به گزارش بازرگانی سلیمانی؛ در طول سالهای گذشته جوشکاری و روش های آن مدام در حال پیشرفت و رشد بوده و موید این موضوع نیز ابداع دستگاه های مدرن و روش های جدید و کاربردی جوشکاری است که در صنایع مختلف استفاده می شود. دستگاه جوش یک وسیله مهم و بسیار کاربردی است که در سالهای گذشته به شکل های مدرن و خاص ،با کاربرد های ویژه تولید و به بازار عرضه شده است و در حال حاضر نیز یک دستگاه جوش منحصر به فرد همراه با تغییرات گسترده نسبت به نمونه های قبلی تولید شده است که به آن دستگاه جوش تفنگی می گویند.

 

دستگاه جوش تفنگی چیست؟

دستگاه جوش تفنگی از انواع دستگاه های جوش رکتیفایر است که مجهز به تکنولوژی IGBT بوده و به لحاظ ظاهری نیز شبیه به دریل می باشد. تفاوت اصلی اینورتر جوش تفنگی با دیگر دستگاه های جوش حذف شدن انبر جوشکاری است. دستگاه جوش اینورتر تفنگی این قابلیت را دارد که با کمک آن بتوانیم از الکترود های مختلف در تمامی قطر های آن استفاده کنیم و سرعت کار را نیز با سرعت انجام دهیم. انبر جوش که در دستگاه جوش قبلی یک وسیله جانبی است در دستگاه جوش تفنگی حذف گردیده است و این دستگاه در واقع نسل جدیدی از دستگاه های جوشکاری است که با وزن کم طراحی ،تولید و به بازار عرضه می شود. در ادامه برای شناخت هرچه بیشتر دستگاه جوش تفنگی به این موضوع می پردازیم که انواع دستگاه جوش تفنگی چیست و طرز کار و مشخصات این دستگاه را نیز شرح می دهیم.

انواع دستگاه جوش تفنگی

انواع دستگاه جوش تفنگی به کاربر کمک می کند تا در موارد مختلف بتواند عملیات های جوشکاری را انجام دهد. در همین راستا اینوتر جوش تفنگی در مدل ها و انواع گوناگونی تولید و عرضه می شود که در این قسمت به انوع این دستگاه اشاره می کنیم.

دستگاه جوش تفنگی معمولی

دستگاه جوش تفنگی از انواع اینورترهای جوشکاری است با این تفاوت که در این نوع از دستگاه جوش انبر جوشکاری حذف شده و در شکل مدرن تری می توانیم عملیات های جوشکاری را انجام دهیم. این دستگاه قابلیت جوشکاری الکترود های مختلف را دارد و می توان با آن فولاد های کم کربن و آلیاژی را جوشکاری کرد.

دستگاه جوش تفنگی چند منظوره

دستگاه تفنگ لیزری

دستگاه جوش لیزری را گاه با نام دستگاه جوش تفنگی لیزری نیز می شناسند در این دستگاه اشعه لیزر از تفنگ به سمت بیرون پرتاب می شود و باتوجه به مکانیزم دستگاه این امکان وجود دارد تا اشعه در یک نقطه متمرکز شود و گرما ایجاد شود.

این گرما موجب می شود تا فلز بتواند ذوب شود و دو قطعه به هم اتصال پیدا کنند علت این که نام تفنگ جوشکاری  نیز به آن نسبت داده اند به دلیل سبک و قابل حمل بودن آن است.

از دیگر انواع دستگاه جوش تفنگی است که با کمک آن می توانیم جوشکاری های ظریف و فلزاتی مانند استیل، تیتانیوم و گالوانیزه را جوشکاری کنیم. دستگاه جوش تفنگی چند منظوره حرارت بالای ۴۰۰ درجه دارد و برای اتصال فلزات یکی از راهکار های مناسب است. این دستگاه با نام دستگاه جوش قلع چند منظوره نیز شناخته می شود و در آن از سیم جوش لحیم کاری استفاده می شود.

این دستگاه در مقایسه با دستگاه جوش تفنگی معمولی از حرارت بسیار کمتری برخوردار است و با آن نمی توان الکترودهای پوشش دار را ذوب کرد و قابلیت ایجاد قوس الکتریکی را نیز ندارد.

 

 

کاربرد دستگاه جوش تفنگی

دستگاه جوش تفنگی انواع مختلفی دارد و باتوجه به مدل های آن کاربردهای متفاوتی دارد اما به طور کلی کاربرد دستگاه جوش تفنگی موارد زیر است:

جوشکاری فلزات: تفنگ جوشکاری برای ایجاد اتصالات فلزی بین قطعات مختلف استفاده می‌شود. از جمله این قطعات می‌توان به قطعات خودرو، تجهیزات صنعتی، و قطعات ساختمانی اشاره کرد.

صنایع مختلف: تفنگ جوشکاری در بسیاری از صنایع از جمله خودروسازی، هوافضا، ساخت و ساز، صنایع کشاورزی، و صنایع فلزی استفاده می‌شود.

تعمیرات و نگهداری: از تفنگ جوشکاری به دلیل سبکی و قابل حمل بودن آن برای تعمیرات فوری و یا بازسازی قطعات فلزی استفاده می شود.

پروژه‌های خانگی: در کارهای خانگی، مانند تعمیرات درهای ورودی یا فلزی ساختمان، اتصال قسمت های مختلف وسایل خانگی، یا پروژه‌های خلاقانه، تفنگ جوشکاری یک ابزار کم خطر و مناسب است

بهترین دستگاه جوش تفنگی

انتخاب بهترین دستگاه جوش تفنگی به میزان نیازهای شما و نوع کاربری آن بستگی دارد. در انتخاب بهترین دستگاه جوش تفنگی باید به فاکتورهای زیر توجه کنید:

  • توان (آمپر): توان دستگاه جوش تفنگی میزان جریانی است که می‌تواند تولید کند، برای کارهای سبک و خانگی ممکن است دستگاه با توان کمتر کافی باشد، اما برای کارهای صنعتی یا جوشکاری مواد ضخیم‌تر، توان بالاتری لازم است.
  • نوع جوش: نوع موادی که می‌خواهید جوشکاری کنید (مثلاً فولاد، آلومینیوم، استیل) و نوع جوشکاری (مانند TIG یا MIG) نقش مهمی در انتخاب دستگاه دارند. باید مطمئن شوید که دستگاه انتخابی با مواد و نوع جوش مورد نیاز شما سازگاری دارد.
  • ولتاژ و فرکانس: دستگاه جوش تفنگی باید با ولتاژ و فرکانس مناسب منطقه شما سازگاری داشته باشد.
  • کنترل و قابلیت‌های پیشرفته: برخی دستگاه‌های جوش تفنگی قابلیت‌های پیشرفته‌ای مانند کنترل دقیق جریان و ولتاژ، تنظیمات پیشرفته، و یا تکنولوژی‌های خاص را دارا هستند. این قابلیت‌ها می‌توانند در ایجاد جوشکاری دقیق و با کیفیت کمک کنند.
  • کیفیت ساخت: دستگاه جوش تفنگی باید از مواد با کیفیت و با ساختار مستحکم ساخته شده باشد تا مقاومت و دوام خوبی داشته باشد.
  • ارگونومی بدنه: از آنجایی که ظاهر این دستگاه شبیه به تفنگ است باید به ارگونومی بدنه و دسته دستگاه توجه شود که بتوان  هنگام کار علاوه بر تسلط احساس راحتی نیز داشته باشیم.
  • قیمت دستگاه جوش تفنگی: قیمت یکی از فاکتورهای مهم در انتخاب دستگاه جوش تفنگی است. باید به بودجه خود توجه کنید و دستگاهی با کیفیت مناسب و قیمت مناسب را انتخاب کنید.

اگر می خواهید اطلاعات کامل تری در مورد انواع دستگاه جوش و نحوه خریدآن ها به دست بیاورید، پیشنهاد می شود از راهنمای خرید دستگاه جوش که به صورت تخصصی تهیه شده است، استفاده نمایید.

 

 

مزایای دستگاه جوش تفنگی

دستگاه جوش تفنگی دارای مزیت ها و ویژگی های زیادی است که این دستگاه جوش اینورتر تفنگی را به یک وسیله کاربردی تیدیل کرده است. در زیر به مهم ترین مزیت ها و ویژگی های این دستگاه اشاره می کنیم.

  • کارایی بیشتر
  • قابلیت حمل راحت
  • صرفه جویی در مصرف برق
  • منبع تغذیه جوشکاری قوی
  • قابلیت کار در فضای آزاد و ارتفاع
  • قابیلت جوشکاری الکترود ها با قطر ۲ و ۳.۲
  • مجهز به سیستم حفاظتی خودکار در برابر بار اضافه
  • قابلیت جوش فولاد ضد زنگ، فولاد آلیاژی، فولاد سخت
  • قابلیت کاربرد الکترود های مختلف ( رتیلی، قلیایی، اسیدی)
  • از بین رفتن مشکلات ناشی از داغ شدن انبر جوش بدلیل حذف آن از دستگاه

 

معایب دستگاه اینورتر جوش تفنگی چیست؟

دستگاه جوش تفنگی در کنار مزیت های بسیاری که دارد از معایبی نیز برخوردار است که در مقابل مزیت های آن ناچیز می باشد . برای شناخت هر چه بیشتر به معایب آن اشاره می کنیم:

  1. عدم دید کامل به قطعه کار
  2. خستگی دست در مدت زمان کار طولانی

 

طرز کار دستگاه جوش تفنگی

هنگام کار و استفاده از دستگاه جوش تفنگی نیاز است که طرز استفاده و کار با آن را بطور درست و دقیق بدانیم و به همین منظور در ادامه به شرح این موضوع می پردازیم. ابتدا دو شاخ دستگاه را به برق شهری متصل می کنیم و بعد از آن الکترود را در جهت عقربه های ساعت در قسمت مربوط به اتصال الکترود می چرخانیم تا محکم شود و سپس کابل انبر اتصال را به ترمینال منفی متصل کرده و می چرخانیم تا محکم شود. بعد از روشن کردن دستگاه جوش تفنگی آمپر مورد نیاز را تنظیم می کنیم و در آخر از الکترود مناسب با نوع جوشکاری برای انجام عملیات جوش استفاده می کنیم. دستگاه جوش اینورتر تفنگی ممکن است موجب خستگی دست ها شود و بهتر است در زمان کار، به دست ها استراحت بدهیم تا بتوانیم در نهایت یک جوشکاری تمیز را انجام دهیم.

مشخصات دستگاه جوش تفنگی چیست؟

دستگاه جوش تفنگی مانند دیگر دستگاه های جوش دارای مشخصات فنی است که با دانستن این مشخصات می توانیم به شکل صحیح تری از این دستگاه استفاده کنیم.برای شناخت هرچه بهتر از مشخصات اینورتر جوش تفنگی در ادامه به مهمترین آنها اشاره می کنیم.

  • آمپر ( جریان خروجی) : میزان جریان خروجی است که در دستگاه وجود دارد و به طور میانگین بین ۱۶۰ تا ۴۰۰ آمپر در انواع دستگاه ها متغیر است.
  • اندازه و قطر الکترود: قطر الکترود هایی که می توان با دستگاه جوش تفنگی جوشکاری کرد. قطر الکترود ها به طور کلی شامل اعداد ۲، ۳.۲، ۴ و ۵ می باشد.
  • نوع الکترود: انواع الکترود هایی که می توان با اینور جوش تفنگی انجام داد. مانند رتیلی، قلیایی، اسیدی
  • نوع کاربری: نوع کاربری دستگاه که شامل صنعتی و خانگی می باشد و متناسب با درجه آمپر آن می توان در صنایع و مشاغل استفاده کرد.

 

از چه نوع الکترود هایی در دستگاه جوش تفنگی استفاده می شود؟

دستگاه جوش تفنگی یکی از انواع جدید دستگاه های جوش است که در آن می توان انواع مختلفی از الکترود ها را استفاده کرد. از جمله الکترود هایی که می توان در دستگاه نقطه جوش تفنگی استفاده کرد شامل الکترود رتیلی، الکترود قلیایی و الکترود اسیدی می باشد.

 

دستگاه جوش تفنگی بهتراست یا اینورتر جوشکاری؟

بین کاربرد اینورتر جوشکاری و با دستگاه جوش تفنگی تفاوت هایی وجود دارد به همین خاطر نمی توان دقیق گفت کدام بهتر است اما به طور کلی اگر یک دستگاه سبک، قابل حمل و جمع جور می خواهید؛ تفنگ جوشکاری مناسب تر از اینورتر های جوشکاری است.

اما اگر نیاز به یک دستگاه با قدرت بیشتر هستید که مدت طولانی تر جوشکاری کند اینورتر جوشکاری گزینه بهتری برای شما است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *