به گزارش بازرگانی سلیمانی؛ وقتی صحبت از ابزارآلات می‌شود بدون شک اولین ابزاری که به ذهنمان می‌رسد، دریل است. این ابزار محبوب با تنوع بسیار بالا برای کارهای مختلف از کارهای سنگین صنعتی گرفته تا کارهای خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرد. به دلیل محبوبیت بالای این ابزار، انواع مختلفی از آن به بازار عرضه شده که همین تنوع در عین حال که مزایای فراوانی دارد گاهی ممکن است عیب به شمار بیاید و افراد را در انتخاب دریل مناسب برای کار دچار مشکل یا سردرگمی کند.

اولین سوالی که ممکن است برای هرکس پیش بیاد این است که دریل شارژی بهتر است یا برقی؟ پاسخ به این سوال تا حد بسیار زیادی بستگی به نوع پروژه دارد. برای مثال دریل‌های برقی قدرت بسیار بالاتری در مقایسه با دریل‌های شارژی دارند که آن‌ها را برای پروژه‌های سنگین صنعتی ایده‌آل می‌کند اما اگر در محلی از دریل استفاده می‌کنید که در دسترسی به برق محدودیت دارید یا فضای آن به گونه‌ای است که نیاز به آزادی عمل بیشتری دارید بهتر است از دریل شارژی استفاده کنید. اگر بررسی‌های لازمه را انجام داده‌اید و به این نتیجه رسیده‌اید که دریل شارژی برای کار شما مناسب است در ادامه با ما همراه باشید تا با نحوه تنظیم دریل شارژی آشنا شوید.

دریل شارژی المکس مدل 213

دریل شارژی المکس مدل ۲۱۳

تنظیم دریل شارژی

پس از انتخاب و تهیه ابزار موردنظر اولین نکته‌ای که باید مد نظر قرار دهید تنظیم دقیق ابزارمورد نظر است.

کلید چپ‌گرد/راست‌گرد

تمامی انواع دریل قابلیت چپ‌گرد/راست گرد داشته که با استفاده از آن می‌توان جهت گردش سه نظام دستگاه را تنظیم کرد. این دکمه معمولا به صورت کشویی طراحی شده که برای دسترسی راحت‌تر کاربر در قسمت بالای کلید اصلی دستگاه قرار گرفته است. باید به این نکته توجه داشته باشید که اگر این کلید در قسمت وسط قرار بگیرد یعنی جهت چرخش سه نظام مشخص نشده باشد، دریل روشن نمی‌شود.

دریل با قابلیت تنظیم سرعت

بیشتر دریل‌های شارژی دو سرعته هستند اما انواعی از آن سه سرعته بوده که می‌توان با توجه به جنس ماده، سرعت مناسب برای سوراخکاری را انتخاب کرد.

تنظیم گشتاور

در قسمت پشت سه نظام، ترکمتر قرار گرفته که با استفاده از آن می‌توان گشتاور دریل را تنظیم کرد. گشتاور با اعداد ۱ تا ۲۰ روی دستگاه مشخص شده و مسلما هرچه عدد آن بالاتر رود گشتاور بیشتر بوده که در نتیجه کار با سرعت بیشتری انجام می‌شود.

دریل شارژی 21 ولت المکس مدل 219

دریل شارژی ۲۱ ولت المکس مدل ۲۱۹

دریل‌های شارژی قابل‌حمل بوده و برای استفاده از آن‌ها نیازی نیست تا به دنبال پریز برق باشید. این دریل‌ معمولا به دلیل استفاده از باتری از دریل برقی وزن بیشتری داشته و سنگین‌تر است.

ولتاژ باتری دریل

روی باتری عددی نوشته شده است که با ولت بیان می‌شود. این عدد قدرت دستگاه را نشان می‌دهد. هرچه ولتاژ بیشتر باشد دریل قوی تر بوده و گشتاور بیشتری در سطوح سخت تولید می‌کند.

ظرفیت باتری

هر چه عدد آمپرا بالاتر باشد مدت زمان طولانی‌تری می‌توانید از دریل استفاده کنید البته باید نوع کار را هم در نظر بگیرید هرچه کار سخت‌تر باشد مصرف باتری بیشتر می‌شود.

باتری لیتیم یون

باتری لیتیم یون در بیشتر دریل‌های شارژی به کارمی‌رود. این باتری‌ها علاوه بر این که برای محیط زیست امن هستند، سبک و قوی هم هستند. باتری لیتیم یون را می‌توانید هر زمانی که بخواهید شارژ کنید مهم نیست باتری چقدر پر یا خالی باشد. این باتری‌ها خودشان تخلیه نمی‌شوند یعنی اگر باتری پر را برای مدت طولانی کنار بگذارید هر زمانی که بخواهید آماده استفاده بوده و فقط مقدار کمی از شارژ آن کم شده است.

دریل برقی المکس 10 میلیمتر اتومات 550 وات مدل 122

دریل برقی المکس ۱۰ میلیمتر اتومات ۵۵۰ وات مدل ۱۲۲

تنظیمات دریل و دریل چکشی

گذشته از بالاترین سرعت روی کلاچ مته دریل می‌تواند جزء تنظیمات کار باشد. برای این کار قبل از دریل کاری سر تیز مته را روی نقطه‌ی دریل قرار دهید. اگر مته‌ی شما چکشی است دارای تنظیماتی برای کارایی آن روی دریل است. این تنظیمات در داخل دریل حرکت چکشی آن را درگیر می‌کند و توسط باد آسیب رسانی در پشت مته به کمک حرکت چکشی آن رفته و به دریل کردن آجر و مصالح ساختمانی کمک می‌کند.

احتیاط: هیچ کدام از این تنظیمات را به هنگام اتصال و یا بستن پیچ توسط پیچ گوشتی استفاده نکنید. دریل کلاچ نمی‌شود که به معنی آن است که موتور عقب کشیده نمی‌شود که اگر بیش از حد باشد متوقف می‌شود و باعث چرخشی ناگهانی می‌شود و می‌تواند به مچ و دست آسیب جدی برساند.

 

تنظیم سه نظام بدون کلید

سه نظام از مهمترین قسمت‌های دریل است که وظیفه آن بستن و نگه‌داشتن انواع مختلف مته است. سه نظام مانند نوعی گیره عمل کرده که مته‌ یا سری با سطح مقطع گرد یا چندضلعی را در دریل نگه می‌دارد.

برای اضافه کردن مته، نیاز دارید که سه نظام را باز کنید. دندانه‌ها به اندازه کافی گسترده شده که مته را جا بزنید. دسته‌ی سه نظام را در جهت عقربه‌های ساعت (آنچه که از روبرو در جهت عقربه است) بکشید تا مته را جا اندازید. مته‌ای حدود ۱۹ میلی‌متر را جای گذاری کرده و با چرخاندن دسته سه نظام در جهت عقربه‌های ساعت آن را تا زمانی صدای چفت شدن آ را بشنوید بچرخانید. سه نظام بدون دکمه بدان معناست که باید توسط دست چفت شود. در صورت استفاده از مته‌ی شش شیار مطمئن شوید که  لبه ها به تیغه محکم چفت شده باشد.

ماشه را کشیده و در صورتی که متوجه تاب داشتن مته شدید خیلی سریع متوجه خواهید شد که تا چه اندازه مته سرگردان است.

راه سریع‌تر برای نصب مته این است که مته را در حالت عقب گرد گذاشته، پایین سه نظام را محکم بگیرید و به آرامی ماشه را بکشید تا مته باز شود سپس مته را در سه نظام قرار داده و دریل را در حالت جلو گرد گذاشته و درحالی‌که سه نظام را در محل نگاه داشته‌ایم به آرامی ماشه را بکشیم. در آخر باید ماشه را آزاد کنید تا با دست مته را در جای درست محکم کنید.

دریل شارژی المکس 21 وات مدل 221

دریل شارژی المکس ۲۱ وات مدل ۲۲۱

دسته‌ی دریل

دریل چکشی می‌تواند توسط یک دسته‌ی متحرک به شما این قابلیت را می‌دهد که از آن روی بتن و آجر استفاده کنید.

نشانگر باتری

اکثر ابزارآلات شارژی نشانگری داشته که به شما نشان می‌دهد چقدر از شارژ دستگاه شما باقی است. نماد باتری را فشار دهید تا چراغ نشانگر را روشن کنید. در بعضی از دستگاه‌ها این چراغ روی خود ابزار وجود دارد نه روی باتری.  گاهی اوقات بدون اینکه سرعت آن ابزار کم شود به ناگهان خاموش می‌شود. به همین علت این نشانگرها به شما کمک می‌کند که سوپرایز نشوید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *