به گزارش بازرگانی سلیمانی؛ همانطور که می دانید متر یکی از ابزارهای کاربردی در اندازه‌ گیری است که در بسیاری از صنایع مختلف مانند بنایی، نجاری، تراشکاری، آهنگری، نقاشی، ساختمان سازی، خیاطی، کابینت سازی و… جهت اندازه گیری مسافت، طول و ابعاد مورد استفاده قرار می‌گیرد.

امروزه ابزارهای گوناگونی برای اندازه گیری وجود دارد که متداول ترین آنها مترها هستند که در انواع مختلفی ساخته شده اند.

یکی از انواع مرسوم و پر کاربرد مترهای مهندسی می‌باشند.

متر مهندسی چیست؟

متر مهندسی همانطور که از نامش پیداست بیشترین کاربرد را برای مهندسان دارد. به کمک آن می‌توانند اندازه‌ گیری دقیقی برای سنجش طول، ارتفاع، عرض، عمق اشیاء و قطعات داشته باشند. این ابزار معمولاً در واحدهای اندازه گیری میلی متر و اینچ ساخته می‌شود. برخی مدل‌های متر مهندسی امکانات دیگری مانند تراز بودن، برش، گسترش و… را دارا هستند. همچنین برخی دیگر نیز قابلیت اتصال به گوشی های موبایل و کامپیوترها را دارند که این امر باعث تبادل، انتقال و ذخیره اطلاعات خواهد شد.

 

متر مهندسی دسته دار

در این میان متر مهندسی دسته دار جزئی از خانواده مترهای مهندسی محسوب می‌شود که با داشتن دسته‌ ای آرگونومیک، امکان استفاده راحت‌تر را در اختیار مصرف کنندگان قرار می‌دهد. قیمت متر دسته دار عموماً بیشتر از مترهای معمولی است، اما با توجه به امکانات و دقت آن‌ها، می‌توانند گزینه مناسبی برای انجام پروژه‌های مهندسی باشند. برای جمع کردن این مترها می توانید از دسته محرک تعبیه شده در کنار ابزار استفاده نمایید. به دلیل اینکه برای تولید آن از متریال خوب و با کیفیت بهره گرفته می‌‌شود، این متر‌ها از طول عمر بسیار بالایی برخوردارند و جزو مترهای مقاوم به شمار می‌روند.

حال که دانستیم متر مهندسی چیست در ادامه به معرفی انواع آن می پردازیم.

ویژگی های متر مهندسی

مترهای مهندسی بر اساس ویژگی های مختلفی  که دارند در انواع مختلفی طراحی شده اند که هر کدام از آنها برای کاربردهای خاصی مناسب هستند. در زیر به برخی از انواع آنها اشاره شده است:

۱-طول اندازه گیری:  به طور معمول با متراژهای ۳۰ متری و ۵۰ متری در بازار موجود هستند.

۲-دسته متر: وجود دسته ای با طراحی آرگونومیک نقش بسیار موثری جهت سهولت در استفاده و جلوگیری از تعرق دست دارد. این دسته ها در دو نوع معمولی و D شکل می‌باشند.

۳-جنس بدنه: جنس بدنه آنها عموما آلمینیوم و پلاستیک مقاوم است که هرکدام از آنها بسته به کاربرد خود مناسب هستند. اما در مجموع مترهای با جنس آلمینیوم مقاومت و استحکام بیشتری دارند.

۴-قابلیت اتصال به سیستم های هوشمند و دیجیتال: برخی از آنها قابلیت اتصال به گوشی های موبایل و کامپوترها را دارند که این امر باعث تبادل، انتقال و ذخیره اطلاعات خواهد شد.

 

برای خرید یک متر مهندسی خوب باید به چه نکاتی توجه کرد؟

۱-کاربرد: هدف اصلی شما باید برای استفاده از آن باید مشخص و تعیین شده باشد.

۲-دقت متر: برای کاربردهایی که نیاز به دقت بالایی دارند، مانند اندازه‌گیری سازه‌ها و قطعات پیچیده، باید یک متر با دقت بسیار بالا انتخاب شود.

۳-قابلیت خواندن: برخی از آنها، قابلیت خواندن نتایج را به صورت راحت تری در اختیار مصرف کننده قرار می‌دهد. برای مثال، مترهای دیجیتال نتایج را به صورت دقیق و خوانا تری نمایش می‌دهند.

۴-قیمت: همانطور که قبلاً گفته شد، در انواع و اقسام مختلفی طراحی شده‌اند و قیمت آنها نیز بر اساس پارامترهایی مانند جنس بدنه ،دسته متر و محدوده طول اندازه گیری متفاوت خواهد بود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *