به گزارش بازرگانی سلیمانی؛ در تمامی مشاغل ،نکات ایمنی از جمله مهم ترین کارهایی است که باید در نظر داشت و آن را رعایت کرد. این نکات شامل موارد مختلفی می باشد که از جمله آنها پوشش ایمنی هنگام کار است. انواع کفش ایمنی یکی از این پوشش ها است که هنگام کار باید از آن استفاده کرد تا پاها در برابر خطرات احتمالی و آسیب های جبران ناپذیر در امان باشند. با توجه به اینکه پا قسمت مهمی در بدن است و به نوعی قلب دوم نیز شناخته می شود مراقبت از آن بسیار مهم و ضروری است.

برای محافظت از پا در برابر این خطرات انواع کفش های ایمنی وجود دارند که هر کدام در موارد مختلف کاربرد داشته و طبق استاندارد هایی که تولید می شوند از پا در کارهای مختلفی محافظت می کنند. برای شناخت انواع کفش های ایمنی بهتر است که به بررسی و معرفی آنها بپردازیم. در اینجا قصد داریم به صورت جامع و کامل شرح دهیم که انواع کفش ایمنی چیست و کاربرد ها و اجزای آن را نیز معرفی کنیم تا در پایان به شناخت جامعی در این زمینه دست یابیم. پیشنهاد می شود با بازرگانی سلیمانی همراه باشید تا هر آنچه که درباره پوتین ایمنی نیاز است را بدانید و کفش ایمنی مناسب برای کار خود را انتخاب کنید.

تاریخچه کفش ایمنی

پیشینه استفاده از کفش های ایمنی به سالهای دور و زمان هایی که انسان ها مشغول کار بودند و برای محافظت از پا از آن استفاه می کردند، باز می گردد. کفش ها در طی سالیانی که استفاده می شده اند همواره با تغییر و تحول همراه بوده اند تا برای استفاده در مشاغل گوناگون کاربرد داشته باشند. در سال ۱۹۳۰ شرکت red wing برای اولین بار چکمه هایی با رویه استیل تولید کرد که از آن در جنگ جهانی استفاده شد و هدف محافظت از پا ها در برابر سوختگی و انفجار بود. سپس در سال ۱۹۷۵ قانونی در امریکا وضع شد که استفاده از کفش های ایمنی، اجباری و از انواع کفش ایمنی در مشاغل سخت و پر خطر استفاده شد. امروزه شرکت های بزرگ و کوچکی کفش های ایمنی تولید می کنند که استفاده از آنها موجب می شود تا پا در برابر آسیب های احتمالی و خطرات در امان باشد.

 

کفش ایمنی چیست؟

شغل های مختلفی وجود دارد که در هنگام کار باید از ابزار آلات ایمنی در آنها استفاده کنیم که یکی از این ابزار آلات ایمنی کفش است. کار اصلی کفش ایمنی این است که از پا در برابر خطرات احتمالی محافظت کند. انواع کفش ایمنی به لحاظ ظاهر شبیه باقی کفش ها هستند اما در ساخت و تولید آنها موارد مختلفی از جمله مقاومت بالا، جنس رویه، جنس زیره و … رعایت می شود تا بتواند از پا در مشاغل خطرناکی مانند آتش نشانی ،حفاری، جوشکاری و … محافظت کند. در واقع می توان گفت کفش های ایمنی ساخته می شوند تا از آنها در محیط های کار استفاده کرد. با توجه به انواع شغل ها که در آن نیاز به استفاده از لوازم ایمنی است، این کفش ها متناسب با مشاغل مختلف تولید می شوند که کاربرد هر کدام برای شغل مد نظر است.

 

کاربرد کفش ایمنی

مشاغل زیادی هستند که توصیه می شود هنگام کار حتما موارد ایمنی را در آنها رعایت کنید و با توجه به اینکه کفش ایمنی نیز در دسته وسایل ایمنی جای دارد استفاده از آن ضروری است. با توجه به ماهیت انواع کفش ایمنی و نگهداری و مراقیت از پا، نیاز است که کاربرد های پوتین ایمنی و اینکه در چه مشاغلی نیاز است که از این کفش استفاده کنیم را بیشتر بدانیم. کارهای معدنی، ساختمانی، حفاری، جوشکاری و … از جمله مشاغل و حرفه هایی هستند که استفاده از کفش ایمنی در آنها ضروری بوده و کاربرد دارد.

 

کفش ایمنی چگونه از پا مراقبت می کند؟

تا به اینجا به این شناخت رسیدیم که انواع کفش ایمنی چیست و در برابر چه خطراتی از پا محافظت میکند. مراقبت از پا مهم ترین وظیفه ای است که انواع کفش ایمنی انجام می دهند. جنس رویه، زیره و سر پنجه قسمت های اصلی یک کفش ایمنی هستند که در صورت رعایت تمام استاندارد ها از پا در مقابل خطرات زیادی مراقبت می کند. این مراقبت  ها شامل : جلوگیری از سوختگی، جلوگیری از شکستگی، جلوگیری از سر خوردن، جلوگیری از سوراخ شدن و… می باشد.

 

بهترین کفش کار

انتخاب بهترین کفش کار ور وهله اول به نوع استفاده و شرایط کاری بستگی دارد. در زمان انتخاب باید به نام برند و کیفیت جنس رویه و کفی کفش توجه داشته باشید. در ادامه، به ویژگی ‌های مهم بهترین کفش کار اشاره می‌ کنیم:

  • حفاظت از پا در برابر آسیب ها
  • قابلیت ضد آب
  • راحتی و پشتیبانی
  • زیره ضد لغزش
  • وزن سبک
  • جنس با کیفیت

 

تفاوت کفش ایمنی و کوهنوردی

کفش‌ های ایمنی و کوهنوردی هرکدام به‌منظور مقاصد خاصی طراحی شده ‌اند و دارای ویژگی ‌های متفاوتی هستند. در زیر تفاوت‌ های اصلی این دو نوع کفش آورده شده است:

طراحی کفش ایمنی و کوهنوردی

  • کفش ایمنی: این نوع کفش‌ ها به‌طور خاص برای حفاظت از پاها در محیط‌ های کاری صنعتی و عمرانی طراحی شده ‌اند.
  • کفش کوهنوردی: این کفش ‌ها برای فعالیت‌های کوهنوردی و پیاده‌ روی طراحی شده‌ اند و هدف ارائه راحتی و پشتیبانی در مسیر های ناهموار است.

ویژگی ‌های حفاظتی کفش ایمنی و کوهنوردی

  • کفش ایمنی: معمولاً دارای نوک فولادی یا کامپوزیتی برای محافظت از انگشتان پا در برابر ضربه‌ ها و فشار هستند.
  • کفش کوهنوردی: این کفش ‌ها بیشتر از مچ با در مسیر های ناهوار محافظت می کنند.

زیره کفش کوهنوردی و ایمنی

  • کفش ایمنی: زیره کفش ایمنی از مواد مقاوم در برابر سایش، ضربه و حرارت ساخته شده است.
  • کفش کوهنوردی: زیره کفش کوهنوردی به گونه ای هستند که در سطوح لغزنده و ناهوار با آج هایی که دارند از پا محافظت می کنند.

 

عوارض کفش های نامناسب

از انواع کفش های ایمنی برای این استفاده می کنیم که از پا ها در برابر آسیب ها محافظت شود و در صورتی که انتخاب اشتباه داشته باشیم و کفش ها مطابق با استاندارد ها نباشد به پا و بدن آسیب های جدی وارد می کند. به خاطر همین توصه می شود قبل از انتخاب کفش ایمنی به نکات مهم و استاندارد های آن توجه کنیم نکاتی که شامل جنس رویه، جنس سرپنجه، جنس زیره و … است. عوارضی که این کفش های نامناسب دارد شامل موارد زیر می باشد.

  • ایجاد باکتری و قارچ
  • فشار به اسکلت پا و از فرم خارج شدن آن
  • آسیب رساندن به ستون فقرات
  • به وجود آمدن میخچه و خار پاشنه
  • تاول زدن پا

 

اجزاء تشکیل دهنده کفش ایمنی

 

در ساخت و تولید کفش های ایمنی از اجزاء و قسمت هایی استفاده می شود تا پا همیشه ایمن بماند. این اجزاء از جنس های مختلفی ساخته می شوند که در کل کفش ایمنی را به وجود می آورند تا از آنها بتوان در کارهای مختلفی استفاده کرد. در زیر اجزاء تشکیل دهنده انواع کفش ایمنی را معرفی می کنیم.

 

اجزای کفش ایمنی

 

سر پنجه: قسمتی است که انگشتان پا را محافظت می کند و در ساخت این قسمت از پوشش های فولادی، کامپوزیت و پلاستیک استفاده می شود تا از مقاومت بالایی برخوردار باشند. سرپنجه در کفش های ایمنی وظیفه مراقبت از انگشتان پا را در مقابل اجسام سنگین دارد.

رویه: به قسمتی از کفش که پوشش کلی آن را در بر می گیرد رویه گفته می شود و در ساخت آن از مواد چرمی و پلاستیکی استفاده می شود. رویه کفش باید در برابر نفوذ و ضربه و حتی برش مقاوم باشد.

کفی: با توجه به اینکه ممکن است در مدت زمانی طولانی از کفش ایمنی استفاده کنیم، ساخت کفی های آن متناسب با قوس پا و شکل کف پا طراحی می شود تا موجب خستگی پا و از فرم خارج شدن اسکلت آن نشود. جنس این کفی ها از فوم، چرم و پلاستیک ساخته می شود تا هنگامی که کفش را می پوشیم فشار های اضافی وزن بدن را خنثی کند. کفی ها دارای دو نوع نرم و سخت هستند که این دسته بندی نیز بر اساس مشاغل ساخته می شود.

زیره: زیره کفش ایمنی از قسمت های مهمی است که باید دارای مقاومت و انعطاف باشد و در ساخت آن از پی یو و تی پی تو استفاده می شود که از استحکام بالایی برخوردار هستند. علاوه بر استحکام و مقاومت، زیره انواع کفش ایمنی باید سبک نیز باشد تا هنگام کار به مدت طولانی پا خسته نشود.

 

ضرورت خرید کفش ایمنی در لحظه‌ای مشاهده می‌شود که بدون اینکه از قبل بدانید با شرایط کاری خاص، موقعیت‌های ناگوار و اتفاقات ناگهانی روبرو می‌شوید!… انفجارهای ناخواسته در محیط صنعتی، پا گذاشتن روی کابل و سیم برق لخت و جریان دار، شکستن ظرف مایعات سمی و شیمیایی و ریختن مواد روی زمین، پرتاب شدن وسایل تیز و برنده، نشت آب، نشت مواد مذاب و ریختن روی سطوح، مواجهه با آتش و آتش سوزی، حریق و ماده قابل اشتعال، نیاز به نجات دادن یک همکار و دوست در موقعیتی ناگهانی و خطرناک و غیره… از جمله این موارد است. تمام این حوادث ناگوار که رخ دادن‌شان خبر نمی‌کند، تنها با داشتن یک کفش ایمنی کار استاندارد و مرغوب و داشتن پوتین ایمنی مناسب و با کیفیت می‌تواند براحتی از بروز فاجعه و آسیبی جبران ناپذیر جلوگیری کند. همیشه به یاد داشته باشید که ایمنی باید همیشگی باشد، چرا که اتفاق تنها یک بار می‌افتد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *