به گزارش بازرگانی سلیمانی؛ میزان مصرف برق دریل عاملی اثرگذار بر میزان کارایی آن است. هرچند که استفاده از دریل در مصارف خانگی در مواقع مورد نیاز، مصرف برق چندانی ندارد؛ اما در مصارف صنعتی و نیمهصنعتی و با افزایش دفعات استفاده از دریل، میزان مصرف برق به عاملی اثرگذار در انتخاب مدل دریل تبدیل خواهد شد.
در این مقاله از بازرگانی سلیمانی بعد از دانستن پاسخ سوال مصرف برق دریل چقدر است؟ به عوامل مختلف موثر بر این میزان بهطور معمول و بهطور خاص برای انواع دریل پرداخته و در پایان با مصرف برق در برخی انواع پرطرفدار دریل آشنا خواهیم شد.

دریل برقی المکس 10 میلیمتر اتومات 550 وات مدل 122
متوسط میزان مصرف برق دریل
دریل ابزاری کاربردی برای ایجاد سوراخ در سطوح با مقاومتهای گوناگون است که کابردهای متنوع و گستردهای از مصارف خانگی گرفته تا مصارف صنعتی وتجاری را پوشش میدهد. دریل به انواع برقی، بادی و شارژی تقسیم میشود که هر کدام مصرف متفاوتی دارند. اگر بهدنبال بهترین کارایی در دریل باشید، میزان مصرف برق کمتر برای شما اولویت نخواهد بود؛ اما در مصارف خانگی دریل، بهترین گزینه دریلهایی هستند که برق کمتری مصرف میکنند.
در انواع دریلهای بادی نیز از کمپرسور هوا بهعنوان منبع تغذیه استفاده شده و بههمیندلیل برای مصارف کارگاهی مقرون بهصرفه محسوب میشوند.
بهطور کلی میزان مصرف برق دریل در انواع مختلف آن به عوامل زیر بستگی دارد:
- ولتاژ مصرفی دریل
- مدتزمان استفاده
- تنظیمات دریل
- نوع دریل
- شرایط محیطی
- جنس سطوح موردکار
ولتاژ مصرفی دریل
از آنجاکه فرمول توان مصرفی دریل بر اساس وات، از حاصلضرب ولتاژ و آمپر دستگاه محاسبه میشود، میتوان متوجه نقش ولتاژ دریل در میزان برق مصرفی آن شد. واضح است که هرچه ولتاژ دریل بیشتر باشد، میزان برق مصرفی آن بیشتر خواهد بود.

دریل شارژی 21 ولت المکس مدل 219
مدتزمان استفاده
مدتزمانی که از دریل برای سوراخ کردن سطوح استفاده میکنید، میزان برق مصرفی را افزایش میدهد. مدت استفاده مداوم از دریل در انواع شارژی کمتر از انواع برقی بوده و به همان نسبت برق مصرفی کمتری خواهند داشت.
تنظیمات دریل
برخی از انواع دریل دارای تنظیمات گیربکسی بوده و امکان استفاده از دریل در سرعتها و عمقهای مختلفی را برای شما فراهم میکنند. دریلهای گیربکسی نسبت به دریلهای ساده مصرف برق بیشتری دارند. همچنین دریلهای دوسرعته نسبت به باقی انواع، کارایی و مصرف برق بیشتری به همراه دارند.
نوع دریل
یکی دیگر از دستهبندی انواع دریل به جهت کارکرد، انواع ساده و چکشی دریل است. دریل چکشی نسبت به دریل ساده کارایی مناسبتری از خود نشان میدهد و به همان نسبت نیز مصرف برق بالاتری دارد. دریلهای ساده با مصرف برق کمتر برای مصارف خانگی و سبک مناسب هستند.
شرایط محیطی
رطوبت و تغییرات آبوهوایی محسوسی نظیر گرما یا سرمای زیاد میتوانند تاثیرات مستقیمی بر روی مصالح و میزان اصطکاک دریل با آنها ایجاد کنند. در این شرایط فشار بر دریل بیشتر شده و میزان برق مصرفی آن افزایش مییابد.
جنس سطوح موردکار
یکی از مهمترین عوامل موثر بر میزان مصرف برق دریل جنس سطوح مورد کار و تراکم سلولی آنهاست که میتواند توان بیشتری از دریل مصرف کرده و مدتزمان استفاده از آن را افزایش دهد. بهدلیل استفاده از انواع دریل با ولتاژ بالا در سطوح با ضخامت بیشتر، رابطهای تصاعدی میان میزان مصرف برق و تراکم سلولی سطوح وجود دارد.
تفاوت انواع دریل شارژی و برقی، میزان مصرف برق آنها را در مواردی از هم متمایز میکند. عوامل موثر بر مصرف هر کدام از دریلهای برقی یا شارژی علاوه بر موارد بالا فاکتورهای دیگری را نیز شامل میشود.
میزان مصرف برق دریل شارژی
با توجه به اینکه دریل شارژی نسبت به دریل برقی از توان کمتری برخوردار بوده و از آن برای مصارف نیمهصنعتی و خانگی استفاده میشود، میزان برق مصرفی آن کمتر از انواع دریل برقی است. باتری دریلهای شارژی برای شارژ کامل با توجه به مدل و برند، با ولتاژ و ظرفیت خاصی تولید میشوند.
عوامل موثر بر میزان مصرف برق دریل شارژی بهطور خاص عبارتند از:
- سلامت باتری
- کیفیت شارژر
- مدتزمان شارژ باطری
- نوع باطری دریل
سلامت باطری و شارژر دریل باعث شارژ باطری در مدتزمانی کوتاه شده و مصرف برق کمتری به همراه خواهد داشت. اما برخی از انواع باطریهای دریل شارژی نظیر باتریهای لیتیوم – یونی، کارایی بیشتر و مصرف برق بیشتری نسبت به انواع دیگری مثل باتریهای نیکل – کادمیوم دارند.

دریل شارژی 21 ولت المکس مدل 219
میزان مصرف برق دریل برقی
دریل برقی در توان بیشتر و برای مصارف سنگینتر از دریل شارژی به کار گرفته میشود و بسته به شرایط مختلفی از قبیل ضخامت سطوح مورد کار، نوع مته مورد استفاده، مدتزمان کار و وزن دریل، به میزان برق بیشتری نیاز پیدا میکند. دریلهای برقی بهطور متوسط برای کار به ۵۰۰ تا ۲۰۰۰ وات برق نیاز دارند.
عوامل موثر بر میزان مصرف برق دریل برقی بهطور خاص عبارتند از:
- نوع موتور
- سیمپیچ موتور
- طول کابل برق
انواع موتور بهکارگرفتهشده در دریل برقی میتواند روی مصرف برق آن اثرگذار باشد. موتورهای DC دریل برقی با کارکردی مناسب در مقایسه با موتورهای AC برق کمتری مصرف میکنند. همچنین سیمپیچ موتور، طول کابل برق و سالمبودن آنها فشار وارد بر دستگاه را کمتر کرده و مصرف برق را کاهش میدهند.
مصرف برق کدام مدل دریل بیشتر است؟
دریلهای برقی بهدلیل کارایی و انرژی بیشتر در مقایسه با انواع شارژی مصرف برق بیشتری دارند و در میان دریلهای برقی که خود به دو نوع ساده و چکشی تقسیم میشوند، دریل چکشی با توانایی ضربات متوالی و قدرت بیشتر، معمولاً توان بالاتری از انواع دریل ساده دارد.
کلام آخر؛
میزان برق مصرفی دریل در مصارف خانگی و بهویژه در دریلهای شارژی نسبت به مصارف نیمهصنعتی و دریلهای برقی متفاوت خواهد بود. مصرف برق دریل به موارد مختلفی از جمله وزن دریل، مته مورد استفاده، تراکم سلولی سطوح مورد کار، تنظیمات دریل و مدتزمان استفاده از آن بستگی دارد.