به گزارش بازرگانی سلیمانی؛ چگونه با دریل شیشه را سوراخ کنیم؟ شاید در نگاه اول، سوراخکاری شیشه با دریل کاری عجیب و غریب یا حتی غیر ممکن به نظر برسد؛ چراکه اگر به فوت و فن‌های این کار وارد نباشید، شیشه یا می‌شکند و یا در بهترین حالت ترک برمی‌دارد. با این وجود، گاهی‌اوقات لازم است که شیشه را در محل نصب سوراخ کنید یا سوراخ‌هایی روی اشیای شیشه‌ای ایجاد کنید. با توجه به اندازه سوراخ و ضخامت شیشه می‌توانید آن را با استفاده از دریل دور متغیر و با سرعت قابل تنظیم سوراخ کنید. در این مقاله از مجله رونیکس، ضمن آموزش سوراخکاری شیشه با دریل، نکات مهم برای انجام این کار را بررسی می‌کنیم.

نکات سوراخکاری شیشه با دریل
شاید لازم باشد شیشه را برای کاربردهای مختلف سوراخ کنید. ساخت لامپ از بطری شیشه‌ای، آویزان‌کردن آیینۀ بدون قاب، استفاده از لامپ LED بین قفسه‌های شیشه‌ای و نصب فن روی پنجره، مثال‌هایی از سوراخ‌کاری شیشه هستند. قبل از شروع آموزش سوراخ‌کردن شیشه با دریل، لازم است به چند نکته توجه کنید:
• شیشه ایمنی یا سکوریت را نمی‌توانید با دریل سوراخ کنید.

• هنگام آموزش سوراخ‌کردن شیشه با دریل، به این نکته نیز توجه کنید که ضخامت شیشه باید بین ۳ تا ۸ میلی‌متر باشد تا این کار را بتوانید انجام دهید.

• با آموزش سوراخ‌کردن شیشه با دریل، می‌توانید به راحتی این کار را انجام دهید؛ مشروط بر اینکه در حین انجام کار دقت کافی داشته باشید.

• قبل از انجام کار، تجهیزات ایمنی لازم را تهیه کنید. لباس کار، عینک ایمنی، دستکش کار و محافظ گوش را فراموش نکنید.

• برای برش و سوراخ‌کاری شیشه پنجره و نصب فن روی آن، استفاده از دریل روش مناسبی نیست. توصیه می‌شود برای انجام این کار، از کاتر شیشه استفاده کنید.

 

ابزار و لوازم مورد نیاز برای سوراخ‌کردن شیشه

قبل از شروع آموزش سوراخکاری شیشه، توجه کنید که باید ابزار و لوازم مورد نیاز برای انجام این کار را تهیه کنید. در بخش زیر، لیستی از لوازم و ابزار مورد نیاز را بررسی می‌کنیم.

• دریل شارژی یا دریل برقی دور متغیر: در حین سوراخ‌کردن شیشه لازم است سرعت دستگاه را کم و زیاد کنید. به همین دلیل، برای انجام این کار از یک دریل دیمردار با قابلیت تنظیم سرعت استفاده کنید.

• مته کاربیدی یا مته الماسه: مته‌ای که انتخاب می‌کنید، باید سختی و استحکام بالایی داشته باشد. پیشنهاد می‌کنیم از مته با نوک کاربایدی یا اصطلاحاً مته کاربیدی استفاده کنید. برای حفر سوراخ‌هایی به عمق بیش از ۱۳ میلی‌متر نیز مته الماسه مناسب است. در مجموع، می‌توانید از مته‌های مخصوص برش کاشی و سرامیک برای سوراخ‌کردن شیشه استفاده کنید.

• مته گردبر الماسه: برای حفر سوراخ‌هایی به ابعاد ۲۰ تا ۷۰ میلی‌متر و برای شیشه‌های ضخیم‌تر باید از مته گردبر الماسه استفاده کنید.

• تخته: یک صفحه صاف مانند نئوپان یا تخته لایه تهیه کنید تا شیشه را در حین کار، روی آن قرار دهید.

• لاستیک یا چوب پنبه: روی تخته را با لایه‌ای انعطاف‌پذیر از جنس لاستیک یا چوب‌پنبه بپوشانید و شیشه را روی آن قرار دهید.

• مخزن اسپری آب: شیشه و مته در حین انجام سوراخ‌کاری باید خنک شوند. پس به فکر یک مخزن اسپری آب هم باشید.

• متر و مداد: برای اندازه‌گیری و علامت‌گذاری به متر و مداد نیاز پیدا می‌کنید.

راهنمای گام به گام سوراخ‌کردن شیشه با دریل
صرف نظر از ضخامت شیشه و قطر سوراخ مورد نظر، اولین و مهم‌ترین اصلی که باید در هر مرحله از سوراخ‌کردن شیشه با دریل به آن توجه کنید، دقت بسیار بالا در حین انجام کار است. در غیر این صورت، شیشه می‌شکند یا ترک برمی‌دارد.

گام اول، اندازه‌گیری و علامت‌گذاری شیشه
شیشه را روی یک سطح صاف قرار دهید. بهتر است روی سطح کار را با ماده انعطاف‌پذیری مانند لاستیک بپوشانید. نوار چسب کاغذی را روی ناحیه‌ای بچسبانید که قصد دارید آن را سوراخ کنید. در مرحله بعد، اندازه‌گیری‌های لازم را انجام دهید و نقاط مورد نظر را با مداد علامت‌گذاری کنید.

گام دوم، اسپری آب روی شیشه
قبل از شروع به کار، روی شیشه را با اسپری آبپاشی کنید تا شیشه خنک شود و مته در حین انجام کار خنک بماند. اگر لازم است سوراخ بزرگی حفر کنید، باید ابتدا با استفاده از یک مته ۳ تا ۴ میلی‌متری، یک سوراخ راهنما حفر کنید.

گام سوم، شروع دریل‌کاری با حداقل سرعت
حالا نوبت به مرحله اصلی می‌رسد: چگونه با دریل شیشه را سوراخ کنیم؟ متۀ دریل را درست روی نقطه‌ای بگذارید که قبلا با نوار چسب کاغذی علامت‌گذاری کرده بودید. به آرامی سوراخ‌کاری را شروع کنید. سرعت دریل را آهسته و ثابت نگه دارید. تلاش کنید تا فشار یکنواخت و ثابت را در حین انجام کار حفظ کنید.
در این مرحله از آموزش سوراخ‌کردن شیشه با دریل، یک لحظه کار را پس از حفر اولیۀ سوراخ متوقف کرده و نوار چسب کاغذی را از روی سطح کار جدا کنید. سپس شیشه و مته دریل را با اسپری آب، مرطوب کنید. این کار به حفظ سلامت شیشه، عدم ترک‌خوردگی و شکستن آن، همچنین به افزایش عمر مته کمک می‌کند.

گام چهارم، ادامه سوراخکاری تا حفر کامل سوراخ
همزمان با ادامۀ سوراخکاری، سطح شیشه و مته را با اسپری‌‎کردن آب، خیس نگه دارید. قبل از اینکه تمام سطح مورد نظر را در شیشه سوراخ کنید، آن را برعکس کنید و سوراخکاری با دریل را از سمت دیگر آن ادامه دهید. این کار مانع از شکاف‌خوردن شیشه در اطراف سوراخ مورد نظر می‌شود. سپس دریل‌کاری را آهسته و پیوسته ادامه دهید تا مته از شیشه عبور کند.
برای سوراخکاری اشیای شیشه‌ای مانند بطری نیز مانند همین راهنما عمل کنید. برای افزایش ایمنی، بطری را با گیره در جای خود ثابت نگه دارید. همچنین، پرکردن بطری شیشه‌ای با ماسه قبل از شروع سوراخکاری به جذب ارتعاشات در حین انجام کار کمک می‌کند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *