به گزارش بازرگانی سلیمانی؛ سال هاست که انسان ها برای محافظت از ساختمان های خود در ورودی اصلی از انواع قفل استفاده می کنند. این قفلها که ایمنی ورودی را تأمین می کنند، اغلب نسبت به انواع دیگر، از بدنه های بزرگتر، مستحکم تر و ساختار داخلی پیچیده تری برخوردار هستند. طی چند سال اخیر طراحی آنها دستخوش تغییرات و ارتقاهای متعددی شده است، اما اساس عملکرد آنها تقریباً ثابت باقی مانده است: سهولت باز و بسته شدن، بالا بودن امنیت و استحکام بالا مهمترین ویژگی های این مدل قفل هستند. در این مطلب به طور خلاصه به قفل درب حیاطی، ویژگی ها و انواع آنها و مزیت ها و معایبشان می پردازیم. با بازرگانی سلیمانی همراه باشید.
دسته بندی انواع قفل درب حیاطی
بسته به نوع محصولی که برای ایمنی ساختمانتان انتخاب می کنید، انواع مختلفی در بازار در دسترس شما قرار می گیرد. اما اگر بخواهید از قفلهای مطمئن و قطور استفاده کنید، دو دسته بندی اصلی وجود دارد:
- انواع مکانیکی: مدل های مکانیکی همان طور که از نامشان پیداست، اصول عملکردی مشابهی با دیگر انواع قفلهای عادی موجود در بازار دارند. در داخل آنها از یک توپی مخصوص استفاده شده است که دارای سوراخ هایی در محل های مشخص است. در راستای این سوراخ ها، بدنه هم سوراخ های مشابهی دارد که در یک انتهای خود بسته هستند. داخل سوراخ بدنه ادواتی کار گذاشته شده است که شامل یک فنر و پین باریک استوانه ای موسوم به ساچمه است. ساچمه ها بر اساس شکل کلید می توانند کوتاه و بلند باشند و نسبت به ورود آن به قطعه واکنش نشان می دهند. از این طریق امنیت در این قطعه تأمین می گردد.
- انواع برقی: انواع برقی ایمنی بیشتری نسبت به همتایان مکانیکی خود ارائه می دهند و جایگزین مناسبی برای آنها به شمار می روند. از لحاظ ظاهری هیچ تفاوتی میان دو مدل وجود ندارد و امکان نصب هر دو نمونه بر روی درب های یکسان وجود دارد. در نمونه های برقی یک یا دو بوبین تعبیه شده است که پس از فشرده شدن دکمه روی قفل، با وارد شدن برق ۱۲ یا ۲۴ ولت، یک میدان مغناطیسی به دور این بوبین ها ایجاد می شود. میدان مغناطیسی زبانه قفل را به عقب می کشد و درب را باز می کند.
انواع برقی خود دارای چهار دسته مختلف هستند:
- معمولی: مناسب برای درب های نفر رو و پارکینگ که فاصله سیلندر تا زبانه آن به طور استاندارد بین ۵۰ تا ۸۰ میلی متر است. زبانه آن نیز دارای مکانیزم دو تکه ضد سرقت و از جنس برنج است. این مدل ساده ترین نوع برقی در میان مدل های موجود در بازار به شمار می رود.
- کله گاوی: به نام لاک پشتی یا توکار هم معروف است. نمی توان از آن در درب های کشویی و لولایی استفاده نمود و اکثرا برای درب های اتوماتیک با جک آرام بند استفاده می شود. زبانه در آن زیر روکشی مقاوم از فولاد پنهان شده است که در برابر تغییرات دما و رطوبت بسیار مقاوم بوده و حتی در برخی مدل ها ضدآب نیز می باشد.
- ریلی: به نام کلونی هم شناخته می شود. در آن یک سیلندر یک طرفه به کار رفته است که امکان باز و بسته کردن دستی درب را هم فراهم می کند. به دلیل داشتن زبانه چرخشی، هم به صورت افقی و هم به صورت عمودی قابل نصب است و اکثراً برای درب های سنگین و نیمه سنگین کاربرد دارد. به خاطر دقت بالایی که در هنگام نصب نیاز دارد، در ایران کمتر استفاده می شود.
- کلنگی: با داشتن قابلیت نصب افقی و عمودی و همچنین توانایی کار با درب های اتوماتیک و غیراتوماتیک، این مدل انعطاف فراوانی در اختیار شما قرار می دهد. کاربرد اصلی آن در فریم های باریک است و معمولاً نسبت به همتایان خود هزینه بیشتری هم دارد.
بسته به نیازهای خود می توانید از هر کدام از این مدل ها بهره ببرید و محدودیت تنها در میزان هزینه ای است که قصد دارید صرف این کار کنید.
اصلی ترین مزیت های قفل های حیاطی
مهمترین مزیت های این نوع یراق آلات، به ویژه در انواع برقی، عبارتست از:
- ایمنی بسیار بالا
- قابلیت کار با انواع درب های اتوماتیک
- بالا بردن سرعت عمل و کاهش هدررفت زمان
- قابلیت کار با انواع ریموت کنترل و اکسس کنترل (مدل های برقی)
- بدنه مقاوم به رطوبت، ضربه و تنش های محیطی