به گزارش بازرگانی سلیمانی؛ ابزار اندازه گیری برای سنجش ابعاد، وزن، سرعت ،شدت و طول و عرض مورداستفاده قرار می گیرد. این ابزارها در صنایع مختلف از جمله صنایع ساختمانی، خودروسازی، الکترونیک، پزشکی بکار می‌روند. انواع ابزار اندازه گیری شامل انواع متر، ترازو، باسکول، مانومتر، انواع تراز، درجه باد، ترانسمیتر، کالیبراتور، رطوبت سنج، ضخامت سنج، لرزش یا ارتعاش سنج ها و… اشاره کرد.

متر؛ ابزاری برای اندازه گیری طول و مسافت

متر یکی از ابزارهای مهم در اندازه‌گیری است که در بسیاری از صنایع مختلف، برای اندازه گیری مسافت، طول ،ابعاد و…مورد استفاده قرار می‌گیرد.

انواع متر

-متر دستی: این نوع مترها به صورت معمول با طول حدود ۵ تا ۸ فوت (۱.۵ تا ۲.۵ متر) تولید می‌شوند و می‌توانند به راحتی در جیب یا کیف حمل شوند. مترهای دستی از نظر جنس مدل‌های مختلفی دارند، که از جمله آنها می‌توان به متر فلزی، متر پارچه‌ای، متر pvc و متر فایبرگلس اشاره کرد.

-متر مهندسی: این نوع مترها برای استفاده در پروژه‌های ساختمانی و توسط مهندسین برق مورد استفاده قرار می‌گیرد.

-متر لیزری: با استفاده از فناوری لیزر و اشعه پردازی برای اندازه‌ گیری طول و مسافت با دقت و سرعت بالا به کار می‌روند.

 

ترازو و باسکول؛ ابزاری برای اندازه گیری وزن

ترازو و باسکول برای اندازه‌گیری دقیق وزن‌های مختلف در صنایع متفاوت استفاده می‌شوند. ترازو و باسکول برای اندازه‌گیری دقیق وزن‌های مختلف مانند کالاهای فروشگاهی، محصولات صنعتی، مواد غذایی، مواد شیمیایی، مواد سنگی و… استفاده می‌شوند.

انواع ترازو و باسکول

ترازوها از دو نوع عقربه‌ای و دیجیتال ساخته می‌شوند. ترازو عقربه‌ای با استفاده از یک سری اندازه‌گیری‌های مکانیکی و ترازو دیجیتالی با استفاده از حسگرهای الکترونیکی، وزن اجسام را به صورت دقیق و با نمایش رقمی نشان می‌دهند. ترازوهای دیجیتال دقت بالاتر و قابلیت خوانایی آسان‌تری دارند،به همین خاطر در بسیاری از صنایع به جای ترازوهای عقربه‌ای استفاده می‌شوند. از انواع ترازو می‌توان ترازو آزمایشگاهی، ترازو آشپزخانه ،ترازو طلافروشی، ترازو صنعتی و… نام برد.

باسکول‌ها به دو نوع جاده‌ای و صنعتی تقسیم می‌شوند. باسکول‌های جاده‌ای در جاده‌ها و ایستگاه‌های وزن‌گیری بارها مورد استفاده قرار می‌گیرند و باسکول‌های صنعتی در کارخانه‌ها و صنایع مختلف برای اندازه‌گیری وزن‌های مختلف به کار می‌روند.

متر دستی

متر دستی مناسب

مانومتر؛ ابزاری پرکاربرد برای اندازه گیری فشار

مانومتر یک دستگاه اندازه‌گیری فشار است که در بسیاری از صنایع برای کاربردهای مختلف استفاده می‌شود. در بازار، انواع مختلفی از مانومترها وجود دارد که شامل مانومتر ساده، مانومتر پزشکی یا مانومتر اکسیژن، مانومتر دیجیتال می‌شوند که در ادامه به شرح هریک از انواع مانومتر ها میپردازیم.

انواع مانومتر

-مانومتر ساده: یکی از انواع مانومترها است که برای اندازه‌گیری فشار هوا، گاز و مایعات استفاده می‌شود. این ابزار با استفاده از یک سیستم فشارسنجی مکانیکی که شامل یک لوله و یک پیستون است، فشار را اندازه‌گیری می‌کنند.

-مانومتر پزشکی: یکی دیگر از انواع مانومتر است که برای اندازه‌گیری فشار خون در بیماران استفاده می‌شود. این وسیله به صورت دستی یا الکترونیکی عرضه می‌ گردد. مانومتر اکسیژن زیر مجموعه مانومتر پیزشکی هستند که در بیمارستان ها و مراکز درمانی کاربرد بسزایی دارند.

-مانومتر دیجیتال: نوع دیگری از مانومترها مانومتر دیجیتال است. در این مدل از مانومترها، فشار، با استفاده از سنسورهای الکترونیکی اندازه‌گیری شده و سپس به صورت دیجیتال در صفحه نمایش داده می‌شود. مزیت اصلی استفاده از مانومتر دیجیتال نسبت به مانومتر آنالوگ، دقت بالاتر و استفاده آسان‌تر است. همچنین، مانومتر دیجیتال دارای خوانش دقیق‌تر و پایدارتری است و برخی از آنها قابلیت ذخیره و انتقال داده هارا به دستگا هایی مانند کامپیوتر و… را دارند.

 

تراز؛ ابزاری برای سنجش سطوح

تراز یک ابزار اندازه‌گیری است که برای اندازه گیری و سنجش سطوح و قطعات از جمله تشخیص افقی (تراز) یا عمودی (شاغول) بودن مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ابزار شامل یک بدنه دقیق و یک حافظه برای نمایش تراز بودن یا نبودن سطوح است.

انواع تراز

-تراز دستی: تراز دستی یا تراز جیبی، از انواع تراز های پرکاربردی است که به دلیل اندازه کوچک و قابل حمل بودن آن، همچنین به دلیل کاربرد آسان و قیمت مناسب، برای تعمیرکاران، سازندگان و دیگر صنایع، بیشترین استفاده را دارد و فقط برای اندازه گیری سطوح و موارد این چنینی مورد استفاده قرار می‌گیرد. تراز دستی با نام‌های دیگری مانند تراز بنایی، تراز حبابی، تراز جیبی، تراز شتری شناخته می‌شود.

-تراز بنایی: از دیگر انواع تراز دستی تراز بنایی است که برای  کارهای ساختمانی و بنایی، نجاری، معماری و سایر صنایع مرتبط با ساختمان سازی بسیار مفید است.این نوع تراز دارای بدنه بلندی است که به کمک دو پایه به سطح زمین یا سطوح دیگر نصب می شود.

-تراز حبابی: تراز حبابی معمولاً در کارهای ساده ساختمانی، نجاری و باغبانی کاربرد دارد. این نوع تراز دارای یک بدنه است که در آن یک لوله شیشه ای با حباب هوا وجود دارد. وقتی که تراز را روی سطح مورد نظر قرار می دهید، حباب هوا در لوله شیشه ای حرکت کرده و نتیجه را به شما نشان می دهد. این نوع تراز دستی نیاز به برق یا منبع تغذیه خاصی ندارد و به دلیل قیمت مناسب و سادگی استفاده، یکی از ترازهای دستی پرکاربرد می باشد.

-تراز شتری: نوع دیگری از تراز دستی می باشد که نام گذاری آن به علت دارا بودن دو شیب در قسمت بالایی است.

-تراز لیزری: در تراز لیزری به کمک اشعه لیزر ، خطی را بر روی سطحی که قرار است تراز شود، تولید می‌کند. تراز های لیزری از پیشرفته ترین ابزار اندازه گیری هستند و در پروژه های بسیار مهم و با دقت بالا مورد استفاده قرار می گیرند. تراز لیزری برای انجام انواع کارهای ساختمانی، مانند نصب کابینت، کف‌سازی، آب‌گرمکن، نصب پنجره، تراشه‌زنی و سایر کارهای ساختمانی استفاده می‌شود. همچنین در صنعت ساخت و ساز، زمین‌شناسی و مکانیک نیز تراز لیزری مورد استفاه قرار می گیرد.

گیج باد اکو مدل ELG1.4

گیج باد اکو مدل ELG1.4

درجه باد؛ ابزاری برای اندازه گیری و تنطیم فشار

درجه باد یا همان “باد سنج” یکی از مهم‌ترین و اصلی ترین ابزارهایی است که برای اندازه گیری و تنطیم فشار، سرعت و جهت باد در امور مختلف از جمله کارهای صنعتی، ساختمانی، خودروسازی، کشاورزی و… مورد استفاده قرار می‌گیرد. درجه باد، یک ابزار کاربردی برای اندازه گیری باد است به همین خاطر بیشترین کاربرد را در زمینه خودرو سازی مانند، مکانیکی ها و مراکز فنی خودرو دارد. همچنین درجه باد در زمینه های دیگر نیز،مانند کشاورزی، برای پیش‌بینی شرایط آب و هوایی و نیز برای تعیین زمان مناسب برای کاشت یا برداشت محصولات کشاورزی کاربرد دارد.

از جمله مهم ترین کاربرد های درجه باد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تنظیم باد لاستیک
  • تنظیم باد کپسول اکسیژن
  • پنچر گیری

 

انواع درجه باد

-درجه باد عقربه ای (آنالوگ): درجه باد عقربه ای از ابتدایی ترین ابزارهای اندازه گیری باد است که از یک صفحه درجه و عقربه تشکیل شده است. درجه باد عقربه ای همان درجه باد آنالوگ است که عملکر آن به شکل قدیمی و سنتی است. به طور کلی می توان گفت درجه باد به دو دسته دیجیتال و آنالوگ تقسیم می شوند.

-درجه باد دیجیتال: به صورت اتوماتیک وظیفه تنظیم باد را دارد و هنگام استفاده از این ابزار دیگر نیازی به تنظیم دستی نیست.به همین خاطر درجه باد اتوماتیک نیز نام دارد. درجه باد اتوماتیک در فروشگاه های خدمات لاستیک و پنچری و تعمیرگاه ها به علت ویژگی های برجسته آن ، از جمله هوشمندی، تنظیم باد طبق استاندارد ها، تاثیر مثبت در طول عمر لاستیک، تنظیم اتوماتیک، تخلیه خودکار باد هنگام باد زدن و… کاربرد دارد.

 

رطوبت سنج؛ ابزار سنجش میزان رطوبت هوا

رطوبت سنج دستگاهی است که مقدار رطوبت (نم) موجود در هوا را اندازه‌گیری می‌کند. رطوبت سنج‌ها معمولاً شامل یک سنسور رطوبت و یک دماسنج هستند که با همکاری یکدیگر، رطوبت را اندازه‌گیری می‌کنند.

رطوبت سنج‌ها معمولاً برای کاربردهای گوناگونی مانند کنترل مرطوبیت در محیط‌های ذخیره‌سازی و نگهداری مواد غذایی، کنترل رطوبت در سیستم‌های گلخانه‌داری، کنترل رطوبت در فضاهای پزشکی و غیره استفاده می‌شوند..

کمپرسور باد فندکی توتال

کمپرسور باد فندکی توتال

ابزار اندازه گیری تراشکاری

ابزار اندازه‌گیری تراشکاری، ابزاری است که برای اندازه‌گیری انواع مختلفی از اجزای تراشکاری مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ابزارها به صورت دستی یا دیجیتالی قابل استفاده هستند. و به کمک آن می‌توان دقت بیشتری در اندازه‌گیری قطعات داشت. انواع ابزار اندازه‌گیری تراشکاری شامل میکرومتر، کالیپر دیجیتال، اندازه‌گیری دور و اندازه‌گیری عمق می‌‌باشد. میکرومتر یکی از معروف‌ترین ابزارهای اندازه‌گیری تراشکاری است که به عنوان یک ابزار دقیق برای اندازه‌گیری قطر داخلی، قطر خارجی و عمق سوراخ‌ها و فاصله بین دو نقطه در تراشکاری استفاده می‌شود.

 

ابزار اندازه گیری صنعتی

به ابزارهایی گفته می‌شود که برای اندازه‌ گیری قطعات صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این ابزارها به صورت دستی یا دیجیتالی، اندازه‌گیری های مورد نیاز را انجام می‌دهند.

به کمک این ابزارها می‌توان دقت بیشتری در اندازه‌گیری قطعات صنعتی داشت. همچنین، استفاده صحیح و دقیق از این ابزارها می‌تواند به بهبود کیفیت و کارایی محصولات صنعتی کمک کند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *