به گزارش بازرگانی سلیمانی؛ به احتمال زیاد شما هم تا به حال با مشکل جیر جیر کردن در و کابینت منزلتان مواجه شده‌اید. ریشه این مشکل معمولا به اصطکاک قطعات چوبی به یکدیگر یا زنگ زدن و استهلاک لولاها برمی‌گردد. در بیشتر موارد می‌توان صدای جیر جیر را بدون تعویض قطعات و با چند راهکار ساده رفع کرد. در ادامه به روش‌های مختلف رفع صدای لولا در و کابینت و علت آن می‌پردازیم.

علت صدای لولای در و کابینت

صدای جیرجیر در به‌ شدت آزاردهنده و ناخوشایند است. این صدا اغلب به خاطر اصطکاک قطعات چوبی درب و کابینت به همدیگر یا جرم و زنگ‌زدگی لولاها ایجاد می‌شود. این مشکل راه حل‌های ساده‌ای دارد. کافی است لولاها را روغن‌کاری کنید. در حین باز و بسته شدن پین‌ها مراقب باشید تا به درب یا خودتان آسیب نزنید. برای رفع صدای لولای کابینت ام دی اف، علاوه بر روغن‌کاری یا تعویض لولا می‌توانید از لولا و گلاید خود بسته شونده استفاده کنید، چون باعث می‌شوند درها و کشوها نرم و بی‌صدا بسته شوند.

 

روش رفع صدای لولای در و کابینت

روغن‌کاری

پین لولا را بدون جداکردن روغن‌کاری کنید. شاید بتوانید بدون جداسازی درب، روغن کافی را در پین لولا اسپری کنید. از اسپری بلستر بر پایه سیلیکون استفاده کنید. این کار را قبل از روش‌های دیگر برای رفع صدای لولای درب چوبی و کابینت ام دی اف امتحان کنید و ببینید که مشکل برطرف می‌شود یا خیر. سپس پین لولا را با استفاده از چکش و میخکوب جدا کنید.

در مرحله بعد پین‌های لولا را با گریس سفید گریس‌کاری کنید. از روغن موتور یا روغن‌های بلستر بر پایه سیلیکون هم می‌توانید استفاده کنید. زنگ‌زدگی‌های سبک یا سطحی را از بین ببرید. پین‌ها را دوباره داخل لولا بگذارید. آنها را به سمت داخل چرخانده و جاسازی کنید تا تثبیت شوند. سپس دوباره از چکش و میخکوب استفاده کنید. درها را چند بار باز و بسته کنید و ببینید که صدای جیرجیر از بین رفته یا نه.

اگر باز هم صدایی شنیدید، احتمالا از روغن کافی استفاده نکرده‌اید. دوباره پین‌های لولا را بردارید و روغن‌کاری کنید. این کار را تا زمانی ادامه دهید که دیگر صدایی نشنوید. روغن، روان‌کننده‌ای سیال است و احتمالا مقداری از آن روی در و کابینت چکه می‌کند. پس از پایان کار روغن اضافی را پاک کنید.

 

استفاده از موم برای پین‌های لولا

موم پارافین بخرید. از موم پارافین در شمع‌ها استفاده می‌شود و به شکل خام در فروشگاه‌های صنایع دستی نیز موجود است. موم خام، سفید و بی‌بو است و به شکل مکعب‌های کوچک یا ورق‌های بزرگ‌تری فروخته می‌شود. اگر موم شمع را می‌خرید، برچسب را بخوانید تا مطمئن شوید که جنس آن از پارافین است. موم شمع را با گرمای اجاق‌گاز یا مایکروویو ذوب کنید. سپس پین‌های لولا را در موم داغ فرو ببرید و به محض اینکه روغن‌کاری شدند، آنها را خارج کنید. در مورد موم داغ برخلاف محلول‌های روغن اگر روی پین‌های لولا کمی گردوغبار بماند هم مشکلی پیش نمی‌آید. پین‌ها را با پوشش یکنواختی از موم بپوشانید و دوباره داخل لولا برگردانید. ۵ تا ۱۰ دقیقه صبر کنید تا موم خنک شود و از روی پین‌ها چکه نکند. گاهی اوقات یک لایه موم پارافین برای رفع مشکل صدا کافی نیست. باز هم پین‌های لولا را با موم روغن‌کاری کنید تا مشکل جیرجیر در برطرف شود.

 

استفاده از سیم ظرفشویی برای پاک‌کردن جرم یا زنگ‌زدگی لولا

اگر پین‌های لولای در و کابینت جرم‌گرفتگی دارند، با سیم ظرفشویی آنها را تمیز کنید. اگر صدای جیرجیر در با روغن و موم برطرف نشد، احتمالا لولاها جرم گرفته‌اند و به همین دلیل خوب کار نمی‌کنند. روغن‌ها جرم و کثیفی و زنگ‌زدگی و چربی را پاک نمی‌کنند. لولاها را چک کنید. اگر تغییر رنگ داده باشند، پین‌ها را جدا کنید. سپس آنها را روی سینک بگذارید و با سیم ظرفشویی ریزبافت روی آنها بکشید. تمام جرم، زنگ‌زدگی یا رنگ‌های باقی‌مانده را پاک کنید. پین لولا را با حرکات دایره‌ای سیم بسایید تا لکه‌های سفت و سخت جدا شوند. بعد از تمیزکردن پین‌ها از روغن یا موم مذاب استفاده کنید و آنها را به‌صورت یکنواخت بپوشانید. از گریس یا مایع ظرفشویی هم می‌توانید استفاده کنید. در مرحله بعد پین‌‌ها را دوباره به داخل لولا برگردانید و سپس چند بار درب را باز و بسته کنید تا بینید مشکل برطرف شده یا خیر.

استفاده از میخ

در این روش برای رفع صدای لولای در می‌توان میخ لولای درب را از داخل لولا خارج کرده و با استفاده از سیم ظرف‌شویی سطح آن را کاملاً پاک‌ کنید تا اگر جرمی روی سطح آن وجود داشت که باعث ایجاد سروصدا می‌شد، پاک شود، پس‌ازآن با استفاده از روغن‌ روان کاری را انجام داده و در را سر جای خود قرار دهید.

اگر با روش بالا مشکل رفع نشد می‌توانید میخی که درون لولای در قرار دارد را روی یک سطح صاف قرار داده تا کج بودن آن را تشخیص دهید. اگر میخ کج بود می‌توانید آن را روی یک سطح سیمانی قرار دهید و با استفاده از یک چکش و ضربه زدن به میخ، آن را صاف کنید.

 

رگلاژ لولا

اگر درب چوبی یا کابینت ام دی اف خوب باز و بسته نمی‌شوند، احتمالا باید لولای آنها را رگلاژ کنید. خوشبختانه، لولاهای در به راحتی در خانه و با کمک چند ابزار ساده تنظیم می‌شوند. یکی از راه‌های رگلاژ درب در این است که لولاها را سفت کنید. نگاهی به گوشه بالای در بیندازید. ببینید به فریم چسبیده یا نه. لولاهای در به مرور زمان شل می‌شوند و در به همین دلیل سمت پایین افتادگی پیدا می‌کند. گوشه بالایی در به فریم گیر می‌کند و خوب بسته نمی‌شود. اگر این اتفاق افتاده باید لولاها را رگلاژ کنید. روش دیگری که نشان می‌دهد آیا در به سمت پایین افتادگی دارد یا نه، این است که به شکاف بین بالای در و چارچوب دقت کنید. اگر شکاف با فاصله‌گرفتن از لولای در بزرگ‌تر شد، یعنی در به لولا خوب وصل نشده است. پیچ‌های لولای در را با پیچ‌گوشتی سفت کنید. شاید سفت‌کردن لولا و کشیدن در به سمت ستون چارچوب یا قسمت لولایی قاب مشکل را حل کرده و بعد از آن، وقتی در را می‌بندید دیگر به چارچوب گیر نکند. اگر بازهم مشکل برطرف نشد، پیچ وسط لولای بالای در را باز کنید. حالا که سفت‌کردن لولاها فایده ندارد، باید این پیچ را عوض کنید. از پیچی با سایز ۷.۶ سانتی‌متر استفاده کنید. استفاده از پیچ بلندتر باعث می‌شود در راحت‌تر به سمت ستون چارچوب کشیده شود. پیچ را تا انتها سفت کنید تا لولای روبروی چارچوب محکم شود. در مرحله بعد در را ببندید. حالا می‌بینید که در راحت بسته می‌شود.

برای رگلاژ لولای درهایی که شکاف بزرگ دارند، باید فاصله بین لولا و چارچوب را چک کنید. اگر این فاصله زیاد باشد، احتمالا در خوب بسته نمی‌شود. می‌توانید مشکل را به جای نصب یک در جدید و پهن‌تر با تنظیم لولاها رفع کنید. پیچ‌های لولا را با پیچ‌گوشتی باز کنید. سپس طرحی از نصف لولا را روی یک ورق مقوا چهار بار بکشید. لولا را روی سطح صافی بگذارید تا نیمی از آن روی مقوا باشد. ابتدا طرح کلی لولا را با مداد روی مقوا بکشید و سپس این کار را روی سه قسمت دیگر مقوا هم تکرار کنید. سپس طرح‌هایی را که کشیدید برش بزنید. حالا دو قطعه از مقواهای برش‌خورده را در کام روی در و چارچوب بگذارید. کام، فرورفتگی‌های روی در و ستون است و پلیت‌های لولا در آن قرار می‌گیرند. برش‌های مقوا باید کاملا با کام‌ها منطبق باشند. سپس لولاهای پایین را روی برش‌های مقوا پرچ کنید. برای لولاهای بالای در نیز همین کار را انجام دهید. اگر باز هم شکاف بزرگ بود، مقوای بیشتری را اضافه کنید.

برای تعمیر درهایی که گیر می‌کنند، شکاف بین لولای در و چارچوب را بررسی کنید. شاید یکی از لولاهای در به خوبی در کام قرار نگرفته باشد. لولا را با پیچ‌گوشتی یا دریل باز کنید. لبه کام را چک کنید و دنبال علائم فشردگی بگردید. وجود این علامت‌ها یعنی صفحه لولا خوب در کام قرار نگرفته است. با چاقوی ابزار چوب اضافی را در امتداد این علامت‌ها جدا کنید تا لولا بتواند کاملا وارد کام شود. سپس با اسکنه چوب اضافی را از کام خارج کرده و لولا را دوباره به در وصل کنید. این کار را با بقیه لولاها هم انجام دهید. اگر مشکل برطرف نشد، لبه‌ی بدون لولا را با رنده دستی صاف کنید تا بر چارچوب منطبق شده و دیگر گیر نکند.

جلوگیری از محکم بسته شدن در

با رگلاژ در می‌توان این مشکل را برطرف کرد. به علاوه، می‌توانید از چند پد کوچک نمدی در امتداد لبه قاب در استفاده کنید. پدها را در بالا و پایین قاب و صفحه رو زبانه‌ای بگذارید. پدها فضای نرمی را ایجاد می‌کنند و موقع بسته‌شدن در سرعت آن را کم کرده و از برخورد شدید در به چارچوب جلوگیری می‌کنند. آرام بند نیز راه حل خوبی است. آرام بند وسیله‌ای مکانیکی است که در را به‌صورت کنترل‌شده می‌بندد و مانع از محکم بسته شدن آن می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *