به گزارش بازرگانی سلیمانی؛ برای پمپاژ آب و انتقال آن به مکان های مورد نظر از دستگاهی به نام پمپ آب استفاده می شود. ساختار این پمپ ها به این صورت است که با ایجاد نیروی گریز از مرکز موجب پمپاژ و انتقال سریع آب در حجم زیاد به نقطه مورد نظر می شود. با توجه به اینکه پمپ آب ها دو مدل مختلف دارند ممکن است در زمان انتخاب این سوال مطرح شود که، تفاوت پمپ آب جتی و بشقابی چیست؟

با دانستن فرق بین پمپ آب جتی و بشقابی می توانیم به راحتی انتخاب خود را انجام دهیم. همیشه میان دو دستگاه تفاوت هایی وجود دارد. این تفاوت ها شامل: ویژگی های فنی، ساختار دستگاه، نوع استفاده، کاربرد ها و موارد مشابه است. در مقاله تفاوت پمپ آب جتی و بشقابی به صورت کامل این تفاوت ها را تشریح می کنیم.

 

پمپ آب جتی چیست؟

پمپ آب جتی یک نوع پمپ سانترفیوژ است که از آن در پروژه های آبرسانی و مواردی که نیاز با تامین آب است استفاده می شود. طراحی این نوع پمپ آب ساده و کارایی بالایی دارد. پمپ آب جتی به دلیل طراحی که دارد ابتدا یک خلاء ایجاد کرده و سپس با مکش قوی آب را با بیشترین سرعت و شدت به نقطه مورد نظر هدایت می کند.

مکانزیم کار این نوع پمپ آب به این صورت است که، یک دیسک با چرخش ابتدا نیروی گریز از مرکز ایجاد می کند. نیروی گریز از مرکز یک خلاء به وجود می آرود و این خلاء باعث می شود تا آب به داخل پمپ پمپاژ شود. نیروی گریز از مرکز موجب پرتاب آب با سرعت بالا به سمت خروجی می شود.

پمپ آب بشقابی چیست؟

پمپ آب بشقابی دستگاهی است که برای پمپاژ آب از آن استفاده می شود. مکانیزم کار پمپ آب بشقابی به این صورت است که با چرخش پروانه پمپ نیروی گریز از مرکز شکل می گیرد. این نیرو و مکانیزم باعث مکش سریع آب شده و نیروی گریز از مرکز آب را با شدت و قدرت به بیرون منتقل می کند.

پمپ آب بشقابی ساختار ساده ای دارد و از جاهای مختلفی از جمله کشاورزی از آن استفاده می شود. این مدل پمپ در میان کاربران بسیار رایج است و از آن استفاده های زیادی می شود.

 

تفاوت پمپ آب جتی و بشقابی

زمانی که دو مدل محصول با یک کارکرد مشابه داریم اولین کاری که می کنیم پیدا کردن شباهت ها و تفاوت های آنها است. پمپ آب جتی و بشقابی دو محصول با کاربرد مشابه هستند که در کل تفاوت هایی با هم دارند. اینکه فرق پمپ آب جتی با بشقابی چیست و چگونه می توانیم این تفاوت ها را شناسایی کنیم نیازمند دانستن ویژگی های این دو ابزار است.

۵چند تفاوت عمده بین پمپ آب جتی و بشقابی وجود دارد که در زمان خرید باید به آنها توجه کنیم. نکته مهم این است که دانست تفاوت پمپ آ باعث می شود تا خریدی متناسب با نیاز خود داشته باشیم. ما در این مطلب تفاوت های پمپ آب بشقابی با جتی را به صورت نوع مصرف و کاربرد هر کدام مطرح می کنیم.

 

کاربرد اصلی پمپ آب بشقابی و جتی

اولین تفاوت در نوع کاربرد و استفاده این محصولات است. از پمپ آب بشقابی برای مصارف صنعتی بیشتر استفاده می شود که جزء پمپ کف کش است. استفاده اصلی پمپ آب جتی در مناطقی با چاه های عمیق است. پمپ آب جتی با قدرت پمپاژ بالا می تواند آب را از چاه های عمیق پمپاژ کند.

 

فرق پمپ آب جتی و بشقابی در مکانیزم

هنگامی که می خواهیم تفاوت پمپ آب جتی و بشقابی را بررسی کنیم یکی از موارد، تفاوت در مکانیزم کار است. با این کار می توانیم یک انتخاب متناسب داشته باشیم.

پمپ آب بشقابی مکانیزمی سانترفیوژی دارد. زمانی که پمپ را روشن می کنیم یک جریان سیال شکل می گیرد، که بر اثر اختلاف فشار شروع به حرکت می کند. با این کار انرژی مکانیکی به وجود می آید. انرژی به وجود آمده پروانه پمپ آب را به حرکت می اندازد، این کار با فشار بیشتر افزایش پیدا می کند تا جایی که نیروی سانترفیوژ سرعت سیال را بیشتر کرده و در نهایت یک نیروی فشار به وجود می آید.

از پمپ آب بشقابی برای کاربرد هایی که نیاز به دبی بیشتری داریم استفاده می کنیم.

اما پمپ آب جتی مکانیزمی متفاوت دارد. پمپ آب جتی با وجود آوردن خلاء در قسمت مکش باعث پمپاژ آب می شود. پمپ آب جتی این قابلیت را دارد که به صورت خود مکشی آب را پمپاژ کند. در مواردی که نیاز به دبی کمتری داریم از پمپ آب جتی استفاده می کنیم.

 

تفاوت پمپ آب جتی و بشقابی در میزان صدا

یکی دیگر از تفاوت هایی که میان دو مدل پمپ آب جتی و بشقابی وجود دارد میزان صدایی است که در زمان کار تولید می کنند. پمپ آب جتی نسبت به پمپ آب بشقابی صدای بیشتری دارد. در زمان خرید به این موضوع توجه داشته باشیم که اگر صدا موجب اذیت می شود پمپ آب انتخاب کنیم که صدای کمتری تولید می کند.

 

فرق پمپ آب بشقابی و جتی در مصرف انرژی

از دیگر تفاوت پمپ آب جتی و بشقابی میزان انژی مصرفی آنها است. پمپ آب جتی به خاطر سیستم خود مکش که دارد میزان انرژی بیشتری را در مقایسه با پمپ آب بشقابی مصرف می کند. در زمان خرید این نکته مهم است که اگر دبی بیشتری را می خواهید و قرار است به مدت زمان طولانی از پمپ استفاده کنید به نوع مصرف آن توجه کنید.

نباید به خاطر میزان مصرف انتخاب خود را تغیر دهید. اگر قصد شما انتقال آب از اعماق چاه ها است بهتر است پمپ آب جتی استفاده کنید.

تفاوت پمپ آب جتی و بشقابی در تامین فشار آب

دیگر فرق پمپ آب بشقابی با جتی در تامین فشار آب است. از پمپ آب بشقابی برای تامین آب در تعداد طبقات بیشتر استفاده می شود. بخاطر اینکه می توان پمپ هایی با تعداد پروانه زیاد تهیه کرد و افزایش فشار آب را داشته باشیم.

پمپ آب جتی برای تامین فشار آب بیشتر نیاز به انژکتور دارد. این کار باعث افزایش فشار به مخزن می شود و توسط مکش پمپ شدت جریان آب بیشتر افزایش قابل توجی پیدا می کند. در واقع برای تامین فشار بیشتر باید از پمپ هایی با قابلیت بیشتری استفاده کنیم.

 

 تفاوت پمپ آب جتی و بشقابی در دبی

تفاوت پمپ آب جتی و بشقابی در دبی و هد یکی دیگر از مواردی است در زمان خرید باید در نظر بگیریم. پمپ آب بشقابی در مقایسه با پمپ آب جتی دارای فشار بیشتر، دبی بیشتر و هد در نسبت به پمپ آب جتی ایجاد می کند.

این تفاوت و فشار تولید شده به خاطر توان پمپ و قطر پروانه است.

 

پمپ آب جتی یا بشقابی، کدام را بخریم؟

حالا که تفاوت پمپ آب جتی و بشقابی را دانستیم سوال دیگری مطرح می شود که بین پمپ آب جتی یا بشقابی کدام پمپ را بخریم. اگر قصد کاربری برای مصارف کشاورزی مانند انتقال آب از چاه های عمیق داریم پمپ آب جتی گزینه مناسبی است. اما اگر کاربری صنعتی برای مکش با دبی بیشتری مد نظرمان است انتخاب مناسب پمپ آب بشقابی است.

انواع پمپ آب جتی

پمپ آب جتی به خاطر کاربرد های بسیاری که دارد در انواع مختلف تولید می شود. تقسیم بندی انواع پمپ آب بر حسب ای بخار و توان موتور آن است. انواع پمپ آب جتی به شرح زیر است.

  • پمپ آب جتی یک اسب
  • پمپ آب جتی نیم اسب
  • پمپ آب جتی دو اسب
  • مزایای پمپ آب جتی

کاربرد پمپ آب جتی

پمپ آب جتی از انواع پمپ ها است که از آن در جا های مختلف استفاده می شود. دلیل استفاده فراوان از پمپ آب جتی به خاطر قدرت در مکش و سرعت پرتاب آب است. در ادامه شما را با کاربرد های پمپ آب جتی و جاهایی که از آنها استفاده می شود آشنا می کنیم.

  • مصارف خانگی
  • مصارف صنعتی
  • مصارف کشاورزی
  • صنایع غذایی

مزیت پمپ آب جتی

پمپ آب جتی یکی از ابزارهای کاربردی در کار انتقال آب است. از این ابزار برای انتقال آب از اعماق مانند چاه ها و یا انتقال آب از یک نقطه به نقطه دیگر استفاده می شود. پمپ آب جتی دارای مزیت های زیادی است که در ادامه آنها را معرفی می کنیم.

  • قابلیت مکش از عمق‌های بالا
  • استفاده از اصول انرژی جت
  • سادگی ساختار و نگهداری
  • کمترین فشار آب لازم برای مکش
  • قابلیت تأمین آب در مناطق دورافتاده
  • کاربرد در آبیاری و مصرف خانگی

انواع پمپ آب بشقابی

پمپ آب بشقابی دستگاهی جهت پمپاژ آب است که در مدل های مختلفی تولید می شود. هر کدام از این انواع قابلیت استفاده در جاهای مختلفی دارند. در یک تقسیم بندی پمپ آب بشقابی در دو دسته پروانه ای و اسب بخار قرار دارند.

  • پمپ آب بشقابی یک پروانه
  • پمپ آب بشقابی دو پروانه
  • پمپ آب بشقابی نیم اسب
  • پمپ آب بشقابی ۱ اسب
  • پمپ آب بشقابی ۱.۵ اسب
  • پمپ آب بشقابی ۲ اسب
  • پمپ آب بشقابی ۴ اسب

مزایای پمپ آب بشقابی

پمپ آب بشقابی دستگاهی پر کاربرد و ایده آل برای انتقال آب در کارهای مختلف است که میزان فشار آب قابل توجهی را به وجود می آرود. این محصول مزیت های بسیاری دارد که در کار انتقال آب بسیار مفید است. مهم ترین مزیت های پمپ آب بشقابی به شرح زیر است.

  • کارایی بالا
  • توانایی در انتقال مایعات با دبی بالا
  • ساختار ساده و نگهداری آسان
  • عملکرد بدون نیاز به مکش آب
  • کاربرد در صنعت و شهری

کاربرد پمپ آب بشقابی

پمپ آب بشقابی محصولی پر کاربرد در موارد مختلف است. این پمپ به دلیل ساختار و مکانیزیمی که دارد می تواند آب را با دبی بیشتر انتقال دهد. مهم ترین کاربرد پمپ آب بشقابی موارد زیر است.

  • کشاورزی
  • آبرسانی ساختمان ها
  • کارگاه های صنعتی
  • تقوین فشار آب خانگی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *