خانگی

به راحتی می توانید چنین کاری را در آپارتمان ها یا خانه های ویلایی راه اندازی کنید. تنها نکته ای که باید مد نظر قرار بدهید، تفاوت های میان این دو فضاست.

آپارتمان ها نیازمند سکوت بیشتری هستند، پس شاید حوزه های فعالیت شما محدودتر شود. نمی توانید به سراغ تولید مبلمان در آپارتمان بروید چون صدای اره و سمباده ممکن است همسایه ها را آزار دهد. فضای پارکینگ و پشت بام گزینه مناسبی است، به خصوص چون در این فضاها حضور خاک اره های چوب چندان آزاردهنده نخواهد بود. پیشنهاد ما برای فضاهای آپارتمانی مشبک کاری، خاتم کاری، معرق کاری و ساخت پیپ است.

در خانه های ویلایی دست شما بازتر است و می توانید به استفاده از اره فلکه، اره میزی، رنده میزی و سوهان های برقی هم فکر کنید. برق خانگی می تواند گستره وسیعی از تجهیزات را راه اندازی کند و به شما امکان استفاده از تجهیزات متعددی را بدهد. با این وجود حتماً در نظر داشته باشید که روشنایی و فضای باز مناسبی در محل کارتان تعبیه کنید، به خصوص اگر قصد دارید تا پس از غروب خورشید به کار خود ادامه دهید. پس از بررسی فضا، حالا می توانیم به سراغ آخرین مرحله یعنی ادوات حداقلی برویم.

دریل شارژی 21 ولت المکس مدل 219

دریل شارژی ۲۱ ولت المکس مدل ۲۱۹

حداقل تجهیزات لازم در کارگاه نجاری خانگی

اگر بخواهیم حداقل ادوات را بررسی کنیم، باید به ابزارآلاتی بپردازیم که حضور آنها در هر کارگاه نجاری کوچک و بزرگی الزامی است. جدا از این، طبیعتاً بسته به اینکه چه زیرشاخه ای از کار با چوب را انتخاب کنید، ابزار اختصاصی آن حوزه را هم نیاز دارید. برای مثال اره فلکه ها در اکثر کارگاه ها استفاده می شوند، اما اگر بخواهید معرق، کار کنید کمان اره یک ابزار غیر قابل چشم پوشی است اما در بسیاری حوزه های دیگر عملاً بلا استفاده است. پس حداقلی که در اینجا بررسی می کنیم عمومی است و به ابزارآلات تخصصی وارد نمی شود.

۱-اره فلکه مینیاتوری:

برش انواع چوب در ابعاد مختلف با این وسیله انجام می شود. قیمت مدل های مینیاتوری تفاوت چندانی با انواع کارگاهی ۶۰ و ۸۰ ندارد. معمولاً به صورت ایستاده سوار می شود و می توان قطعه چوب مد نظرتان را روی صفحه فولادی مخصوص آن به حرکت درآورید و انواع برش های مختلف را روی آن اعمال کنید.

۲- رنده میزی:

بهترین دستگاه برای رنده کردن چوب پس از برش است که معمولاً از جنس چدن ساخته شده و وزن بالایی دارد. مدل های رومیزی ابعاد کوچکتر و بالطبع وزن کمتری هم دارند و به راحتی می توانید از آنها در خانه استفاده کنید.

۳- گندگی رومیزی:

برای صاف و یکنواخت کردن قسمت هایی از چوب که پس از رنده کاری هنوز صاف نیست به کار می رود. توجه داشته باشید کار با این قطعه نیازمند دقت و آموزش کامل است و بی محابا نباید به سراغ آن بروید.

اره عمود بر 6 دور صنعتی المکس 750 وات مدل J.S419

اره عمود بر ۶ دور صنعتی المکس ۷۵۰ وات مدل J.S419

۴-اره میزی:

یک تیغه مدور که بر روی میز تعبیه شده و به کمک یک موتور می چرخد. در انواع کارگاه ها، این دستگاه کاربردهای گسترده دارد و حضور آن را نمی توان نادیده گرفت.

۵-فارسی بر:

برش چوب در زاویه های مختلف بر عهده این وسیله کاربردی است. ساخت محصول ساده ای مانند یک قاب چوبی بدون فارسی بر بی دلیل دشوار، پیچیده و غیردقیق می شود، پس نباید آن را فراموش کنید. فارسی برها هر چقدر گران قیمت تر باشند دیرتر از حالت کالیبره خارج می شوند، پس شاید بد نباشد در مورد این دستگاه، کمی بیشتر جیب هایتان را خالی کنید.

۶-فرز دستی:

ساخت زهوار، سوراخ کاری، ابزارزنی لبه چوب، درج طرح روی چوب و باربرداری از سطح آن همگی به وسیله فرز دستی قابل انجام است. این دستگاه برای بالا بردن سرعت و دقت انجام کارهای ذکر شده یک الزام به شمار می رود.

۷-دریل برقی:

حتی اگر اهل کار با چوب هم نباشید، داشتن یک دریل مطمئن و نیرومند می تواند فوق العاده مفید باشد. مدل های دیمر دار مجهز به تنظمات پیچ بند برای هر کارگاهی کفایت می کند. اگر بودجه شما به مدل های شارژی نمی رسد، همیشه گزینه مدل های سیم دار هم پیش روی شماست و نیازی نیست در این مورد خیلی حساسیت به خرج بدهید.

گیره رومیزی مینی ایرانی

گیره رومیزی مینی ایرانی

۸-گیره دستی:

نگه داشتن چوب بدون گیره دستی کار دشواری است و انرژی فراوانی هم از شما می گیرد. اگر دست تنها کار می کنید، نمونه های اتوماتیک آن می توانند به شما کمک فراوانی کنند.

۹-کمپرسور هوا:

منبع تأمین کننده باد برای انواع لوازم بادی است. نیازی نیست مدل قوی و سنگینی بخرید، یک کمپرسور ۵۰ لیتری قابل حمل هم کار شما را راه می اندازد. بعداً می توانید با خرید پیستوله به کمک آن رنگ آمیزی را هم تجربه کنید.

۱۰-میخ کوب:

مهمترین ابزار بادی که مکمل کمپرسور بوده و طبیعتاً برای کوبیدن میخ های موقتی پیش از چسب کاری استفاده می شود.

۱۱-مکنده:

همان طور که از نامشان مشخص است، برای مکیدن خاک و چوب موجود در محیط به کار می روند. در بازار می توانید مدل هایی از آنها را پیدا کنید که شبیه به جاروبرقی صنعتی هستند و نیاز کارگاه های کوچک را به خوبی برطرف می نمایند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *