به گزارش بازرگانی سلیمانی؛ جهت کنترل ولتاژ وسایل الکتریکی از وسیله ای استفاده می شود که به آن دیمر گفته می شود. این وسیله کاربردی قابلیت این را دارد که ولتاژ را از کمترین درجه تا بیشترین درجه تغییر دهد. علاوه بر کنترل میزان روشنایی، این وسیله قابلیت های دیگری نیز در صنعت دارد که استفاده از دستگاه ها و کنترل آنها را برای کاربر راحت تر می نماید. به عنوان مثال کنترل سرعت چرخش موتورهای الکتریکی و کنتری میزان روشنایی، برخی از کاربردهای آن است. در ضمن برای تثبیت ولتاژ و یا سرعت نیز  می توان ار این وسیله بهره برد.

قابلیت کنترل سرعت در ابزار آلات

جهت کنترل سرعت ابزارهایی نظیر مینی فرز، پیچ گوشتی، دریل و … از قابلیت کنترل سرعت یا همان دیمر استفاده می شود. این قابلیت سبب می شود تا کاربر بتواند به راحتی کنترل سرعت ابزار را در دست بگیرد و بنا به شرایط کاری مختلف و با توجه به متریال مورد نظر، سرعت دستگاه را کم یا زیاد نماید. اما در رابطه با مکانیزم کاری آن می توان گفت، هرچه کلید دیمر بیشتر فشار داده شود، سرعت افزایش یافته و بالعکس.

 

تفاوت کلید کنترل سرعت گازی و کلید دیمر چیست؟

-کلید کنترل سرعت گازی: در صورتی که دستگاه فاقد دیمر باشد، با متصل شدن به منبع تغذیه خود، بالاترین سرعت را به مطابق با ولتاژ ورودی خواهد داشت. اما در صورتی که دستگاه مورد نظر، مجهز به سیستم کنترل سرعت گازی باشد با فشار آرام دکمه سرعت بیشتر و بیشتر می‌شود و هر چه فشار را از روی دکمه‌ی مورد نظر کم‌تر شود، سرعت کاهش می‌یابد. به این ترتیب در کار با ابزارآلات، دیمر گازی کمک می کند تا کاربر بتواند به‌ راحتی سرعت کار روی قطعه کار را کنترل کند.

-کلید دیمر دار: قابلیت تغییر و تنظیم سرعت اولیه با این کلید امکانپذیر است و در واقع سرعت دستگاه به میزان مشخصی ثابت خواهد ماند. در ساخت انواع دریل، پیچ گوشتی و اره بیشتر استفاده می شود. اما کلید دیمر دار الکترونیکی نیز وجود دارد که در فرز انگشتی، مینی فرز، دریل و همچنین اره عمودبر حرفه‌ای مورد استفاده قرار می گیرد.

بتن کن سه کاره المکس 26 میلی 800 وات مدل R.H243

بتن کن سه کاره المکس ۲۶ میلی ۸۰۰ وات مدل R.H243

معرفی انواع دیمر در ابزارآلات

دیمر مکانیکی:

از ساده ترین انواع دیمر به شمار می رود که جهت  نصب آن احتیاجی به تغییر سیم‌کشی ساختمان نخواهد بود. این دیمر در دو مدل کشویی و چرخشی (گردان) در بازار موجود است.

دیمر لمسی:

نوع پیشرفته و مدرن دیمر مکانیکی است و نحوه کار آن به این صورت است که دستگاه ولتاژ ورودی را به‌صورت خودکار تنظیم و تغییر می‌دهد. نمونه‌ای برای دیمر لمسی که بیشتر آن را دیده‌اید تغییر روشنایی صفحه موبایل با تغییر میزان نور است. این دیمر برای کنترل و صرفه جویی در مصرف انرژی بسیار ایده آل بوده و قابلیت تنظیم به‌صورت دستی، کنترل از راه دور، اپلیکیشن موبایل و اینترنت را دارد.

دیمر هوشمند:

که از آن در خانه‌های هوشمند استفاده می‌شود، در مقایسه با دیمر مکانیکی و لمسی گران‌تر است.

 

اهمیت خرید ابزارهای دیمردار به این دلیل است که کاربر به راحتی می تواند کنترل سرعت دستگاه را در دست داشته باشد و با توجه به شرایط و نوع متریال، بتواند به بهترین نحو ممکن کار خود را به انجام برساند. پس در هنگام خرید به دیمردار یا دیمردار نبودن دستگاه نیز توجه نمایید.بسیاری از ابزارهای صنعتی موجود در بازار، این ویژگی را دارند. مانند انواع دریل ها، بلوورها، مینی فرزها و … شاید قیمت آنها نسبت به مدل های دیگر، کمی بالاتر باشد، اما ارزش خرید را دارد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *