به گزارش بازرگانی سلیمانی؛ هواکشهای پر سر و صدای قدیمی را با هواکشهای بسیار کم صدا عوض کنید! لازم نیست هواکش صدای موتور جت بدهد تا تهویه لازم را انجام دهد؛ حتی ممکن است برعکس باشد. هواکشهای جدید بسیار کم صدا هستند به نحوی که شاید بهسختی صدای آن را بشنوید و درعینحال اگر قدرت تهویه و مکش بیشتری نداشته باشند، به اندازه نمونههای قدیمی کارایی دارند و درعینحال انرژی کمتری مصرف میکنند. در این مقاله قصد داریم تمامی مراحل نصب هواکش را به طور کامل برای شما توضیح دهیم. در ادامه با ما همراه باشید.
انواع هواکش
بیشتر خانههای ۲۰ ساله هواکشهایی دارند که حداقل ۱۲۵ وات انرژی مصرف میکنند و صدایی ۵ برابر بیشتر از یخچال فریزر تولید میکنند اما هواکشهای جدید با مصرف ۵۵ وات یک دهم این صدا را هم ندارند. با تعویض هواکش میتوانید از آن به مدت طولانیتری برای تهویه استفاده کنید و علاوه بر صرفهجویی در انرژی و هزینهها، سر و صدای کمتری تحمل کنید. با ما همراه باشید تا در ادامه با نحوه نصب هواکش آشنا شوید.
انتخاب هواکش مناسب
نکتهای که برای شروع لازم است به آن توجه کنید انتخاب مدل و اندازه مناسب هواکش است. هواکش سایزهای مختلفی دارد؛ هواکشهای کوچک با قدرت ۵۰ CFM تا هواکشهای بزرگ با قدرت ۲۰۰ CFM وجود دارند. انتخاب درست و مناسب بین این بازه وسیع از اهمیت ویژهای برخوردار است. هواکشهای بسیار کوچک نمیتوانند بخار و بو را تهویه کنند و هواکشهای بسیار بزرگ ممکن است باعث ایجاد فشار هوای خطرناک و برگشت گاز کشنده کربن مونوکسید شوند.
برای انتخاب اندازه هواکش مناسب طول حمام را در عرض و ارتفاع آن ضرب کنید تا حجم فضا را به دست آورید. سپس حجم را در ۰.۱۳ ضرب کنید و به سمت بالا گرد کنید.
هواکشهای کم صدا کمی گران اما مقرون به صرفه هستند. اگر مشکل رشد کپک و قارچ در حمامتان را دارید پیشنهاد میکنیم انواعی از هواکش که حسگر رطوبتسنج دارد تهیه کنید. روش کار این هواکش به این صورت است که این هواکش تا رساندن رطوبت به سطح نرمال کار میکند و از ایجاد محیط مناسب برای کپک و قارچ جلوگیری میکند. بهتر است انواعی از هواکش را انتخاب کنید که در داخل نصب میشوند و نیازی به نصب از بیرون ندارد.
مواد و ابزار مورد نیاز
- هواکش
- چراغ قوه یا چراغ پیشانی
- سیم رابط
- پیچگوشتی
- ولتسنج یا ولتمتر
- آرماتور یاب
- نوار چسب
- مداد
- اره درای وال (دیوار خشک)
- اره عمودبر و تیغه
- مقوا
- پیچ
- دریل پیچگوشتی و مته
- نوار درزگیر آلومینیوم
- بست اتصال سریع سیم
- اسپری اطفای حریق
- فوم بازدارنده آتش
مراحل نصب هواکش
مرحله اول
قبل از شروع هر اقدامی برای باز یا نصب هواکش باید جریان برق را از مدار اصلی قطع کنید. تنها به خاموش بودن کلید هواکش اطمینان نکنید و برق را از محل اصلی قطع کنید. برای روشن کردن وسایل برقی از سیم رابط و برای روشن کردن محیط از چراغ پیشانی یا چراغ قوه استفاده کنید.
مرحله دوم
با باز کردن پیچ روی هواکشها میتوانید هواکش را جدا کنید اما اگر روی دریچه مشبک هواکش پیچ یا دسته ندارد، باید برای باز کردن آن ابتدا کمی آن را مستقیم به سمت پایین بکشید و سپس پایههای گیرهی سقفی که به شکل U است به داخل فشار دهید و به سمت مرکز آن خم کنید تا هواکش از قابی که در آن قرار گرفته آزاد شود. سپس باید هواکش را از برق قسمت قاب جدا کنید. برای این کار ابتدا با ولتسنج از قطع بودن جریان برق مطمئن شوید. اگر جریان برق قطع نشده بود باید از برقکار کمک بگیرید.
مرحله سوم
با استفاده از آرماتوریاب گلمیخ و تیر سقف را پیدا کنید. محل گلمیخ و تیر سقف که اصطلاحاً به آن خرپا گفته میشود پیدا کنید و به محل قرارگیری دمپر توجه کنید. برای بزرگتر کردن محفظه قرارگیری هواکش ابتدا حرف L در خلاف جهت قرارگیری گلمیخ و هم جهت با دمپر اندازهگیری و علامتگذاری کنید. بهتر است هنگام ایجاد سوراخ قاب هواکش قدیمی را درنیاورید. هنگام بریدن سقف کاذب یا دیوار خشک به لبههای سست دمپر دقت کنید تا به آن آسیبی وارد نشود.
مرحله چهارم
ابتدا جعبه اتصال الکتریکی هواکش قدیمی را بردارید تا به پیچهای اتصال دسترسی پیدا کنید. سیمهای برق و حلقه نگهدارنده را جدا کنید. پیچ یا میخهایی که قاب هواکش را به گلمیخ یا تیر سقف وصل میکند را با دست یا اره عمودبر و تیغه فلز بر جدا کنید. برای جلوگیری از افتادن اجسام مانند پیچ و خاک در دستشویی و ایجاد عایق، از مقوا کمک بگیرید و به آرامی قاب هواکش را بیرون بیاورید.
مرحله پنجم
پایه نصب قاب را درون محفظه دودکش قرار دهید. گیرههای نگهدارنده سقفی را باز کنید و به تیر سقف یا گلمیخ وصل کنید و سپس با پیچ محکم کنید.
مرحله ششم
سیمهای برق خانه و سیم برق پایه نصب قاب را به هم وصل کنید و درون سوراخ قاب هواکش جدید قرار دهید و با پیچ، گیره آن را محکم کنید. قاب هواکش را روی پایه نصب قاب قرار دهید تا صدای کلیک بشنوید و در جای خود قرار بگیرد.
مرحله هفتم
لوله کوچک انعطافپذیر هواکش را به دمپر (دریچه تهویه هوا) وصل کنید و با نوار درزگیر آلومینیومی درزگیری و محکم کنید. دمپر را با استفاده از وسایلی که برای اتصال داده شده است طبق دستورالعمل به قاب هواکش وصل کنید.
مرحله هشتم
سیم فاز و نول را به سیم متناظر درون قاب هواکش وصل کنید. قسمت مسی لخت سیم قاب را در جهت عقربههای ساعت دور پیچ درون قاب بپیچید و سفت کنید. قسمت مسی لخت سیم باقی مانده را با استفاده از بست اتصال سریع سیم به هم وصل کنید. قبل از وصل کردن جریان برق دوباره مدار سیمکشی را چک کنید. با پیچهای موجود در جعبه، تمام اتصالات را محکم کنید.
مرحله نهم
هواکش را درون قاب قرار دهید و با پیچ محکم کنید. اگر هواکش شما صدا خفه کن دارد آن را با پیچهای موجود در بسته، روی هواکش نصب کنید. صدا خفه کن جز مهمی است که میتواند صدای هواکش را تا حد چشمگیری کاهش دهد.
مرحله دهم
فضای بین قاب هواکش و سقف کاذب را با اسپری اطفا حریق پر کنید تا گرمای سیمها موجب آتش سوزی نشود. اگر فاصله بین قاب و سقف کاذب بیشتر از ۱.۲۵ سانتی متر بود از فوم بازدارنده آتش استفاده کنید.
مرحله یازدهم
رویه مشبک را به آرامی و با استفاده از دو انگشت روی هواکش قرار دهید. هواکش را دوباره امتحان کنید. هواکش باید با صدای کم کار کند و تکان نخورد. اگر هواکش تکان می خورد حتماً پیچی را نبستهاید. قدرت مکش هواکش را امتحان کنید. برای این کار تکه ای دستمال کاغذی کوچک نزدیک هواکش بگیرید، هواکش باید آن را به سمت صفحه مشبک بکشد. در آخر لوله دودکش را امتحان کنید. زمانی که هواکش خاموش است نباید احساس عبور هوا داشته باشید. اگر همهچیز درست کار کرد، تبریک میگوییم شما یک حرفهای هستید!