به گزارش بازرگانی سلیمانی؛ ترازهای صنعتی در صنایع بسیاری به کمک صنعتگران می آید و از پرکاربردترین ابزارهای اندازه گیری هستند. ترازها در فروشگاه های ابزارآلات صنعتی در دسته بندی های مختلفی به فروش می رسند.
انواع ترازهای صنعتی
ماهیت استفاده از تراز در این است که از مسطح بودن منطقه مورد بررسی اطمینان حاصل کنیم. در نوع خانگی حتی برای نصب درست یک تابلو دیواری می توان از این وسیله مفید استفاده کرد. ترازهای صنعتی در سه دسته ترازهای تخت، ترازهای چهارگوش و ترازهای آهن ربایی یا مگنتی در بازار موجودند. نام این ترازها خود نشان دهنده تفاوت های ظاهری آنهاست.
تراز های تخت
اگر قصد سنجش شیب یا بررسی مسطح بودن سطوح مختلف را دارید و می خواهید از عمود قرار گرفتن یک شی بر روی شی دیگر مطمئن باشید، ابزاری که به شما کمک می کند، همین ترازهای تخت است. ترازهای صنعتی تخت، خود در انواع لیزری و ساده موجودند. ترازهای لیزری با استفاده از نور لیزر مسطح بودن سطح یا عمود بودن اشیا را نشان می دهد. ضمن اینکه این وسایل می توانند فاصله را نیز با دقت بالا تخمین بزنند و نوعی، دستگاه چند کاره هم محسوب میشوند.
از ترازهای صنعتی تخت در مواقعی که قصد نصب دستگاه های صنعتی در کارگاه ها را داریم نیز استفاده می کنیم. زیرا درست قرار نگرفتن ابزار بر روی سطوح می تواند منجر به آسیب دیدن دستگاه یا خطا در عملکرد آن شود.
تراز چهارگوش
ترازهای چهارگوش شکلی شبیه به قاب پنجره کوچک دارند. این ترازها از اتصال چهار سطح مستطیلی به هم تشکیل شده اند که از گوشه ها به یکدیگر چسبیده اند و نمایی مشابه با یک قاب را تشکیل داده اند. ترازهای چهارگوش در اندازه های مختلفی ساخته می شوند و در عرض و طول کپسول هایی شیشه ای برای بررسی تراز بودن سطوح دارند.
ترازهای صنعتی مگنتی
مکانیزم کاری این نوع از ترازهای صنعتی تفاوت چندانی با دو نوع تخت و چهار گوش ندارد و جهت بررسی صاف بودن سطوح و کنترل شیب استفاده می شود. منتها در این نوع از ترازها از یک آهنربا استفاده می شود که فلسفه قرار گرفتن آن بر روی تراز این است که بتوان آنها را بر روی محلی ثابت کرد تا کاربر نیاز به نگهداشتن تراز در مکان های دشوار با دسترسی محدود نداشته باشد.
واضح است که آهنربای دستگاه منجر می شود که بتوان آنها را بر روی آهن قرار داد بدون اینکه نیاز به استفاده از دست وجود داشته باشد. بر اساس همین نکته استفاده از ترازهای صنعتی آهن ربایی در مکان هایی مناسب است که آهن در اطراف کاربر به وفور یافت می شود. برای مثال زمانی که کاربر بر روی داربست مشغول انجام فعالیت ساختمانی است یا بسیاری از موارد مشابه که فردمصرف کننده از تراز نیاز به، استفاده از هر دو دست خود در عملیات مورد نظر داشته باشد.
صنایعی که در آنها از تراز استفاده می شود
ترازها معمولا به عنوان ابزاری در مباحث ساختمان سازی شناخته می شوند. در این موارد برای صاف بودن سطوح، ساخت درست پنجره های ساختمان و لوله کشی سیالات مختلف از انواع ترازها استفاده می کنیم. در کنار این موارد در ساخت قطعات چوبی در نجاری این ابزار اندازه گیری از پرکاربردترین ابزار دقیق هستند.