به گزارش بازرگانی سلیمانی؛ تراز یکی از انواع ابزارآلات دستی است که کاربرد فراوانی در صنعت های مختلف دارد. از این ابزار بیشتر در صنعت های ساختمان سازی، نجاری و … استفاده می شود و سایز کوچک آن برای مصارف خانگی کاربرد دارد. کاربرد این وسیله در تمامی صنایع به منظور اندازه گیری و کنترل شیب سطح و همینطور مشخص کردن افقی و عمودی بودن سطوح می باشد.
تاریخچه تراز
در زمان های گذشته از ابزارآلات متفاوتی جهت تراز کردن و اندازه گیری استفاده می کردند. به عنوان مثال ترازهای شاهی و لوله ای از نمونه های اولیه این ابزار بوده اند که به مرور زمان و با پیشرفت علم این وسایل به صورت دقیق تری ساخته و تهیه شدند. اولین استفاده از ترازها در کارهای بنایی بوده که جهت صاف و میزان بودن سطوح، شیب دار کردن آن و چیدن دیوارها کاربرد داشت. امروزه ترازهای مختلفی با قابلیت های متفاوت طراحی و تهیه شده اند. برخی از این ترازها علاوه بر کنترل شیب می توانند که زاویه های مختلف را نیز اندازه گیری کنند.
ترازها به طور کلی بسته به کاربردی که شما از آنها می خواهید، دارای سه سطح پیچیدگی هستند که مبنای دسته بندی آنها هم قرار گرفته است.
بر این اساس سه نوع دستگاه در بازار موجود می باشد که عبارتند از:
۱-نقطه ای: ساده ترین مدل است که برای کارهای ساده و روزمره کاربرد دارد. این مدل یک نقطه در محلی که آن را به سمتش بگیرید می اندازد و برای ساخت و ساز گسترده ساختمانی پیشنهاد نمی شود.
۲-خطی: همترازی افقی و عمودی به صورت همزمان و قابلیت نصب روی سه پایه از مهمترین ویژگی های این مدل هستند. هزینه آنها نسبت به مدل نقطه ای بیشتر است اما این هزینه بیشتر با دوام بالاتر جبران شده است.
۳-چرخشی: مدل چرخشی هم قابلیت نصب روی سه پایه را داشته و می توان به کمک آن همترازی را در سه بعد به صورت همزمان انجام داد. اغلب برای محیط های بزرگ و پروژه های پیچیده به کار می آید و گران قیمت ترین مدل تراز لیزری به شمار می رود.
ت
نحوه عملکرد تراز لیزری
عملکرد تراز لیزری به دیودهای نوری خاصی وابسته است که اغلب آنها را با نام LED می شناسیم. بعید است پیش از این با کاربرد آنها در ساعت های دیجیتال، صفحه نمایش تلویزیون های مدرن یا ریموت کنترلرهای راه دور آشنا نشده باشید. در این قطعه الکترون ها بر اثر جریان برق ناشی از یک باتری تحریک شده و یک پرتو نوری ایجاد می کند. دیود نورهای به وجود آمده را جمع آوری کرده و در یک جهت معین هدایت می کند و به این ترتیب پرتو لیزر را شکل می دهد. هرچه دیود بزرگتر باشد، پرتوی تولیدی هم بزرگتر خواهد بود و عرض بیشتری خواهد داشت. بسته به اینکه چه کاربردی مد نظر شماست، با ضخامت اشعه متفاوتی روبرو می شوید، اما در ترازها اغلب حد و حدود معینی وجود دارد و پرتو نباید از میزان خاصی ضخیم تر شود.
اغلب لیزرها از گذشته پرتوی نور قرمز تولید می کردند که به خاطر طیف نور تولیدی در LEDها این رنگ را داشت. با این وجود در مدل های جدیدتر ترازها اشعه تولیدی به رنگ سبز است که خوانایی راحت تری دارد. جالب است بدانید که تولید رنگ سبز به انرژی بیشتری نیاز دارد، پس اغلب عمر باتری ترازهایی که این نوع پرتو را تولید می کنند نسبت به همتایان قرمز خود کمتر است. به همین دلیل از نظر نوع باتری، اغلب پیشنهاد می شود از باتری های قابل شارژ یا قلیایی استفاده شود که بتوانید بدون نگرانی از تمام شدن عمر منبع تغذیه از دستگاه بهره برداری نمایید. این محصول بسته به مدل می تواند مجهز به تنظیمات گوناگونی باشد که جدا از نشان دادن تراز می تواند به شما در تعیین زاویه قائمه، تشخیص صافی سطوح و… نیز کمک کند.
اشراف پیدا کردن بر ویژگی های این ابزار می تواند به شما کمک کند که بخش قابل توجهی از کارهای تعمیراتی خانه و محل کار خود را با راحتی و سهولت به مراتب بیشتری انجام دهید و با مشکلات کمتری در این مسیر روبرو شوید. امیدواریم که این اطلاعات بتوانند آسایش خاطر بیشتر شما را در هنگام انجام کارهایی از این دست تضمین نمایند.