به گزارش بازرگانی سلیمانی؛ در گذشته از روش سنگ زنی برای تولید ابزار‌های کاربردی مثل اسلحه استفاده می‌کردند و امروزه دستگاه سنگ رومیزی یا چرخ سنباده برای تولید وسایل صنعتی مختلف ساده و پیشرفته، تیز کردن چاقو، صاف کردن سطح انواع فلز و سنگ به کار برده می‌شود.

سنگ رومیزی از جمله ابزار آلات کاربردی برقی در کار‌های صنعتی و نیمه صنعتی مانند کابینت‌سازی، تراشکاری، آهنگری، ساخت کف، مصارف خانگی و… است. عملکرد‌های متفاوت این دستگاه مانند سایش، شکل دهی و تمیز کردن قطعات سنگی موجب شده تا در بسیاری از موارد کارگاهی مورد استفاده قرار گیرد.

 

انواع سنگ رومیزی (چرخ سنباده) چه کاربردی در صنعت دارند؟

مهمترین کاربرد‌های انواع سنگ فرز رومیزی را می‌توان به صورت زیر عنوان کرد:

  • ساخت و تولید قطعات فلزی یا سنگی مختلف
  • شکل دادن به قطعات
  • ایجاد طرح‌های خاص بر روی ابزار آلات
  • تمیز کردن رسوب ایجاد شده بر روی سطح‌اشیاء
  • تیز کردن ابزاری مانند تبر، چاقو، تیغه و…
  • تمیزکاری سنگ و فلزات
  • پرداخت کردن و پولیش انواع قطعات سنگی و فلزی

دستگاه رومیزی بسته به نوع کاربردی که دارد در اندازه‌های مختلف تولید و به عنوان نوعی سنباده صنعتی در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مکانیزم موتور سنگ سنباده رومیزی چیست؟

موتور دستگاه فرز رومیزی با کمک انرژی الکتریکی شروع به چرخش با تعداد دور بسیار بالا می‌کند. این کار توسط دیسک‌های مختلف قرار داده شده بر روی دستگاه سنگ رومیزی انجام می‌شود.

مهم‌ترین کار دیسک‌های نصب شده، سایش سنگ، برش، تراشکاری، پولیش و پرداخت سطح سنگ است. علاوه بر سنگ، سطوح مختلف دیگر نیز با این دستگاه، ساییده می‌شود.

یکی از مهم‌ترین دلایلی که تولید‌کنندگان از دستگاه سنگ در نوع رومیزی در کارگاه‌های خود استفاده می‌کنند، کیفیت وسایل و قطعات ساخته شده و بهبود دقت در تولید آن‌ها است.

 

چند نوع سنگ سنباده رومیزی داریم؟

این دستگاه، با توجه به اندازه سنگ، نوع موتور و فاکتور‌های مختلف دیگر در انواع مختلف تولید می‌شود که عبارتند از:

  1. سنگ رومیزی سنباده‌ای
  2. سنگ رومیزی پرداخت
  3. سنگ رومیزی نواری

 

1- سنگ رومیزی سنباده‌ای

سنگ سنباده رومیزی به منظور شکل دادن، تیز کردن قطعات فلزی مانند چاقو و تیغه و … و هم چنین تجهیزات کارگاهی به کار برده می‌شود. سنگ پایه که از یک لایه سنباده‌ای تشکیل شده است در این دستگاه بر روی یک میز کار با امکان تنظیم ارتفاع مناسب قرار می‌گیرد.

نوع سنباده‌ای در دو نوع متفاوت از یکدیگر تولید می‌شود. در جلوی هر چرخ یک تکیه ابزاری با قابلیت تنظیم شدن وجود دارد.

 

2- سنگ رومیزی پرداخت

سنگ رومیزی پرداخت در دو نوع دستی و اتوماتیک با کاربری‌های متفاوت تولید می‌شود. در نوع دستی، کارایی و عملکرد دستگاه توسط نیروی انسانی تأمین می‌شود و در نوع اتومات، عملیات سنگ‌زنی با کمک دستگاه انجام می‌گیرد.

بیشترین کاربرد دستگاه سنگ رومیزی پرداخت، تخت، صاف کردن سطوح قطعات فلزی و سنگی تخت است. علاوه بر این از آن در خطوط تولید، سنگ زنی بلوک‌ها، استفاده در تولید خودرو با هدف تراشکاری قطعات داخلی ماشین، خطوط راه آهن به منظور تراشکاری ریل‌ها و… استفاده می‌شود.

از جمله مزایای این سنگ رومیزی، کاربرد بیشتر نسبت به سایر دستگاه‌های تراشکاری، امکان سنگ زنی قطعات مختلف و هم چنین تراشکاری قطعات در اندازه‌های مختلف است.

 

3-سنگ نوع رومیزی نواری

سنگ رومیزی نواری یا تسمه‌ای با توجه به نوع تسمه به کار رفته در انواع گوناگون مانند سنگ زنی پهن تولید می‌شود که هر یک کاربری منحصر به فرد خود را داشته و توانایی تولید قطعات فلزی و سنگی مختلف را دارند.

این دستگاه، قابلیت تراش انواع فلزات، آلیاژ‌ها، فولاد‌ها و… را دارد. این دستگاه از سه قسمت میز کار، کلگی و سر تنظیم‌کننده تشکیل شده است.

دستگاه سنگ زنی نواری با سه کاربرد عمده ساخته می‌شود:

  • استفاده برای پولیش زدن قطعات در مرحله پایانی ساخت قطعات و جداسازی قسمت‌های اضافی از سطح قطعه
  • استفاده از سنگ رومیزی برای اصلاح فرم ظاهری قطعات و وسایل دارای لبه یا برآمدگی‌های اضافه
  • استفاده به منظور ایجاد ساییدگی بر روی قطعات با هدف کمک کردن سطح قطعه کار و تولید آن طبق ابعاد مورد نظر مشتری

 

راهنمای خرید بهترین سنگ رومیزی

سنگ رومیزی با توجه به موتور به کار رفته در ساختار خود دارای قدرت‌های مختلف بوده و قابلیت تولید در اندازه‌های گوناگون را دارد به همین علت لازم است تا در هنگام خرید این دستگاه، نکاتی را در نظر داشته باشید:

  1. اندازه دستگاه از مهم‌ترین فاکتور‌ها در هنگام خرید است. سایز دستگاه تعیین‌کننده نوع کاربری آن در پروژه‌های مختلف خواهد بود. اغلب قطر سنگ این دستگاه در اندازه‌های ۱۵۰، ۲۰۰ و ۲۵۰ میلی‌متر است. دقت داشته باشید که هرچه اندازه دستگاه بزرگ‌تر باشد به راحتی اجسام و قطعات بزرگتر را نیز می‌توان برش داده و یا پولیش کرد.
  2. سرعت موتور دستگاه تعداد دفعات چرخش سنگ در دقیقه را تنظیم می‌کند که برای داشتن یک خرید مناسب باید مورد توجه قرار گیرد.
  3. قدرت موتور از بروز مشکلات در حین کار بر روی اجسام مختلف و سخت جلوگیری می‌کند. قدرت یا توان موتور هرچه بیشتر باشد نشان دهنده قدرت دستگاه سنگ رومیزی خواهد بود. کاربرد دستگاه و محیط کاری تعیین‌کننده قدرت آن است.
  4. در نظر گرفتن اندازه و فرم دستگاه به شما به عنوان تولید‌کننده کمک می‌کند تا ضمن اشغال شدن فضای کمتر در کارگاه‌ها بتوانید فضای بیشتری را در اختیار کاربر خود قرار دهید.
  5. برق مصرفی دستگاه به دو صورت تک فاز و سه فاز است که این مورد در سنگ رومیزی‌های مختلف مقادیر متفاوتی دارد.
  6. کیفیت و دوام دستگاه تضمین‌کننده طول عمر استفاده از دستگاه است. در حالت کلی کیفیت میزان دوام آن را نشان خواهد داد. دستگاهی کهدارای پایه‌های چدنی باشد از کیفیت و استحکام بیشتری برخوردار است و در نتیجه برای مدت زمان طولانی‌تری قابلیت استفاده دارد.

 

کلام آخر؛

دستگاه سنگ رومیزی به عنوان برش دهنده، تراشکار، پولیش کار، سنباده زنی، پرداخت کاری و… در صنایع و کارگاه‌های مختلف به کار برده می‌شود. استفاده از آن مزیت‌های متعددی دارد که از جمله آن‌ها شکل دهی و پولیش قطعات فلزی و سنگی است.

این دستگاه در انواع مختلف سنباده‌ای، نواری یا تسمه‌ای، تخت و پرداخت با هدف کاربری‌های متفاوت تولید می‌شود. هنگام خرید دستگاه لازم است تا به نکات مهمی از جمله موتور، کیفیت، دوام، اندازه، فرم، نوع برق مصرفی و سرعت موتور دستگاه دقت شود تا کارایی مناسب را داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *