به گزارش بازرگانی سلیمانی؛ برای بسیاری از جوانان علیالخصوص افرادیکه ماشینباز نامیده میشوند هیچ چیزی لذتبخشتر از این نیست که خودروی براق ، صاف و تمیزی داشته باشند. پولیش خودرو یکی از ابزارهای کاربردی برای از بین بردن خط و خش و عیوب سطح خودرو است که بر اثر تصادف، استفاده نادرست و شرایط محیطی پدیدار میشوند.
دستگاه پولیش چیست؟
دستگاه پولیش یکی از ابزارهای ضروری در صنایعی مانند خودروسازی، فلزکاری، نجاری و … است. به کمک این ابزار میتوان سطوح ناهموار را صاف، هموار، براق و درخشنده کرد. باید به خاطر بسپارید که در صورت عدم آشنایی با این ابزار از آن استفاده نکنید؛ چرا که ممکن است ناخواسته به رنگ ماشین آسیب برسانید. برای استفاده از این ابزار حتما از افراد باتجربهتر و متخصص کمک بگیرید و یا اگر خود مایل به استفاده از آن هستید حتما ابتدا دستورالعمل آن را مطالعه نمایید.
مراحل آموزش پولیش زدن خودرو با دستگاه پولیش
برای شروع پولیش خودرو باید مراحلی که در زیر ذکر میکنیم طی کنید:
مرحله اول: تهیه ابزارهای مورد نیاز برای پولیش خودرو
قبل از شروع اینکار باید ابزارهای مورد نیاز جهت پولیش خودرو با دستگاه را تهیه نمایید. ابزارهایی که برای این کار نیاز هستند عبارتند از: دستگاه پولیش، پولیش نرم، پد نرم یا پد پوست بره (پد زبر)، وسایل حفاظتی مانند عینک ایمنی، دستکش و ماسک گرد و غبار.
نکته
برای دستیابی به یک نتیجه مطلوب در پولیش خودرو باید پد مناسبی برای اینکار انتخاب نمایید. پدهای پولیش در جنسها و اندازههای مختلفی تولید میشوند و شما باید بسته به نوع و جنس سطحی که میخواهید پولیش کنید آن را انتخاب نمایید. به عنوان مثال، پدهای نرم که از مواد نرمی مثل نمد یا پنبه ساخته شدهاند برای صیقلدهی فلزات نرمی مانند آلومینیوم، مس و یا خودروهای با خراش و آسیب کم و سطحی مناسب هستند. اما پدهای سخت و زبر برای صیقل دادن و پرداخت فلزات سختی نظیر فولاد و ماشینهایی که خط و خشهای نسبتا عمیق و زیادتری دارند مناسبتر میباشند. لازم به ذکر است که علاوه بر نوع پد باید اندازه پولیش را هم در نظر بگیرید؛ چرا که پدهای بزرگتر برای سطوح بزرگتر به کار میروند.
مرحله دوم: آمادهسازی سطح خودرو برای پولیش
دومین مرحله پولیش خودرو آمادهسازی سطح کار است. قبل از آغاز پولیش باید سطح کار را از هر گونه کثیفی ناخواسته، رنگ و یا زنگزدگی و یا هرگونه پاک کنید. برای اینکار از کاغذ سنباده یا برس سیمی استفاده میکنند.
مرحله سوم: روانکاری سطح خودرو
در این مرحله از فرایند پولیشکاری باید از ترکیبات پولیش مناسب جهت افزایش عملکرد دستگاه پولیش با روانکاری سطح و از بین بردن هرگونه تیرگی یا خراش استفاده کنید. سپس مقدار کمی از آن را بر روی پد پولیش مالیده و آن را به صورت یکنواخت بر روی سطح مورد نظر پخش کنید. برای سطوح کوچک ترکیب پولیش به اندازه یک نخود و برای سطوح بزرگتر به ترکیب بیشتری نیاز است. باید دقت کنید که استفاده بیش از حد این ترکیب باعث از بین بردن رنگ خودرو میشود.
مرحله چهارم: استفاده از دستگاه پولیش
حال زمان آن فرا رسیده است که دستگاه پولیش خود را روشن کرده و آن را روی دور آرام گذاشته و بر قسمتهای مورد نظر خود قرار دهید. باید توجه داشته باشید که فشار کمی بر دستگاه اعمال کنید؛ چرا که فشار بیش از حد به دستگاه پولیش باعث ایجاد آثار سوختگی و یا آسیب به رنگ خودرو میشود. در صورت لزوم از ترکیب پولیش بیشتری استفاده کرده و این کار را تکرار کنید تا نتیجه مطلوب حاصل شود.
مرحله پنجم: بررسی نهایی و انجام اصلاحات مورد نیاز
پس از فرایند پرداخت، باید سطح مورد نظر را با یک پارچه نرم تمیز کرده و ترکیب اضافی پولیش را پاک کنید تا بتوانید لکهها و خط و خشهای برطرف شده را به خوبی بررسی نمایید. در صورت وجود هرگونه عیب و نقص باید فرایند پولیش را مجددا تکرار نمایید تا به نتیجه مطلوب خود برسید. هنگامیکه به رضایت کافی از نتیجه کار خود رسیدید دستگاه پولیش خودرو را خاموش کرده و منبع تغذیه را قطع نمایید.
نکات کار با دستگاه پولیش
پولیشکاری یکی از کارهای بسیار حساس است که با کوچکترین اشتباه ممکن است رنگ خودرو از بین رود. ازاینرو باید به چند نکته توجه نمایید:
۱-خودروهایی که رنگ تیرهای دارند نسبت به خودروهای رنگ روشن حساسیت بالاتری دارند و باید با پدهای نرمتری پولیشکاری شوند.
۲-پولیش مادهای شیمیایی است که در صورت استفاده بیش از حد ممکن است به رنگ خودرو آسیب برساند.
۳-قسمتهای حساس خودرو مثل گوشهها و حاشیههای بدنه خودرو باید با دقت بیشتری پولیشکاری شوند؛ چرا که حرکت چرخشی دستگاه پولیش ممکن است به این قسمتها آسیب برساند درنتیجه باید با سرعت پایینتر و دقت بالاتری انجام شوند.
۴-پس از پایان پولیشکاری باید به کمک یک پارچه نرم و تمیز نمدار اضافههای ماده پولیش را بردارید و برای ایجاد درخشندگی و شفافیت بیشتر خودروی خود از واکس مخصوص نیز استفاده نمایید.
۵-نهایتا عملیات پولیشکاری را هر یک سال یکبار انجام دهید نه بیشتر، چرا که همانطوریکه اشاره کردیم استفاده بیش از حد از پولیش باعث آسیب به رنگ خودرو میشود.