به گزارش بازرگانی سلیمانی؛ سرپیک برش یکی از تجهیزات مورد استفاده در بسیاری از مشاغل از جمله حرفه جوشکاری است. تصور کنید قصد برش فلزی سخت چون فولاد و یا آهن را دارید؛ چگونه و با چه ابزاری این کار را می‌توانید انجام دهید؟ آیا سرپیک برش یک تکه برای این کار مناسب است یا سرپیک دو تکه؟

از مهمترین اجزای سرپیک‌های هوا برش می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

اجزای تشکیل دهنده سرپیک برش چیست؟

از مهم‌ترین اجزای سرپیک هوا برش می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

رگلاتور: از رگلاتور برای تنظیم کردن فشار گاز استفاده می‌شود.

شلنگ گاز: شلنگ گاز وسیله‌ای است که از آن برای انتقال مواد سیال استفاده می‌گردد. شلنگ‌های به کار رفته در دستگاه برش هوا گاز به دلیل اینکه دچار نشتی و صدمه نشوند، از ضخامت بیشتری نسبت به شلنگ‌های معمولی برخوردار هستند.

شیرهای یک طرفه: شیرهای یک طرفه که به آن‌ها چک ولو نیز گفته می‌شود، به گونه‌ای عمل می‌کنند که اجازه عبور مواد سیال را تنها از یک جهت می‌دهند.

فلاش‌بک: فلاش‌بک یا شیر بازدارنده، در واقع مانع از ورود مجدد گاز و اکسیژن به درون سیلندر و احتمال آتش سوزی می‌شوند.

مشعل: دستگاهی است که با ترکیب میزان مشخصی از اکسیژن و سوخت مورد نظر می‌تواند انرژی را به گرما تبدیل کند.

نحوه کار با سرپیک برشکاری (دستورالعمل خاموش و روشن کردن) و انجام تنظیمات آن، چگونه است؟

آموزش و آشنایی با نحوه کار با سرپیک برش به شما کمک می‌کند تا نتیجه نهایی کار شما دقیق‌تر باشد و ایمنی خودتان در هنگام کار نیز تضمین شود.

  • رگلاتور گاز و اکسیژن را به سیلندرهای مخصوص متصل کنید

شیلنگ‌های مربوط به دستگاه به طور معمول در دو رنگ آبی و قرمز یا آبی و سبز طراحی شده‌اند. شلنگ آبی یا سبز مربوط به مانومتر اکسیژن و شلنگ قرمز مربوط به رگلاتور گاز است؛ بنابراین باید شلنگ‌ها را به درستی به رگلاتور مربوطه متصل کنید.

برای اینکه در تشخیص این شلنگ‌ها دچار مشکل نشوید، شلنگ گاز حدوداً ۲ میلی‌متر بزرگ‌تر است. بعد از نصب شلنگ‌ها بر روی رگلاتورهای مربوطه، از آچار جهت سفت کردن اتصالات نیز استفاده کنید.

  • اطمینان حاصل کنید که مسیر مانومتر گاز بسته است

از آن جایی که استیلن در فشار بالای ۱۵ می‌تواند خطر اشتغال و یا انفجار را به همراه داشته باشد؛ بنابراین شیر مربوط به رگلاتور گاز یا همان مانومتر استیلن را کاملاً بچرخانید و سفت و محکم کنید تا مسیر جریان حرکت گاز مسدود شود.

  • شیر مخصوص سیلندر گاز را باز کنید

شیری که بر روی کپسول گاز وجود دارد را به آرامی باز کنید. باز کردن شیر باید به اندازه‌ای باشد که خروجی مناسب گاز حاصل شود. این امر هم از خطرات احتمالی ناشی از فشار بیش از حد گاز جلوگیری می‌کند و هم در صورت بروز حادثه، خیلی سریع‌تر می‌توانید جریان گاز را قطع کنید.

  • شیر مربوط به رگلاتور استیلن را باز کنید

همان شیر رگلاتور گاز را که قبلاً سفت کرده بودید، به آرامی باز کنید تا فشار بین ۵ تا ۸ psi قرار بگیرد.

  • برای تخلیه گاز، شیر روی دستگاه برشکاری را باز کنید

با باز کردن شیر تخلیه گاز روی دسته برش، ابتدا هوا و سپس گاز خارج می‌شود. در این مدت باید به فشار گاز خروجی نیز توجه کنید.

  • بعد از بستن شیر مربوط به رگلاتور اکسیژن، شیر مخصوص سیلندر اکسیژن را باز کنید

دقیقاً مشابه کپسول گاز، در مورد کپسول اکسیژن نیز اول باید ابتدا از بسته بودن شیر مانومتر اکسیژن اطمینان حاصل کنید؛ سپس شیر سیلندر اکسیژن را باز کنید.

  • خیلی آهسته و آرام اقدام به باز کردن شیر ممبران مانومتر اکسیژن کنید

در این مرحله به آرامی شیر اکسیژن را باز کرده و دقت کنید که فشار اکسیژن باید در بازه ۲۵ تا ۴۰ psi قرار داشته باشد.

  • در انتها، شیری که روی دستگاه برشکاری برای تخلیه اکسیژن تعبیه شده است را باز و بسته کنید

باز و بسته کردن شیر اصلی شلنگ برشکاری، شما از عملکرد درست آن مطمئن می‌کند. سپس شیر دیگری که نزدیک بخش برشکاری تعبیه شده است را باز نمایید.

 

نکات ایمنی هنگام کار با سرپیک برش چیست؟

یکی از اصلی‌ترین موارد استفاده با ابزارهای برش، رعایت نکات ایمنی است که در ادامه به مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • زمانی که تصمیم دارید کله‌گی سرپیک برش را سفت و محکم کنید، حتماً از بخش آچارخوری که بر روی آن طراحی شده است، استفاده کنید
  • همواره قبل از آن که از صفحه برش استفاده نمایید، مطمئن شوید که بست‌ها کاملاً محکم بسته شده‌اند و همچنین از سلامت شلنگ‌ها نیز اطمینان حاصل کنید
  • از آن جایی که دستگاه هوا برش با حرارت و شعله بالا کار می‌کند؛ بنابراین از کار کردن این دستگاه در مجاورت وسایلی که احتمال اشتعال در آن‌ها وجود دارد، خودداری کنید
  • بعد از اتمام کار مطمئن شوید که شیرهای کپسول محکم بسته شده‌اند
  • هرگز با دست‌های روغنی و یا آغشته به مواد نفتی با این دستگاه کار نکنید
  • هیچ‌گاه کپسول دستگاه هوا برش را روی زمین نخوابانید. این کار موجب می‌شود تا ذرات به درون سرپیک‌های برش و سوراخ‌های نازل نفوذ پیدا کنند و عملکرد دستگاه را با مشکل مواجه نمایند
  • گاه ممکن است در هنگام استفاده از این دستگاه صدای تق‌تق‌های پشت سر هم شنیده شود که این امر نشان دهنده بازگشت شعله آتش به درون کپسول است. برای حل این مشکل می‌توانید نازل را محکم کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *