به گزارش بازرگانی سلیمانی؛ اگر به دنبال خرید موتور برق هستید، احتمالا با انتخاب‌های مختلف و ویژگی‌های فنی پیچیده‌ای روبه‌رو می‌شوید که تصمیم‌گیری را دشوار می‌کند. انتخاب یک موتور برق مناسب می‌تواند تأثیر زیادی بر عملکرد و کارایی دستگاه‌های شما داشته باشد، بنابراین اهمیت زیادی دارد که با دقت و آگاهی این خرید را انجام دهید.

در راهنمای خرید موتور برق، با ۷ نکته طلایی آشنا خواهید شد که به شما کمک می‌کند بهترین انتخاب را داشته باشید و موتور برق مناسب با نیازهای خود را پیدا کنید. از ویژگی‌های فنی گرفته تا کاربردهای مختلف، این راهنمای جامع شما را در هر مرحله از خرید همراهی خواهد کرد.

موتور برق یا ژنراتور بنزینی چیست؟

موتور برق یا ژنراتور بنزینی یک دستگاه است که با استفاده از سوخت بنزین انرژی تولید می‌کند و این انرژی را به برق تبدیل می‌کند. موتور برق‌ها معمولاً برای تأمین برق در مکان‌هایی که دسترسی به شبکه برق شهری ندارند، یا در مواقعی که برق قطع می‌شود، کاربرد دارند. این دستگاه‌ها با استفاده از یک موتور بنزینی حرکت می‌کنند و با تبدیل این حرکت به انرژی الکتریکی، برق مورد نیاز برای روشن کردن لوازم برقی مختلف را تأمین می‌کنند.

یکی از ویژگی‌های مهم این دستگاه‌ها این است که سوخت بنزین در دسترس است و به راحتی می‌توانید آن را از پمپ‌بنزین تهیه کنید. این موتور برق بنزینی به دلیل اندازه کوچک‌تر و قابلیت حمل آسان، برای استفاده در مکان‌های مختلف مناسب هستند، اما برای مدت زمان طولانی‌تر یا مصرف برق بالا ممکن است ژنراتورهای دیزلی یا گازی گزینه بهتری باشند.

 

انواع کاربرد موتور برق

انواع ژنراتورهای بنزینی بر حسب اندازه و توان خروجی طراحی و تولید شده‌اند که کاربردهای متنوعی هم دارند. در اینجا کاربردهای رایج ژنراتور بنزینی را توضیح می‌دهیم:

کاربردهای موقتی: از ژنراتور بنزینی برای کارهایی که به برق موقت نیاز دارند، مثل رویدادهای عمومی، جشن، برگزاری نمایشگاه و فیلمبرداری در فضای باز، استفاده می‌شود.

مصارف صنعتی و ساختمانی: در پروژه‌های ساختمانی یا صنعتی که دسترسی به برق شهری ممکن نیست، از ژنراتورهای بنزینی برای راه‌اندازی ابزارهای برقی استفاده می‌شود.

مصارف کشاورزی: در مناطق روستایی یا مزارع که دسترسی به برق ثابت امکان ندارد، از این دستگاه برای تأمین انرژی دستگاه‌هایی مثل پمپ آبیاری، سیستم‌ تهویه و گرمایش در مرغداری استفاده می‌شود.

مصارف خانگی: ژنراتورهای بنزینی کوچک و متوسط اغلب برای تأمین برق ضروری در خانه‌ها و هنگام قطعی برق استفاده می‌شود.

مصارف تفریحی و کمپینگ: ژنراتورهای بنزینی کوچک و قابل حمل، گزینه‌ای ایده‌آل برای تأمین برق در فضاهای باز هستند.

مصارف اضطراری: ژنراتورهای بنزینی در شرایط اضطراری و هنگام وقوع حوادث بحرانی، مانند سیل، زلزله و طوفان، نقشی حیاتی را ایفا می‌کنند.

فروشگاه‌ها و مشاغل کوچک: از ژنراتورهای بنزینی برای روشن نگه داشتن تجهیزات اساسی مانند صندوق فروشگاه، تأمین برق یخچال و فریزرِ فروشگاه‌ها استفاده می‌شود.

 

نکات کلیدی برای خرید

زمانی که می‌خواهید ژنراتور را تهیه کنید، نکات بی‌شماری را باید در نظر بگیرید. در ادامه مهم‌ترین نکات خرید موتور برق را بررسی می‌کنیم که کمک می‌کنند آگاهانه انتخاب و خرید کنید.

نکات ایمنی

پیش از اینکه این محصول را انتخاب کنید، مهم است که ملاحظات ایمنی را مد نظر قرار دهید. هرگز متور برق بنزینی را در محیط‌های سربسته روشن نکنید، چون دودی که تولید می‌کند هیچ فرقی با دودی که از خودرو یا دستگاه‌های دیگر خارج می‌شود، ندارد و این دود ممکن است کاربر را مسموم کند. بنابراین این کالا را دورتر از محل زندگی‌تان روشن کنید؛ حداقل شش متر از فضای سربسته‌ای که کسی در آن ساکن است، دور باشد. از طرفی موتور برق هایی به بازار عرضه شده‌اند که با قابلیت‌هایی مثل حسگر کربن دی‌اکساید و قطع‌کن خودکار، خطر مسمومیت را پایین می‌آورند.

مقدار مصرف برق

از مهم‌ترین نکات راهنمای خرید موتور برق، مقدار برقی است که نیاز دارید. برای پاسخ به این سؤال کافی است برق وسایلی را که می‌خواهید با این محصول تأمین کنید، محاسبه کنیداین کالا قابل حمل، برق کمتری تولید می‌کنند و برای تأمین برق وسایل و فعالیت‌های کوچک مناسبند. اما ژنراتورهای بزرگ که معمولاً به عنوان برق اضطراری از آن‌ها استفاده می‌کنند، می‌توانند منبع تغذیۀ کل وسایل الکتریکی یک خانه باشند.

نوع استفاده موتور برق

نه تنها در نکات خرید موتور برق باید به این موضوع توجه کنید که انتظار دارید ژنراتور چه مقدار برق تولید کند، بلکه باید مشخص کنید برای چه منظوری به این دستگاه نیاز دارید. ژنراتوری که برق خانه‌تان را در دورۀ بی‌برقی تأمین کند با ژنراتوری که برای کمپینگ می‌خواهید، خیلی متفاوت است.

سوخت

در مجموع سه روش مختلف برای سوخت‌رسانی به موتور برق وجود دارد. این گزینه‌ها به نوع ژنراتور و مدل آن بستگی دارد. شما می‌توانید براساس نوع سوخت موتور، گزینۀ مورد نظر خود را انتخاب کنید. موتور برق‌ها براساس نوع سوخت به چهار دسته تقسیم می‌شوند:

  1. مدل اول بنزینی است که نسبت به بقیۀ مدل‌ها محبوب‌تر است، به این دلیل که به راحتی می‌شود در همه جا بنزین پیدا کرد. این نوع موتور برق‌ها پرفروش‌تر و برای مصرف خانگی بسیار مناسبند. همچنین، در توان‌های متفاوت از ۸۰۰ وات تا ۲۰ کیلو وات تولید می‌شوند.
  2. در دستۀ دوم موتور برق گازسوز قرار می‌گیرد. این نوع موتور برق چون از سوخت پاکِ پروپان استفاده می‌کند، موتوربرق‌های دوستدار محیط زیست شناخته می‌شود. از آنجا که این دسته از موتور برق‌ها هم سوخت در دسترس و ارزانی دارند، بین کاربرها پرطرفدارند. موتور برق گازسوز در خانه، کارگاه و صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  3. اما از معایب ژنراتور گازسوز قیمت بالاترشان نسبت به نوع بنزینی است، همچنین، نسبت به وزن زیادشان، توان پایین‌تری دارند. پروپان را می‌توان برای موتور برق‌هایی که در مواقع اضطراری الکتریسیته را تأمین می‌کنند و همین‌طور ژنراتورهای قابل حمل استفاده کرد. در نهایت، گاز طبیعی برای موتورهای برق اضطراری مناسب است، اما معمولاً موتورهای برق کوچک سفری گازسوز نیستند.
  4. موتور برق دیزلی نسبت به مدل‌های قبلی، صدای بیشتر و دود بیشتری را تولید می‌کند؛ اما به دلیل ساختار و سازوکار موتور و سوختی که می‌سوزاند، راندمان بالاتری دارد و ساعت بیشتری را می‌تواند کار کند. این نوع محصول که در کارخانه‌های صنعتی بزرگ مورد استفاده قرار می‌گیرد. از سوی دیگر، استهلاک کمتری نسبت به مدل‌های دیگر دارد.

 

شیوۀ راه‌اندازی موتور برق

برای خرید موتور برق باید توجه کنید این دستگاه به چه شکل شروع به کار می‌کند. در این بخش از مقالۀ «راهنمای خرید موتور برق»، این موضوع را بررسی می‌کنیم:

  • هندلی: با هندل زدن و با نیروی دست روشن می‌شود.
  • استارتی: هم هندل دارد و هم استارت که با قدرت باتری و استارت الکتریکی روشن می‌شود.
  • ریموتی: علاوه بر هندل و استارت، ریموتی دارند که از راه دور هم روشن می‌شوند.
  • اتوماتیک: در مکان‌ها نصب می‌شوند و زمانی که برق قطع می‌شود، به صورت خودکار روشن می‌شوند و وقتی برق وصل شود، خودکار خاموش می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *