به گزارش بازرگانی سلیمانی؛ در هنگام سیم‌کشی ساختمان برای هدایت کابل‌های فشار قوی و ضعیف و همچنین نگهداری آن‌ها، از سینی کابل برق استفاده می‌کنند. آن‌ها همچنین به عنوان جایگزینی برای سیم‌کشی باز و یا سیستم‌های لوله‌کشی برق استفاده می‌شوند.

 

ساپورت سینی کابل چیست؟

ساپورت سینی کابل، سازه‌ای است که به منظور نگهداری و پشتیبانی از سینی‌های کابل در سیستم‌های برق‌رسانی و انتقال داده‌ها طراحی شده است. این ساپورت‌ها معمولاً فلزی بوده و مانند پایه‌های عمودی، براکت‌ها و ریل‌ها ارائه می‌شوند.

وظیفه اصلی ساپورت سینی کابل، ایجاد ثبات و استحکام برای سینی‌ها در برابر بارهای جانبی و عمودی، همچنین جلوگیری از آسیب دیدن کابل‌ها به دلیل خمیدگی یا فشار است. این ساپورت‌ها می‌توانند به راحتی در محیط‌های مختلف نصب شوند و با توجه به نیاز پروژه، قابلیت تنظیم ارتفاع و زاویه را نیز دارند.

کاربرد سینی کابل

همانطور که گفته شد کاربرد اصلی این محصول برای افزایش ساماندهی کابل‌های برق و زیبایی می‌‌باشد. همچنین سینی‌های کابل را می‌توان یکی از انواع محافظ کابل دانست. استفاده از آن‌ها به خصوص در زمان‌هایی که تعداد کابل‌ها و سیم‌های مورد استفاده زیاد می‌باشد، بسیار توصیه می‌شود.

این محصول با توجه به اینکه آسیب به کابل‌ها را به حداقل می‌رساند، یک روش مناسب برای صرفه‌جویی در هزینه و همچنین زمان ‌می‌باشد.

 

مشخصات سینی کابل

یکی از اجزای مهم و حیاتی در سیستم‌های برق‌رسانی و انتقال داده‌ که وظیفه هدایت و نگهداری از کابل‌ها را دارد سینی کابل می‌باشد. این سینی‌ها معمولاً از جنس فلز یا پلاستیک ساخته شده و به صورت شبکه‌ای یا پیوسته طراحی می‌شوند.

مشخصات سینی کابل شامل موارد زیر می‌باشد:

  1. ابعاد (عرض و ارتفاع)
  2. نوع موارد سازنده
  3. ضخامت مواد سازنده
  4. ظرفیت بارگذاری
  5. نوع پوشش ضد زنگ

همچنین، سینی‌های کابل می‌توانند با ویژگی‌های خاصی مانند قابلیت نصب آسان، مقاومت در برابر حرارت و مواد شیمیایی، و طراحی‌های متنوع برای انطباق با محیط‌های مختلف، ارائه شوند. این ویژگی‌ها باعث می‌شود که سینی کابل‌ها در پروژه‌های صنعتی، تجاری و ساختمانی به عنوان یک راه‌حل مؤثر برای مدیریت کابل‌ها و سیم‌ها استفاده شوند.

 

انواع سینی‌ کابل

این محصول انواع مختلفی دارد و هر کدام باتوجه به خصوصیات خود،‌ کاربردهای متفاوتی دارند. در ادامه انواع آن را بررسی می‌کنیم.

سینی برق ساده

این نوع سینی که غیر مشبک است، برای کاربردهایی مانند الکتریکی و مخابراتی با حداقل تولید گرما مورد استفاده قرار می‌گیرد. نکته منفی این سینی‌ها عدم داشتن شیار و یا منافذی برای عبور و جریان هوا در داخل ‌آن‌ها می‌باشد.

سینی کابل سبدی

نوع سبدی که آن‌ها را با نام سینی کابل توری نیز می‌شناسند، امکان گردش هوا در اطراف کابل را فراهم می‌کنند. این نوع به خصوص در مواردی که کابل دربخش سینی داغ می‌شود، بسیار کاربردی است. از دیگر خصوصیات آن‌ها می‌توان به عبور دادن آب در هنگام نشتی از داخل سینی اشاره کرد. این محصول عمدتا برای کاربردهای مخابراتی و فیبر نوری استفاده می‌شود.

سینی کابل کانالی

این نوع سینی برای اجرای تاسیسات با تعداد محدودی کابل در هنگامی که استفاده از لوله فلکسیبل برای اجرا مناسب نمی‌باشد، استفاده می‌شود.

سینی برق نردبانی

در این نوع فواصل در روی ردیف‌های منظم ۱۰۰ تا ۳۰۰ میلی‌متری قرار می‌گیرند. این محصول دارای کابل‌های پشتیبانی شده توسط یک میله عبور می‌باشد.

سینی کابل تک ریلی

این نوع برای کابل‌های ولتاژ‌ پایین استفاده می‌شود. همچنین نصب این سینی‌ها نسبت به سایر روش‌های سریع‌تر انجام‌ می‌گیرد.

سینی کابل مشبک

این نوع با نام‌های سینی کابل پانچ‌شده و یا سینی کابل شیاردار نیز شناخته ‌می‌شود، عموما برای کاربردهای با تولید حرارت متوسط استفاده می‌شود.

مزایای سینی کابل

  • ساماندهی سیم‌ها و کابل‌ها
  • محافظت در مقابل گرد و غبار و سایر عوامل محیطی
  • صرفه‌جویی در زمان
  • قابلیت اطمینان بالا
  • نگهداری آسان‌
  • سهولت استفاده و نصب آسان
  • قیمت کمتر نسبت به سایر سیستم‌های سیم‌کشی مانند شینه مسی
  • مناسب برای پروژه‌هایی که در طی زمان، نیاز‌های متغیری دارند.

جنس سینی کابل

پرکاربردترین نوع این سینی‌ها،‌ سینی کابل گالوانیزه می‌باشد. این جنس نیز در دو نوع گالوانیزه سرد و گالوانیزه گرم تولید می‌شود. در ادامه انواع مختلف را معرفی می‌کنیم.

  • فولادی
  • گالوانیزه
  • فولاد ضد زنگ
  • آلومینیومی
  • پلاستیکی

سینی کابل فولاد

این جنس از سینی کابل یکی از ارزانترن گزینه‌ها در بازار می‌باشد ولی با این حال دارای ماندگاری و دوام فنی بالایی می‌باشد. ناگفته نماند که این محصول دارای وزن زیادی بوده و همین امر ممکن است موجب نقص و مشکلات خاص بشود.

سینی کابل استیل ضدزنگ

یکی از محصولات که در صنایع مختلف بسیار پرکاربرد هستند در بازار با نام استنلس استیل هم به فروش می‌رسند. این محصولات مقاومت بالایی در برابر رطوبت، دمای زیادو خمش از خود نشان می‌دهند زیرا آلیاژهای استفاده شده در این سینی کابل بسیار مقاوم ساز می باشند. همچنین کروم و نیکل استفاده شده در ساخت این سینی عمل جوشکاری را تسهیل می بخشند.

سینی کابل آلومینیوم

این مدل از سینی کابل دارای وزنی پایین و مقاومتی بالا در برابر خوردگی می‌باشد یکی از خاصیت‌هایی که بسیار در این نوع مرسوم است عدم وجود خاصیت جذب مغناطیسی در این مدل می باشد.

سایز سینی کابل

این محصول معمولا در عرض‌های ۵ تا ۶۰ سانتی‌متر تولید می‌شوند. همچنین طول رایج این سینی‌ها ۲ متر است. عمق سینی نیز در حالت معمول ۴ سانتی‌متر می‌باشد.

 

لوازم جانبی سینی سیم برق

با توجه به اینکه شناخت دیگر تجهیزات سینی کابل، کمک فراوانی به انتخاب بهترین گزینه برای شما می‌کند، در ادامه انواع تجهیزات آن را توضیح می‌دهیم.

درب

درب در روی سینی قرار می‌گیرد و برای محافظت بیشتر از کابل‌ها و همچنین زیبایی بیشتر محصول مورد استفاده قرار می‌گیرد.

رابط

رابط در ابتدا و انتهای  سینی قرار می‌گیرد. وظیفه رابط، اتصال بین دو سینی کابل می‌باشد.

ساپورت

این وسیله برای نگهداری سینی کابل بر روی دیوار استفاده می‌شود. به ساپورت، پایه سینی کابل و یا نگهدارنده نیز می‌گویند. این محصول انواع مختلفی دارد، مانند: دیواری ثابت و متحرک و همچنین سقفی ثابت و متحرک

زانو

زانو در گوشه‌های دیوار نصب می‌شود. این وسیله برای کج‌شدن مسیر سینی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سه‌راه

این وسیله برای انشعاب سینی از یک مسیر به سه مسیر استفاده می‌شود.

تبدیل

تبدیل برای ارتباط دادن دو سینی در ابعاد متفاوت استفاده می‌شود.

نردبان

نردبان برای هدایت کابل‌ها در ارتفاع مشخصی به یک ارتفاع دیگر استفاده می‌شوند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *