به گزارش بازرگانی سلیمانی؛ انواع سم پاش موتوری کدام‌ها هستند و در چه مواردی می‌توان از آنها استفاده کرد؟ اگر شما هم در صنعت کشاورزی مشغول به کار یا علاقه‌مند باغ یا باغچه هستید، بی‌شک نیاز به خرید یک سم پاش موتوری خواهید داشت.

مقاله ما با موضوع انواع سم پاش موتوری در راستای اطلاع‌رسانی به شما کاربران صنعت کشاورزی و باغداری آماد‌ه شد‌ه است. پس در این بخش از مقاله بازرگانی سلیمانی ما را همراهی کنید.

انواع سم پاش موتوری؛ مشخصات و تفاوت هر یک از آنها

آفات و مبارزه با انواع آن یکی از مشکلات کاملا رایج کشاورزان است. بهترین راه حل موجود برای این معضل، استفاده از انواع سم پاش در مزرعه است. بر همین اساس باید گفت که سم پاش و انواع آن جزء موارد جدایی‌ناپذیر صنعت کشاورزی است.

برای گندزدایی از محیط آلود‌ه، انواع سم پاش های موتوری در لیست بهترین تجهیزات کشاورزی قرار می‌گیرند.

در حالت کلی، سم پاش‌ها در دو دسته موتوری و  دستی جایگذاری می‌شود. از آنجائیکه سم پاش‌‌های موتوری سرعت انجام کار را افزایش می‌دهند، توجه ما در این مقاله بیشتر روی انواع سم پاش موتوری است.

عموما انواع سم پاش موتوری بر اساس نوع فعالیت کشاورزی دسته‌بندی می‌شوند. بدین معنی که این نوع از سم پاش‌ها قرار است در گروه سمپاشی زراعی باشند یا سم پاش باغی؟!

با این حساب، انواع سم پاش موتوری طبق دسته‌بندی زیر تعریف می‌شوند:

  • سم پاش موتوری پشتی
  • سم پاش موتوری فرغونی
  • سم پاش موتوری مه پاش
  • سم پاش موتوری تراکتوری

 

در ادامه مقاله به شرح کامل هر یک از انواع سم پاش موتوری و تفاوت آنها با یکدیگر می‌پردازیم.

سم پاش موتوری پشتی

سم‌ پاش موتوری پشتی اغلب در زمین‌هایی که وسعت زیادی ندارند استفاده می‌شود. باغ‌های کوچک میوه و همچنین فضاهای سبزی که در محدوده کوچکی هستند، بیشتر نیاز به استفاده از این نوع از سمپاش دارند.

سم پاش دوشی موتوری را هم می‌توان همانند نوع تلمبه‌ای آن بر روی دوش قرار داد. ناگفته نماند که در نوع سم پاش موتوری پشتی، نیاز به‌ بکارگیری نیروی انسانی نیست. در سم پاش موتوری کوله ای با استفاده از نیروی موتور و البته پمپ، سم از مخزن به قسمت شلنگ هدایت خواهد شد. گنجایش مخزن سم پاش موتوری پشتی ۱۰ تا ۲۰ لیتر است و در هر دقیقه می‌تواند تا مقدار ۳ لیتر را سمپاشی کند.

هنگام انتخاب سم پاش دوشی موتوری به این نکته توجه کنید که طول پاشش سم چقدر است. سم پاش‌های موتوری پشتی مساحتی به طول ۸ تا ۱۵ متر را سم پاشی می‌کنند. در واقع این مقدار به شکل پروانه تولید کننده باد در سم پاش موتوری کوله ای ارتباط دارد.

همان طور که می‌دانید صنعت کشاورزی دارای محصولات و گیاهان متفاوتی است. بدین سبب نوع سمپاشی هم بر اساس این اصل انتخاب می‌شود. محصولاتی هستند که آنها را باید با قطرات زیر مایع و برخی دیگر را با قطرات درشت سمپاشی کرد. برای این منظور و تنظیم میزان و نوع پاشش سم، یک سری توری با مش‌بندی و  اندازه‌های مختلف در دهانه اهرم قرار گرفتـه است. بدین وسیله می‌شود گیاهان متفاوت را از طریق روش‌های مختلف سمپاشی کرد.

 

سم پاش موتوری فرغونی

سم پاش موتوری فرغونی به این دلیل که شباهت نزدیکی به فرغون دارد و توسط آن حمل می‌شود، با این نام شناختـه شد‌ه است. این سم پاش بیشتر توسط کشاورزان به کار گرفتـه می‌شود.

از آنجائیکه مدل‌های ۱۰۰ و ۲۰۰ لیتری روی یک شاسی و با دو چرخ قرار می‌گیرند، به راحتی در زمین‌های کشاورزی حرکت می‌کنند. بدین سبب به این مدل از سم پاش‌ها فرغونی می‌گویند. لازم به ذکر است که این سم پاش به علت بهره‌مندی از قدرت فشار بالا، برای سم‌پاشی درخت‌های طویل هم قابل استفاده است.

در زمین‌های وسیع و مزارع، بیشتر از سم پاش موتوری فرغونی استفاده می‌شود. این نوع یعنی سم پاش موتوری فرغونی خود دارای دو مدل بنزینی و برقی است.

سم پاش موتوری فرغونی نیروی مورد نیاز خود را از یک موتور بنزینی تامین می‌کند. طول پاشش سم آن در حدود ۸ متر بود‌‌‌ه که با تنظیم لانس و قرار داد‌ن آن در حالت تیزپاش تا ۱۵ متر هم می‌رسد. این نوع از سم پاش در هر دقیقه ۱۰ الی ۲۰ لیتر سم پاشی می‌کند.

در مجموع، مزایا و معایب سم پاش موتوری فرغونی را می‌توان این‌گونه شرح داد:

مزایا => سم پاش موتوری فرغونی قدرت و سرعت سمپاشی بالای دارد. به همین سبب باعث صرفه جویی در مصرف سم می‌شود.

معایب => وزن آن به شدت سنگین و دارای سایز بزرگی است. البته به علت اینکه مخزن سمپاش فرغونی موتوری روی یک شاسی قرار می گیرد این عیب زیاد مشکل آفرین نیست.

 

سم پاش موتوری تراکتوری

سم پاش موتوری تراکتوری نوع دیگری از سم پاش‌ها است که به منظور استفاده از آن باید پشت یک تراکتور وصل شود. بعلاوه چون این مدل از سم پاش دارای یک مخزن بزرگ است، می‌تواند در مکان‌هایی با زمین‌های بزرگ استفاده شود. ناگفته نماند که سم پاش موتوری تراکتوری می تواند این سم پاشی را برای مدت زمان طولانی انجام دهد.

سم پاش موتوری تراکتوری از انواع سم پاش‌های کشاورزی است. همچنین این سم پاش در چند نوع توربولاینر، اتومایزر، بوم دار و لانسی به بازار عرضه می‌شود.

 

انواع سم پاش موتوری تراکتوری

سم پاش موتوری تراکتوری خود به دو دستـه سمپاش تراکتوری کشنده و سمپاش پشت تراکتوری سوار شونده تقسیم می‌شود.

سم پاش‌های کششی برای زمین‌های در مقیاس بزرگ طراحی شده‌اند. سمپاش تراکتوری سوار شونده به دلیل نداشتـن چرخ و شاسی در اراضی کوچکتر مورد استفاد قرار می‌گیرد.

ممکن است برای شما این سوال پیش آمد‌ه باشد که نحوه اتصال این سمپاش‌ها به چه صورت است؟ در جواب به این سوال باید گفت که نحوه اتصال در سمپاش موتوری تراکتوری کششی، در یک نقطه است. در حالیکه، در مدل سم پاش سوار شونده این اتصال در سه نقطه است.

همان طور که اشاره کردیم سم پاش موتوری تراکتوری در زمین‌های کشاورزی با وسعت بالا قابل استفاده است. حجم حدودی این سم پاش‌ها بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ لیتر است.

استفاده از این نوع سمپاش‌ها مزایای قابل توجهی را در بر دارد که شامل:

  • یکنواختی در پاشش سم
  • افزایش سرعت سم پاشی
  • خارج کردن قطرات یکسان
  • کاهش در هزینه‌های کارگری
  • جلوگیری از هدر رفتـن سم یا محلول به دلیل عدم ریزش کود و سم روی زمین

 

سم پاش موتوری مه پاش

سم پاش موتوری مه پاش با نام های مه‌ساز، فوگر، رطوبت ساز هم شناختـه می‌شود. این وسیله برای خنک‌سازی و تامین رطوبت فضای‌های بزرگ و بسته‌ای مانند موارد زیر استفاده می‌شود:

  • گلخانه
  • سوله‌های بزرگ
  • مزارع پرورش قارچ
  • سالن‌های مرغداری

در حالت کلی، سیستم مه پاش برای ثابت نگه داشتن رطوبت در گلخانه‌ها دارای اهمیت بالای است. برای گیاهان، رطوبتی که زیر ۳۰ درصد باشد مضر است و شاید حتی باعث از بین رفتـن گیاهان هم شود.

دستگاه سم پاش موتوری مه پاش در تابستان برای افزود‌ن رطوبت و خنک کرد‌ن محیط استفاده می‌شود. در حالیکه این وسیله در زمستان به جهت جلوگیری از کاهش رطوبت و خشک شدن هوا به کار می‌رود.

ناگفته نماند که سم پاش موتوری مه پاش برای ضد عفونی کرد‌ن مکان‌های عمومی و همچنین میکرب‌زدایی نیز مورد استفاده است.

 

انواع سم پاش موتوری مه پاش

به طور کلی، دو نوع سم پاش موتوری مه پاش در بازار موجود است که هر کدام از آنها کارآیی خاصی دارند:

اولین نوع سم پاش موتوری مه پاش گرم است که از یک موتور بنزینی استفاده می‌کند. این موتور توانایی ایجاد حرارت بالای ۱۰۰۰ درجه سانتیگراد را دارد. بر این اساس، ماده استفاده شد‌ه در این سمپاش باید بتواند چنین دمایی را تحمل کند. لذا محلول مورد استفاده با فشار برروی گزینه مورد نظر خود اسپری شد‌ه و تبدیل به بخار می‌شود.

سم پاش موتوری مه پاش گرم برای داشتـن عملکرد صحیح، نیاز به یک ماده به عنوان محلول و پایدار سازی مه دارد. این مه پاش در داخل گلخانه‌ها و یا برای ضد عفونی کردن اماکن عمومی نیز کاربرد دارد.

دومین نوع سم پاش موتوری مه پاش سرد است که برخلاف مدل مه پاش گرم به ماده خارجی نیازی ندارد. عملکرد این محصول مانند سم پاش‌های اتومایزر باغی است. بدین معنی که به صورت همزمان از فشار آب و فشار هوا استفاد می‌کند. این سم پاش به منظور انگل‌زدایی و سمپاشی مکان‌هایی که مساحت کمی دارند مناسب است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *