به گزارش بازرگانی سلیمانی؛ کشوهای ریلی یکی از محبوب ترین انواع کشو در کابینت ها، دراورها، کمدها و دیگر لوازم خانگی که در خانه هر ایرانی یافت میشود، هستند. علت این محبوبیت به نرمی و راحتی استفاده از آنها، عمر عملیاتی بالا و تعمیر آسان برمیگردد که باعث میشود برتری واضحی بر نمونه های قدیمی شیاردار یا مجهز به زهواره های چوبی داشته باشند.
تا وقتی که با شکستگی قطعات روبرو نباشید و نیازی به تعویض کل آنها نباشد، در خانه تنها با داشتن چند نوع ابزار معمولی به راحتی می توانید آنها را تعمیر کنید. با این وجود اشراف داشتن بر نحوه تعویض و جا انداختن آنها یک امر بدیهی برای انجام این کار است. در این مطلب تلاش می کنیم به چگونگی این فرآیندها بپردازیم تا به دانش اولیه برای انجام آنها دست پیدا کنید.
علل خرابی های کشو های ریلی
ریلهای مختلفی در ساخت کشوهای این چنینی استفاده میشود، مانند ریل فایر، ریل ساچمه ای یا تلسکوبی، ریل تاندم و ریل لگرا. اکثر این انواع با هدف اصلی سهولت و روانی حرکت بدون نیاز به اعمال نیروی قابل توجه در عین فراهم کردن شرایط برای تحمل وزن طراحی میشوند. اکثراً در ساخت ریل های مذکور از پلاستیک یا ساچمه بهره برده میشود که به مرور زمان فرسوده شده و باعث گیر کردن کشوهایتان میشوند.
اما بدنه ای هم که میزبان این اتصالات است میتواند به مرور زمان مشکل آفرین شود: انواع چوب، به خصوص در تابستان، با جذب رطوبت باد میکنند و اتصالات را دچار خم شدگی و حتی شکستگی مینمایند.
بنابراین، علل و انواع خرابی را میتوان به دو دسته تقسیم کرد:
-ضربات ناگهانی
-استهلاک به مرور زمان
-تحمل وزن بسیار بالا به مدت طولانی
– خرابی های ناشی از خود ریل و اتصالات آن
-قرارگیری در معرض دمای بسیار بالا یا بسیار پایین
-خرابی های ناشی از متریالی که روی آن کار شده است
موارد بالا از مهمترین دلایل خرابی های نوع اول هستند. این در حالی است که رطوبت، مجاورت با مواد شیمیایی خورنده و نگهداری نادرست میتوانند منجر به خرابی های نوع دوم شوند. برای مثال، اگر وسایل بسیار سنگین را به مدت طولانی داخل این کشوها نگه دارید، به مشکل باز شدن خود به خود آن برمیخورید که به خاطر ناتوانی هنگر در تثبیت محل است و به خرابی ریل اشاره دارد.
اولین گام در تعمیر، بیرون آوردن کشوهایتان و بررسی آنهاست. بسیاری اوقات مشکل از ریلتان است و پس از نصب و رگلاژ آن، باید مجدد کشوها را سر جایشان جا بیاندازید. در ادامه هر مرحله را برای شما شرح میدهیم.
نحوه تعویض ریل کشوهای ریلی
ریل به طور کلی شامل دو بخش است: یک بخش که روی بدنه کابینت، کمد یا دراور نصب شده و بخش دیگر که متصل به قسمت محترک کشوی شماست. قسمت اول ثابت است، در حالی که قسمت دوم توانایی حرکت به وسیله غلتک را داراست. گاهی این غلتک دچار مشکل شده است که در این صورت نیاز دارید کل آن را عوض کنید، اما اکثر اوقات مشکل از قسمت متصل به بدنه نشأت میگیرد.
برای تعویض باید ابتدا کشوی خود را از جایش بیرون آورده و به پهلو روی زمین بگذارید. به کمک پیچ گوشتی، پیچ های دو طرف را باز کرده و ریلتان را بیرون بیاورید. گاهی اوقات این قسمت برای محکم کاری با چسب هم پوشانده شده است که باید آن را به کمک کاغذ سنباده پاک کنید.
حالا قطعه باز شده را بررسی کنید. گاهی اوقات ممکن است با فرسودگی یا آسیب کامل روبرو باشید، در حالی که گاهی اوقات هم با یک ایراد یا کج شدگی بسیار جزئی روبرو میشوید. بهترین راه حل این است که آن را نزد یک ابزارفروشی ببرید تا بسته به کاربرد و ابعاد کابینت یا کمد شما قطعه مناسبی برای جایگزینی پیشنهاد کند.
مراحل تعویض و تعمیر
نصب: اکثر ریلها دارای علامت های چپ و راست خاصی هستند که متناسب با جهت نصب آنهاست. به کمک این علامت ها میتوانید آنها را در جای خود قرار دهید. سپس پیچ ها را با پیچ گوشتی سر جای خود ببندید. سپس کشوهایتان را سر جای خود قرار داده و آنها را با ملایمت امتحان کنید. این امتحان کردن نشان میدهد که کار شما چقدر دقیق بوده است و چطور باید رگلاژ را انجام بدهید.
نحوه رگلاژ: لبه ها باید با بدنه مماس باشند و حرکت به نرمی و ملایمت انجام شود. اما اگر با مشکل حرکت یا قرارگیری سرجا روبرو شدید، میتوانید با شل کردن پیچهایی که درون دو سوراخ بیضی شکل قرار دارند، ریلها را در جهت بالا یا پایین تنظیم کرده و سپس پیچها را سفت کنید. حالا وقت آن رسیده است که کار جا انداختن را انجام بدهید.
نحوه جا انداختن: مجدداً کشوی خود را تا انتها بیرون بیاورید و هنگرهای دو طرف را آزاد کنید. برای این کار باید هنگر راست را به سمت پایین و هنگر چپ را به سمت بالا نگه دارید. با دقت به علامت های چپ و راست که قبلا در موردشان صحبت کردیم، زبانه ها را در جای خود قرار بدهید. لبه های فلزی کشو را داخل ریل بگذارید و با اعمال نیروی برابر در دو طرف آنها را سر جای خود بیاندازید. اگر این کار را به درستی انجام داده باشید، کشوی شما به آرامی به داخل کابینت یا کمدتان میلغزد. تبریک میگوییم، شما موفق شده اید کشوی ریلی خودتان را تعمیر کنید!