به گزارش بازرگانی سلیمانی؛  همانگونه که می دانید انبر ها دارای انواع مختلف و تنوع بالایی هستند. از این ابزار دستی برای نگه داشتن شیء و یا باز و بسته کردن استفاده می شود. هر کدام از انبر هایی که در بازار موجود هستند کاربرد های مختلفی دارند و از آنها می توان در صنایع کوچک و کارهای خانگی استفاده کرد. انبر ها به لحاظ شکل و ساختار با یکدیگر متفاوت هستند و در یک تقسیم بندی کلی به دو بخش دارای دسته ثابت و دارای دسته متحرک تقسیم بندی می شوند. علاوه بر ساختار ،شکل آنها نیز متفاوت است. یکی از انواع انبر ها که کاربرد وسیع و ساختار پیچیده ای دارد انبر قفلی است. اصطلاحا به این انبر ،انبر مهندسی نیز گفته می شود. در این مقاله قصد داریم تا انواع انبر قفلی را همراه با کاربرد آنها بررسی کنیم.

 

انبر قفلی چیست؟

انبر قفلی ابزاری دستی است که از دو دسته و فک تشکیل شده است. مکانیزم کار با این ابزار به این صورت است که یکی از دسته ها ثابت و دسته دیگر محترک است. وجود یک پیچ در فک ثابت این امکان را می دهد تا علاوه بر باز و بسته کردن فک ها، فک بالایی را نیز بتوان در اندازه های مختلف و مورد نیاز باز و تنظیم کرد. از اهرم یا دسته دیگر می توان جهت باز و بسته کردن و یا خلاص کردن استفاده کرد.

این ابزار کاربرد عمده ای در کارهای تاسیساتی دارد و با استفاده از آن می توان حتی پیچ های زنگ زده را نیز باز و بسته کرد. با توجه به اینکه انبر قفلی یکی از پرکاربرد ترین انواع انبر است خود این ابزار نیز انواع مختلفی دارد که در ادامه انواع انبر قفلی و کاربرد هر کدام را توضیح خواهیم داد.

انبر قفلی نولان سایز 10 مدل 30420

انبر قفلی نولان سایز ۱۰ مدل ۳۰۴۲۰

جنس انبر قفلی

با توجه به اینکه از انبر قفلی در کارهای سنگین نیز استفاده می شود بهتر است در ساخت آن از فلزاتی با آلیاژ مقاوم استفاده شود. استفاده از متریال های خوب و با کیفیت در طول عمر آن بسیار موثر است. بهترین جنس که می توان در بدنه انبر قفلی استفاده کرد آلیاژ کروم وانادیوم است چرا که این آلیاژ بسیار مقاوم است.

 

انواع انبر قفلی

انبر قفلی ها دارای انواع مختلفی هستند و هر کدام از آنها با توجه به شکل دهانه و فک در زمینه های مختلف مورد استفاده قرار میگیرند. انبر قفلی ها دسته ها و اهرم های یکسانی دارند و تنها تفاوت آنها در شکل و طراحی دهانه و فک آنها می باشد.با آروا همراه باشید تا انواع انبر قفلی را به همراه کاربردشان مورد بررسی قرار دهیم.

انبر قفلی دهانه صاف

یکی از انواع انبر قفلی ها ،انبر دهانه صاف است که کاربرد زیادی دارد و در موارد بسیاری از این ابزار دستی استفاده می شود. انبر قفلی دهانه صاف دارای فک های یکسان همراه با شیار می باشد که جهت نگه داشتن شیء و وسیله از آن استفاده می شود. از این انبر برای باز کردن پیچ ها استفاده می شود. از کاربرد های مهم و اصلی این ابزار می توان به استفاده از آن در کارهای تاسیساتی اشاره کرد.

 

انبر قفلی دهانه گرد

این انبر نیز تقریبا مشابه انبر دهانه صاف یا تخت است و از آن برای نگه داشتن و باز و بسته کردن استفاده می شود. تفاوت کار در این انبر به این صورت است که بخاطر داشتن فک یا دهانه گرد برای باز و بسته کردن لوله ها و یا پیچ هایی که ابعاد بزرگی دارند بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. این ابزار هم در کارهای تاسیساتی و ساختمانی کاربرد دارد.

 

انبر قفلی دهانه V

انبر قفلی دهانه V در واقع ترکیبی است از دو انبر دهانه صاف و دهانه گرد که می توان از آن برای نگه داشتن و باز و بسته کردن اجسام گرد و مدور استفاده کرد. از معایب این انبر این است که چون نه گرد است و نه صاف نمی تواند به اندازه محکمی جسم و یا شیء را در خود نگه دارد و گاهی ممکن است باعث لغزندگی شود.

انبر قفلی فیدورا سایز 10 اینچ

انبر قفلی فیدورا سایز ۱۰ اینچ

انبر قفلی دم باریک

این انبر که از دیگر انواع انبر قفلی ها است دهانه و یا فک آن شبیه به انبر دم باریک است. دلیل طراحی و ساخت این ابزار به این خاطر بوده است که هنگام باز و بسته کردن پیچ هایی که دهانه انبر های صاف به آن نمی رسد ،مورد استفاده قرار گیرد. این انبر ها با توجه به اینکه دهانه باریکی دارند مانند انبر های صاف و گرد از قدر بالایی برخوردار نیستند. انبر قفلی دهانه دم باریک دو مدل دسته های بلند و کشیده و دسته های معمولی دارد.

 

انبر قفلی دهانه بزرگ

این دسته از انبر قفلی ها از دو فک تقریبا گرد و با شعاع بزرگی درست شده اند. با استفاده از این انبر ها هنگام کار می توان لوله هایی با قطر بزرگ را محکم نگه داشت. انبر قفلی دهانه بزرگ در کارهای تاسیساتی و لوله کشی بسیار کاربرد دارد.

 

انبر قفلی دهانه C

از انواع انبر قفلی ها می توان به انبر قفلی دهانه C شکل اشاره کرد. این انبر از دو فک به شکل C تشکیل شده که از آن برای نگه داشتن دو قطعه استفاده می شود. از جمله کاربرد های عمده این انبر در جوشکاری است.

 

انبر قفلی جوشکاری

از این ابزار در عملیات جوشکاری استفاده می شود. دهانه های بلند و کشیده این ابزار موجب می شود تا بتوان با آن دو قطعه را برای جوشکاری و یا لحیم کاری نگه داشت. این ابزار کاربرد عمده ای در عملیات های جوشکاری دارد.

 

انبر قفلی زنجیری

این نوع از انبر را می توان متفاوت ترین انبر قفلی به شمار آورد. دهانه این انبر از یک زنجیر تشکیل شده است که از آن برای بسته شدن دور هر چیزی استفاده می شود تا بتوان به راحتی کار باز و بسته شدن را انجام داد. با توجه به ساختار طراحی این نوع از انبر قفلی ،از آن می توان حتی در باز و بسته کردن اشیاء نا متعارف نیز استفاده کرد.

 

انبر قفلی دماغه طوطی

این مدل از انواع انبر قفلی دهانه کاملا متفاوتی با انبر های دیگر دارد. دلیل نام گذاری آن به این خاطر بوده که شبیه به دماغه طوطی است. از این انبر برای باز و بسته کردن مهره های شش گوش استفاده می شود. از دیگر کاربرد های آن می توان به  منظور استفاده برای اشکال نا متعارف اشاره کرد.

انبر قفلی فیدورا طرح آمریکایی سایز 10

انبر قفلی فیدورا طرح آمریکایی سایز ۱۰

انبر قفلی دهانه تخت

انبر قفلی دهانه تخت یکی از انواع انبر قفلی ها است که دارای دهانه های تخت یا پهن می باشد. از این ابزار بخاطر دهانه و فک پهنی که دارد برای نگه داشتن فلزات و یا خم کردن آنها استفاده می شود. این ابزار در کارگاه های آهنگری کاربرد دارد.

 

انبر قفلی همه کاره

انبر قفلی همه کاره از انواع انبر قفلی است که شکل ظاهری آن تقریبا با دیگر انبر قفلی ها متفاوت است. این انبر علاوه بر فک هایی که شبیه به انبر دست است در کناره های خود نیز دارای دو قسمت می باشد که یکی از آنها را می توان به جای چکش و ضربه زدن استفاده کرد و طرف دیگر آن نیز برای کشیدن میخ مورد استفاده قرار می گیرد.

 

کلام آخر؛

با توجه به اینکه انبر قفلی ها متنوع هستند و در زمینه های مختلفی از آنها استفاده می شود ابتدا شرح دادیم که انبر قفلی چیست و به انواع آن پرداختیم همچنین بررسی کردیم تا مناسب با فعالیت های خود و کاربرد هر کدام از آنها انبر قفلی مناسب با کار خود را انتخاب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *