به گزارش بازرگانی سلیمانی؛ حذف دیوار، یکی از روشهای اساسی تغییر دکوراسیون داخلی خانه است. در اغلب موارد، هنگامی که افراد میخواهند نقشه داخلی خانه را تغییر دهند و در دکوراسیون و محیط خانه تغییری ایجاد کنند، از حذف دیوارها کمک میگیرند. شما میتوانید با حذف دیوارهای جداکننده خانه، فضای خانه را بزرگتر و نورگیرتر کنید.
تخریب و حذف دیوار خانه، نیازمند مهارتهای ویژهای است؛ در غیراینصورت صدمات جبرانناپذیری به ساختمان وارد خواهد شد. همچنین برای آن که کار تخریب را راحتتر و سریعتر انجام دهید، شما نیازمند ابزارآلات حرفهای و مختص این کار هستید.
امروز ابزارآلات برقی زیادی وجود دارند که کار تخریب را بسیار آسانتر کردهاند و به کمک آنها میتوانید راحتتر و با صرف انرژی کمتری نسبت به تخریب دیوارهای داخلی خانه اقدام کنید. توجه داشته باشید که تخریب دیوار خانه و تغییر دکوراسیون، نیازمند دانش، تخصص و مهارتهای ویژه است؛ پس بدون اطلاعات کافی دست به این کار نزنید.
در این نوشته میخواهیم به سراغ آموزش تخریب دیوار داخلی خانه برویم و نکاتی که هنگام تخریب یک دیوار باید در نظر داشته باشید را بررسی کنیم و در نهایت ابزارهایی که در این بین ممکن است به آنها نیاز داشته باشید را معرفی کنیم. اگر شما هم به تازگی قصد تغییر دکوراسیون یا تخریب دیوار خانه خود را دارید، در ادامه این نوشته با ما همراه باشید تا با نکات جالب و هیجان انگیز تخریب دیوار آشنا شوید.
چه نوع دیواری را میتوانیم به راحتی تخریب کنیم؟
قبل از آن که به سراغ تخریب دیوار و بازسازی منزل بروید، لازم است که با انواع دیوارها در ساختمان آشنا شوید و مطمئن شوید که دیواری که قصد تخریب آن را دارید، آسیبی به ساختمان وارد نمیکند. در ساختمان سازی و معماری، در حالت کلی دیوارهای داخلی ساختمان به دو دسته تقسیم میشوند:
دیوارهای باربر( حمال)
دیوارهای باربر یا حمال نقش بسیار مهمی در ساختمان دارند و بار و فشار طبقات بالایی روی این دیوارها است. دیوار باربر، وزن سازه را فوندانسیون ساختمان انتقال میدهد. اگرچه همه دیوارهای بیرونی سازه به عنوان دیوار باربر شناخته میشوند، اما ممکن است که برخی از دیوارهای داخلی خانه نیز باربر باشند.
تخریب دیوارهای باربر کار سادهای نیست و نیاز به دانش، تخصص و مهارتهای بسیار بالایی دارد. اگر قصد تخریب دیوار باربر را دارید، حتما باید از متخصصان سازه کمک بگیرید و زیر نظر آنها، این کار را انجام دهید. تخریب غیراصولی دیوار بابر میتواند صدمات جبرانناپذیری را به شما وارد کند. در برخی از موارد، تخریب دیوار باربر میتواند موجب فرو ریختن ساختمان شما شود.
دیوار غیرباربر(جدا کننده)
دیوار غیرباربر، همانطور که از نام آن مشخص است، وزن و فشار ساختمان را تحل نمیکند و تنها برای جداسازی فضا و ایجاد فضاهای جداگانه در داخل خانه از آن استفاده میشود. از آن جایی که دیوار غیرباربر وزن خاصی را تحمل نمیکند، تخریب آن نیز آسیبی به سازه و ساختمان وارد نمیکند؛ پس میتوانید به راحتی و بدون نگرانی اقدام به تخریب دیوار غیرباربر کنید؛ اما توجه داشته باشید که این کار را با ابزار تخریب اصولی و مطابق با برنامه و هماهنگی مناسب انجام دهید.
چگونه یک دیوار را از داخل خانه حذف کنیم؟
برای حذف دیوار باربر، همانطور که گفتیم لازم است که حتما با متخصصان و مهندسان سازه مشورت کنید و این کار را زیر نظر آنها انجام دهید؛ اما تخریب دیوار جدا کننده، با کمی مهارت و دست به آچار شدن امکانپذیر است و میتوانید خود این کار را انجام دهید. در ادامه مراحل اصلی تخریب دیوار داخلی خانه را بررسی میکنیم:
بررسی داخلی یا باربر بودن دیوار
اولین اقدامی که پیش از تخریب دیوار باید انجام دهید، این است که بررسی کنید دیوار باربر است یا خیر. این نکته بسیار مهم است و در صورت بیتوجهی به آن میتواند باعث ایجاد خسارات جبرانناپذیری شود. برای بررسی دقیقتر میتوانید به سراغ نقشههای داخلی ساختمان بروید یا از یک معمار و مهندس عمران کمک بگیرید. در صورتی که دیوار شما از نوع جدا کننده باشد، تخریب آن بهسادگی ممکن است و مانعی ندارد.
بررسی سیمکشی برق و لولهکشیها
نکته بعدی که هنگام تخریب دیوار داخلی باید انجام دهید، بررسی سیمکشی و لولهکشی است. معمولا درون دیواهای ساختمان سیمها و لولههای مختلفی قرار دارد که با تخریب دیوار میتوانید به این سیمها و لولهها آسیب وارد کنید؛ پس قبل از تخریب بهتر است نقشه سیمکشی و لولهکشی ساختمان را بررسی کنید و فکری به حال لولهها و سیمهای درون دیوار کنید.
جدا کردن گچ دیوار
اولین مرحله تخریب دیوار با جدا کردن گچ دیوار شروع میشود. برای شروع کار میتوانید با کمک یک اره عمود بر یا هر وسیله تیز دیگری، شیاری روی گچ دیوار ایجاد کنید تا بتوانید قسمتی از گچ را بکنید. سپس با کمک دست یا یک میله به عنوان اهرم، میتوانید گچ آن قسمتهایی از دیوار که قصد تخریب آن را دارید، جدا کنید. در این مرحله از عینک ایمنی و ماسک تنفسی مناسب استفاده کنید تا ذرات گرد و غبار وارد چشم و ریه شما نشود.
جدا کردن ستونها
مرحله بعدی نوبت به جدا کردن ستونها میرسد. میتوانید به کمک پتک یا بتن تخریب کن، قسمتهای بتنی یا آجری دیوار را خراب کنید. توجه داشته باشید که این کار را از وسط شروع کنید. اگر ضربه را به قسمتهای پایینی دیوار بزنید، پس از تخریب قسمتهای بالایی دچار سستی میشوند و هر لحظه احتمال سقوط آنها وجود دارد. برای قسمت ستونها هم میتوانید از اره استفاده کنید و ستونها را کاملا جدا کنید.
ابزارآلات ساختمانی برای تخریب دیوار
اگر میخواهید خود کار تخریب دیوار خانه را انجام دهید، لازم است که ابزارآلات مختلف و استانداردی نیز داشته باشید تا این کار را راحتتر و بسیار ایمنتر بتوانید انجام دهید. در ادامه برخی از مهمترین ابزارآلات تخریب ساختمانی را معرفی میکنیم:
شیار زن
شیار زن یا اره افقی یکی از اولین ابزارآلات برقی است که برای تخریب دیوار به آن نیاز خواهید داشت. همانطور که از نام آن پیداست، از شیار زن برای ایجاد شیار در سطح دیوار استفاده میشود. شیار زن دارای دو تیغه است که به صورت عمود بر سطح دیوار وارد شده و روی دیوار شیار ایجاد میکند. از شیار زن میتوانید برای مرحله کندن گچ دیوار استفاده کنید. امروزه اغلب مدلهای شیار زن برای برش دیوارهای گچی بسیار مناسب هستند؛ اما اگر قصد ایجاد شیار در بتن را دارید، باید به سراغ مدلهای خاصتر و قدرتمندتر شیار زن بروید.
چکش تخریب
چکش تخریب یکی از اصلیترین ابزارآلات برقی برای تخریب دیوار است. به کمک چکش تخریب میتوانید قسمتهای آجری دیوار را کاملا جدا کنید. چکش تخریب با توجه به حرکات چکشی که دارد، به تخریب دیوار کمک میکند و شما میتوانید این کار را خیلی سریعتر به کمک چکش تخریب انجام دهید.
دریل بتن کن
دریل بتن کن از دیگر ابزارآلات بسیار مهم در تخریب دیوار به شمار میرود. با کمک دریل بتن کن میتوانید بر روی دیوارهای سخت مثل دیوار بتنی، سوراخ ایجاد کنید. معمولا طول تیغه دریل بتن کن زیاد است و این سوراخ تا عمق زیادی از دیوار پیش میرود. برای تخریب دیوار میتوانید ابتدا چند سوراخ در دیوار ایجاد کنید و سپس با چند ضربه ساده به مرکز سقل دیوار، به راحتی دیوار را تخریب کنید.
پتک و چکش
پتک و چکش نیز جزو ابزارآلات دستی است که به کمک آن میتوان دیوارهای داخلی را به صورت دستی تخریب کرد. از آن جایی که پتک یک ابزار دستی است، پس بهتر است مدلهایی را انتخاب کنید که طراحی ارگونومیکی داشته باشند تا هنگام کار با آن راحتتر باشید.