به گزارش بازرگانی سلیمانی؛ راه‌اندازی کارگاه نجاری بسیار هیجان‌انگیز است. آماده‌سازی فضای موردنیاز، اطمینان از ایمنی و همینطور ابزارآلاتی که باید تهیه کنید پروسه‌ای طولانی است که ممکن است بدون برنامه ‌ریزی و داشتن اطلاعات موردنیاز موجب ناامیدی شکست شما شود. در ادامه مطلب هر آن چه که باید برای راه اندازی یک کارگاه کوچک بدانید آورده‌ایم.

ساخت کارگاه کوچک در منزل

برای راه اندازی کارگاه نجاری خانگی صرفا نیازی به فضاهای بزرگ نیست. شما می‌توانید در فضاهای کوچک منزل خود مانند پارکینگ، حیاط یا زیر زمین نیز یک کارگاه کوچک اما مجهز را داشته باشید. در ادامه به بررسی مراحل و نکات لازم برای ساخت کارگاه کوچک در فضای پارکینگ منزل می‌پردازیم.

راه‌اندازی کارگاه نجاری در فضای پارکینگ

اگر تازه‌کار هستید و می‌خواهید از حرفه نجاری کسب درآمد کنید، شاید بخواهید برای شروع و صرفه‌جویی در هزینه‌ها از فضای پارکینگ خانه خودتان شروع کنید و کارگاه نجاری خانگی خود را بسازید. هرآن‌چه باید درباره راه ‌اندازی کارگاه نجاری در گاراژ بدانید در ادامه مطلب آورده‌ایم:

فضای کارگاه

ابتدا فضای موردنیاز را تعیین کنید. همه پارکینگ‌ها ابعاد یکسانی ندارند و در مقایسه با یک کارگاه بزرگ نجاری فضای کمتری برای چیدن مواد اولیه و میزهای کار دارد. قبل از شروع کار ابتدا فضای گاراژ را کاملا تمیز کنید تا بهتر بتوانید در رابطه با طراحی و چیدمان آن تصمیم‌گیری کنید. هنگام ساخت کارگاه کوچک باید سعی کنید از فضایی که در اختیار دارید به بهترین شکل ممکن استفاده کنید.

در انتخاب ماشین‌آلات دقت کنید و برای انعطاف بیشتر از ماشین‌آلات قابل حمل و جابه‌جایی استفاده کنید. لازم است بدانید که کدامیک از ابزارآلات بهتر است ثابت باشد و کدامیک قابل جابه‌جایی.

تجهیزات و ابزار نجاری کارخانه ای

تجهیزات و ابزارآلات هر کارگاهی بسته به حوزه کاری نجار ممکن است متفاوت باشد؛ اما ماشین‌آلات اولیه مانند کف رنده و اره میزی در هرکارگاهی وجود دارد. در برخی از کارگاه‌های نجاری دستگاه آب سردکن ضروری است. در فصل زمستان به عنوان سیستم گرمایشی می‌توانید از بخاری دیواری استفاده کنید. ابزارآلات و تجهیزات باید از کیفیت و طول عمر بالایی برخوردار باشد تا مجبور به تعویض یا جایگزینی و تعمیر آن‌ها در فاصله زمانی کم نباشید.

چینش و سازمان‌دهی تجهیزات

استفاده از سازمان‌دهنده‌هایی مانند جعبه ابزار، قفسه‌هایی با گیره‌های نگهدارنده، میز کار، میز مونتاژ و یک کمربند نقش موثری در نظم چیدمان کارگاه شما دارد. گیره‌ها، قلاب‌ها، قفسه‌ها، کابینت‌ها و پایه‌ها همگی گزینه‌هایی عالی هستند تا مواد اولیه و وسایل در دست و پای شما نباشند.

سوراخ‌های نصب گیره روی میز کار تاثیر زیادی در پیشبرد کار خواهد داشت. به منظور زیباسازی فضای کار بهتر است یک دیوار حاشیه در کارگاه‌تان ایجاد کنید. دیواری که طراحی آن کاملا متفاوت از قسمت‌های دیگر بوده و انرژی بیشتری به فضای کاری شما می‌دهد.

 

کارگاه کوچک زیر زمینی

در رابطه با کارگاه‌های زیرزمینی مشکلات زیادی وجود دارد. همان‌طور که می‌دانید، زیرزمین دارای مشکلاتی چون نشتی و رطوبت است. رطوبت در واقع قاتل ماشین‌آلات سنگین است. هنگام ارزیابی وضعیت زیرزمین‌ها، از وضعیت کلید‌های برق (پریز، دوشاخه و …)، تمیز بودن و موقعیت قرارگیری ایده‌آل آن‌ها مطمئن شوید. زیرزمین‌ها معمولا به دلیل عدم وجود روشنایی کافی برای محیط کار مناسب نیستند، بنابراین ممکن است نیاز داشته باشید تا پنجره‌ها را بزرگ‌تر کنید و یا حتی یک درب جدید نصب کنید تا نور بیشتری از محیط بیرون به داخل زیرزمین وارد شود. به طور کلی راه اندازی کارگاه نجاری خانگی در زیرزمین منزل برخی چالش‌ها را به همراه دارد. بنابراین توصیه می‌شود ترجیحا مکان‌های دیگری را برای راه اندازی کارگاه ساخت وسایل چوبی انتخاب کنید.

 

وسایل مورد نیاز نجاری

به طور کلی وسایل مورد نیاز نجاری را می‌توان به دو دسته ابزارآلات برقی و ابزارآلات دستی تقسیم‌بندی کرد. با تهیه کردن این وسایل می‌توانید یک کارگاه ساخت وسایل چوبی مجهز در اختیار داشته باشید.

دریل شارژی 21 ولت المکس مدل 219

دریل شارژی ۲۱ ولت المکس مدل ۲۱۹

ابزارآلات برقی

  • اره میزی: ممکن است شما نام اره میزی را در بسیاری از لیست‌هایی که با آن روبرو شده‌اید را دیده باشید. این دستگاه برای برش دادن چوب در زوایای مختلف مناسب است. اگر قصد تهیه اره میزی داشته باشید باید یک میز جانبی نیز برای قراردادن چوب‌ها در نظر بگیرد.
  • فارسی بر: از این ابزار برای ایجاد گوشه‌های گرد روی چوب استفاده می‌شود. سایز تیغه استاندارد این دستگاه بین ۸ تا ۱۵ اینچ است. فارسی‌ بر یکی از دستگاه‌هایی است که باید در هر کارگاه نجاری وجود داشته باشد.
  • دریل ستونی: دریل ستونی یکی از ابزارآلات بسیار کاربردی در کارگاه‌های نجاری کوچک بوده و مانند دریل دستی به دقت بالایی هنگام کار نیاز دارد. این دستگاه توانایی ایجاد سوراخ‌، سنباده‌زنی و حتی ایجاد شیار بر روی سطح چوب را دارد.
  • رنده: دستگاه رنده برای تراشیدن چوب در اندازه‌های دلخواه استفاده می‌شود.
  • سنباده زن: این ابزار همان کاری را انجام می‌دهد که کاغذ‌های سنباده انجام می‌دهند؛ اما خیلی سریع‌تر و بسیار موثرتر. ورقه‌های سنباده این دستگاه سطوح چوبی را به خوبی صاف و صیقلی می‌سازد. دستگاه سنباده زن غالبا به منظور پرداخت چوب در آخرین مراحل کار استفاده می‌شود.
  • اره نواری: اره نواری دستگاهی است با یک تیغ اره عمودی نازک که هنگام روشن شدن این تیغه به سمت بالا و پایین حرکت می‌کند. این دستگاه علاوه بر چوب برای برش فلزات نیز به کاربرده می‌شود و از رایج‌ترین ابزارآلات در کارگاه‌های نجاری کوچک و بزرگ است. برای کار با این ماشین باید در هر دو طرف آن فضای آزادی را در نظر بگیرید.
  • اورفرز: دستگاه اورفرز هم به صورت برقی و هم دستی موجود است و از آن برای توخالی کردن قطعات چوب در سازه‌های چوبی استفاده می‌شود.
  • اره گردبر: این ماشین یکی از محبوب‌ترین و لذت‌بخش‌ترین ابزار برای کارگران حرفه‌ای صنعت چوب بوده که از آن برای برش اریب چوب استفاده می‌شود.
  • دریل برقی: استفاده از دریل برقی در بسیاری از خانه‌ها، مغازه‌ها و کارگاه‌ها متداول است. این ابزار یکی از لوازمی است که بیشترین کاربرد را در کارگاه نجاری دارد.
  • اره مویی: اره مویی یک ابزار قدرتمند همه‌کاره است. ساخت این دستگاه کاملا ارگونومیک بوده و کاربر به خوبی می‌تواند روی دستگاه کنترل کامل داشته باشد.
پیچ گوشتی ضربه ای خانگی بسته 6 عددی

پیچ گوشتی ضربه ای خانگی بسته ۶ عددی

ابزارآلات دستی

  • متر: چگونه و از کجا خواهید فهمید که آیا الوار را در سایز مناسب برش زده‌اید؟ متر یکی از ابزارهای دستی ضروری در هر جعبه ابزاری است که برای اندازه‌گیری طول، عرض و عمق به کار برده می‌شود.
  • چکش: یکی از بهترین و کاربردی‌ترین ابزارهای مورد استفاده در کارگاه‌ها و فضای خانه‌ها چکش است. برای میخ کوبیدن یا هر زمان که نیاز به قدرت بیشتری دارید وجود چکش ضروری است.
  • مغار: از این ابزار دستی برای ایجاد شیار و کنده کاری روی سطح چوب استفاده می‌شود و برای منبت‌کاران مبتدی ابزار ایده‌آلی است.
  • گونیا: یکی دیگر از ضروری‌ترین ابزارهایی که باید در کارگاه‌تان داشته باشید ابزار اندازه‌گیری گونیا بوده که از آن برای اندازه‌گیری زوایا استفاده می‌کنند.
  • پیچ‌گوشتی: حتی اگر یک دریل برقی دارید که می‌تواند با سرعت چندبرابری نسبت به پیچ‌گوشتی عمل کند باز هم داشتن یک پیچ‌گوشتی دستی در کارگاه نجاری لازم است.
  • آچار: برای باز کردن و بستن پیچ‌ها نیاز به یک آچار دستی دارید.

 

شرایط ایمنی کارگاه

رعایت نکات ایمنی حتی در کارگاه‌های کوچک نیز امری ضروری است؛ زیرا ممکن است خطرات جبران ناپذیری به بار آورد. به منظور به حداقل رساندن خطرات احتمالی باید دانش و اطلاعات کافی برای برقراری شرایط ایمنی کارگاه داشته باشید و تا جای ممکن فضای کارگاه را تمیز و مرتب کنید. رعایت نکات ایمنی زمانی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است که کودکان اجازه ورود و فعالیت در کارگاه را داشته باشند. اصول اولیه راه‌اندازی یک کارگاه چه برای کارگاه بزرگ یا کارگاه کوچکی در گاراژ یکسان است. امیدواریم توانسته باشیم با نکات و راهنمایی‌های ذکر شده در این مطلب به شما در راه‌اندازی یک کارگاه کوچک ایمن کمک کرده باشیم.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *