به گزارش بازرگانی سلیمانی؛ یکی از سوالاتی که همیشه وجود دارد این است که چگونه و با کمک چه ابزاری می توان وسایل سنگین و خودرو ها را به بهترین شکل از سطح زمین بلند کرد. برای انجام این کار نیاز به ابزاری به نام جک است تا کارها به راحتی و سرعت هرچه بیشتر انجام شوند و از همه مهم تر اینکه با قدرت بیشتری اجسام را از سطح زمین بلند کنیم.

یکی از انواع جک ها که به ما در سرعت بخشیدن کارها و بلند کردن خودروهای سبک و سنگین کمک می کند جک سوسماری است و این جک نیز خود دارای انواع مختلفی است. با کمک انواع جک سوسماری می توانیم هر قسمت از خودرو که مد نظر است را بلند کرده و کارهایی مانند تعویض تایر و روغن را بدون هیچ محدودیتی با قدرت بیشتر در مدت زمان کمی انجام دهیم.

جک سوسماری چیست؟

جک ها دارای انواع مختلفی هستند که از آنها برای بلند کرد اجسام از جمله خودرو از روی زمین استفاه می شود. یکی از انواع جک ها که کاربرد گسترده ای در تعمیرگاه ها و آپاراتی ها دارد جک سوسماری است. از این ابزار در تعمیرگاه ها برای بلند کردن انواع خودرو های سبک و نیمه سنگین از سطح زمین و یا بیرون آوردن آنها از چاله استفاده می شود. انواع جک سوسماری در تقسیم بندی جک ها از نوع هیدرولیکی (روغنی) محسوب می شوند که سیلندر با فشار روغن شروع به حرکت می کند و ارتفاع آنها از ۷ سانتی متر تا یک متر متغیر است.

جک سوسماری با توجه به شکل ظاهری که دارد می تواند در هر کجای خودرو مورد استفاده قرار گیرد و این قابلیت را دارد که بتواند وزن های زیادی را نیز تحمل کند. جک های سوسماری دارای سیستم ایمنی هستند که این امکان را فراهم می کنند تا اگر وزن بیشتری به آنها وارد شد و یا اینکه جک از حالت عادی خارج شد با کمک این سیستم بتوان آن را قفل و متوقف کرد. از دیگر مواردی که می توان در خصوص انواع جک سوسماری به آن اشاره کرد این است که این جک ها دارای ظرفیت های مختلف هستند و از هرکدام می توان در مواردی که کاربرد دارند، استفاده کرد. در ادامه و برای درک بهتر از اینکه جک سوسماری چیست به کاربرد های این مدل از جک ها می پردازیم.

 

کاربرد جک سوسماری چیست

پس از اینکه متوجه شدیم که جک سوسماری چیست در این قسمت می خواهیم به کاربرد انواع جک سوسماری بپردازیم. زمانی که صحبت از کاربرد می شود مهم است بدانیم ابزاری که قصد استفاده از آن را داریم در چه مواری کاربرد دارد و دلیل استفاده از آن چیست. با توجه به اینکه ماهیت جک بلند کردن اجسام از سطح زمین است و از آنها در مواردی استفاده می شود که نیاز به نیروی بیشتری داریم. از انواع جک سوسماری در تعمیرگاه های خودرو برای بلند کردن ماشین ، جهت تعویض لاستیک و تعمیر آن و در مواردی نیز برای تعویض روغن استفاده می شود و این جک ها به گونه ای طراحی شده اند که می توانند انواع خودرو ها را تا ارتفاع یک متری از سطح زمین بلند کنند.

انواع جک سوسماری

جک های سوسماری با توجه به مکانیزم، نحوه استفاده و شکل در انواع مختلفی دسته بندی می شود که هر کدام دارای قابلیت های مجزایی هستند. در یک تقسیم بندی کلی جک های سوسماری در سه نوع وجود دارند که در ادامه هر کدام از این انواع را به صورت مجزا معرفی کرده و ویژگی های هر کدام را نیز توضیح می دهیم.

جک سوسماری کورسی:

از انواع جک سوسماری است که تحمل وزن ۲ الی ۳ تن را دارد و از آن برای بلند کردن خودرو هایی استفاده می شود که ارتفاع آنها کم است و دلیل آن هم این است که این جک ها ارتفاع کمتری دارند. طول این مدل جک ها کوتاه است و در حالت خوابیده ارتفاع این جک حدودا ۷ سانتی متر می باشد. از جک سوسماری کورسی برای بلند کردن خوردو های سبک و اسپورت استفاده می شود.

جک سوسماری پایه بلند:

با توجه به اینکه در تعریف جک سوسماری چیست گفتیم از این جک ها در تعمیرگاه ها استفاده می شود و دارای انواع مختلفی هستند،در این قسمت به معرفی جک سوسماری پایه بلند می پردازیم. از این مدل جک به این دلیل که دارای پایه های بلندی می باشد در تعمیرگاه های تعویض روغنی استفاده می شود و این قابلیت را دارند که به طور همزمان بتوان هر دو تایر خوردو و یا اصطلاحا قسمت جلویی خوردرو را از سطح زمین بلند کرد. این مدل جک به نسبت جک کورسی تحمل وزن بیشتری را دارد و از آن می توان برای بلند کردن خوردهای ۳ الی ۵ تن استفاده کرد.

جک سوسماری بادی:

همانطور که از نام این جک مشخص است از فشار باد برای انتقال روغن و بلند کردن خودرو استفاده می شود. جک سوسماری بادی دارای عملکرد خوبی به نسبت دیگر مدل های جک سوسماری است. از جک بادی برای بلند کردن خودرو های سنگین و نیمه سنگین استفاده می شود و این جک ها دارای ظرفیت های ۲۲، ۳۵ و ۵۰ تُن در حالت دو مرحله ای تلسکوبی ۲۵/۵۰ تن و حالت سه مرحله ای تلسکوبی ۱۵/۲۵/۵۰ تُن هستند. مکانیزم کار در این مدل جک مانند دیگر انواع جک سوسماری است و با فشار روغن، سیلندر بالا رفته و همچنین با باز کردن شیر تخلیه به سمت پایین می آید.

اجزا تشکیل دهنده جک سوسماری

جک سوسماری مانند دیگر ابزار ها از قسمت هایی تشکیل شده است که هر کدام وظیفه ای بر عهده دارند که قرار گرفتن این اجزا در کنار هم در یک بدنه یا قالب ،جک سوسماری را تشکیل می دهند و در نهایت از هماهنگی پیوسته میان این اجزاء برای بلند کردن خوردو استفاده می شود. این اجزاء که مکانیزم اصلی جک را تشکیل می دهند شامل موارد زیر هستند.

-کاسه ( تکیه گاه )

-سیلندر

-پمپ روغن

-فنر

-چرخ

-دسته

-پدال

طرز کار جک سوسماری

برای استفاده از جک سوسماری ابتدا باید طرز کار با آن را بدانیم و به عبارت ساده تر باید بدانیم که جک سوسماری چگونه کار می کند.

ابتدا جک سوسماری مناسب با وزن خوردو را در زیر خودرو و یا شاسی آن قرار می دهیم و از قرار گیری آن در نقطه ایمن اطمینان حاصل می کنیم و سپس دسته را چرخانده و با فشار دادن پدال و حرکت روغن درون سیلندر جک رو به بالا حرکت می کند، پس از اینکه ارتفاع مد نظر مشخص شد جک را در حالت ثابت می گذاریم و کار خود را انجام می دهیم. برای خلاص کردن جک نیز از شیر تخلیه آن استفاده می کنیم تا جک دوباره به حالت اول باز گردد.

 

ویژگی و مزایای استفاده از جک سوسماری به نسبت دیگر جک ها

جک های سوسماری جزء آن دسته از جک ها هستند که از آنها تعمیرگاه های خوردو برای انجام دادن کارهای متفاوت استفاده می شود و به نسبت دیگر جک ها از مزیت هایی برخوردار هستند که کاربر را در حین کار با راحتی و سهولت استفاه همراه می کند. از انواع جک سوسماری می توان برای بلند کردن قسمت های مختلف خوردرو استفاده کرد اما دیگر جک ها مانند تلسکوبی و جک لوزی این قابیلت را نداشته و تنها می توانند یک قسمت از خوردرو را تا ارتفاع مشخصی بلند کنند. از دیگر مزایای جک سوسماری این است که این جک ها می توانند خودرو های سنگین و نیمه سنگین را از سطح زمین بلند کنند. جابجایی جک های سوسماری به خاطر داشتن چرخ بسیار راحت است و علاوه بر این دارای دسته هایی هستند که قابلیت چرخش ۳۶۰ درجه را دارند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *